مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری یزد در 23 آذر 1381 فعالیت رسمی خود را به عنوان اولین مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور آغاز نمود . از سال 1396 تا کنون با تبدیل شدن به پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از 3 پردیس تخصصی فناوری پارک علم و فناوری یزد، در حال فعالیت می‌باشد. پردیس فناوری اطلاعات وارتباطات از هسته­ ها و شرکت­ های فناوردرحوزه فناوری اطلاعات وارتباطات حمایت می­ کند. این حمایت با هدف کمک به تبدیل حداقل محصول قابل ارائه، به محصول آزمایشگاهی و یا ارتقا فناوری لازم جهت افزایش آمادگی محصول موجود برای ورود به بازار هدف انجام می­ شود.

زمینه فعالیت­ های اولویت­ دار در پردیس فناوری اطلاعات وارتباطات:

با توجه به تغییرات سریع در حوزه فناوری اطلاعات در جهان هم‌اکنون زمینه‌های زیر به عنوان زمینه‌های دارای اولویت جهت پذیرش و حمایت در پردیس فاوا در نظر گرفته شده ‌است:

  • رباتیک
  • کلان‌داده­ ها
  • داده­ کاوی
  • یادگیری ماشین
  • توسعه پلتفرم شبکه اجتماعی
  • فین تک، بلاکچین و کاربردهای آن
  • اینترنت اشیا وکاربردهای آن در صنعت، شهر هوشمند، سامانه­ های هوشمند کاهش مصرف آب، انرژی و…

ساختار پردیس:

1-پیش رشد:

دوره پیش­رشد دوره­ای است که در آن هسته فناور* با شرکت فناور نوپا **دارای ایده*** با مشخصات فنی (طرح اولیه) مبتنی بر مطالعه اولیه بازار پذیرش می­ شود. دراین دوره حمایت­ های مالی و معنوی (آموزش، مشاوره و….) در مدت استقرار در مرکز رشد ارائه می­ گردد. هدف از این دوره ایجاد شرکت فناور نوپا با ایده با قابلیت تبدیل به محصول حداقلی قابل قبول دارای مشتری و همچنین تکمیل نیروی انسانی می­ باشد. مدت زمان استقرار در دوره پیش ­رشد 6 ماه است که با تایید شورای پردیس تا 9 ماه قابل تمدید می­ باشد.

لازم به ذکر است شرکت می ­تواند باکسب شرایط خروجی دوره پیش­ رشد، درمدت زمان کمتر از 6 ماه نیز از این دوره خارج شود.

2-رشد :

دوره­ای که درآن شرکت فناور نوپا با ایده با قابلیت تبدیل به محصول حداقلی قابل قبول دارای مشتری پذیرش می­ شود. در این دوره حمایت­ های مالی و معنوی در مدت استقرار در مرکز رشد ارائه می­گردد. هدف از این دوره ارتقا شرکت فناور نوپا به کسب و کاری مستقل ، پایدار با توانمندی فناورانه و بازار مطمئن می­ باشد.
درشرکت­ های فناور مستقر در پارک علم و فناوری منظور از محصول، خروجی­ های فناورانه شرکت می­ باشد نه صرفا تولیدکالا یا خدمت.

مدت زمان استقرار در دوره رشد 3 سال است.

3-پسارشد:

دوره­ای است که در آن شرکت­ های فناور با استقرار درفضاهایی با زیرساخت­ های پیشرفته و خدمات باارزش افزوده فعالیت می­ کنند. شرکت­ های پذیرش شده دراین دوره، شرکت­ های رشد یافته و مستقل می­ باشند که با دریافت خدمات در قبال پرداخت هزینه و ایجاد هم­ افزایی سبب توسعه فناوری، خلق ثروت و رفاه اجتماعی می­ شوند. به­ عبارت دیگر دوره پسارشد دوره­ای است که درآن شرکت فناور به اندازه­ای از رشد یافتگی رسیده باشد که بتواند به صورت مستقل فعالیت نماید. شرکت­ های حاضر در این دوره ضمن بهره­ مندی از مزایای استقرار در پارک به مدت زمان مشخص که قانون مصوب کرده است، لازم است به عنوان حامی سیاست­های پارک عمل نمایند.

-خدمات و حمایت­ های پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات:

حمایت­ های پارک علم و فناوری یزد برای شرکت­ های فناور مستقردر قالب حمایت­ های مادی و معنوی ارائه می­ گردد.

حمایت­های مادی شامل حمایت­های مالی بصورت اعتبار در قالب جدول حمایتی در بسته­ های بازاریابی، تبلیغات و تجاری­ سازی، مالکیت فکری، توسعه کسب وکار، توسعه محصول و توانمندسازی می­باشد.

حمایت­های معنوی شامل ارائه خدمات پذیرش و ارزیابی، مجوز فناوری، کمک در کسب قراردادهای پژوهشی و فناوری، ایجاد بستر هم­افزایی و شبکه ­سازی و… می­ باشد.

کلیه شرکت­ های فناور مستقر در پارک می­ توانند از سایر مزایای قانونی درپارک از جمله ماه 9 قانون حمایت از شرکت­ ها و موسسات دانش­ بنیان و تجاری­ سازی نوآوری ­های و اختراعات (مزایای قانونی مناطق آزاد درخصوص روابط کار، معافیت مالیاتی و عوارض گمرکی، سرمایه­ گذاری خارجی و مبادلات مالی بین­ المللی)، بهره­ مند شوند.