رییس پارک علم و فناوری یزد در نشست خبری که روز یکشنبه ۱۴ آبانماه در پارک علم و فناوری یزد برگزار شد، از برگزاری سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در روزهای ۱۷ و ۱۸ آبانماه در یزد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد؛ دکتر سیدحبیبالله میرغفوری در این نشست گفت: بحث علم و فناوری و دانشبنیان همواره یکی از محورهای مد نظر مقام معظم رهبری بوده است و با نامگذاری سال ۱۴۰۱ تحت عنوان سال دانش بنیان نشان از اهمیتی است که ایشان برای این حوزه در نظر گرفتهاند.
وی افزود: در استان یزد نیز نگاه خوبی به حوزه علم و فناوری و دانشبنیان وجود دارد و استاندار یزد نیز حمایت ویژهای از این موضوع داشته است و اتفاقات بسیار بزرگی نیز در این زمینه رخ داده است.
وی در ادامه به برگزاری سومیـن کنـفرانس ملی انجمن علمی پـارکهای فنـاوری و سازمانهای نـوآوری ایـران در استان یزد اشاره کرد و گفت: این کنفرانس با مشارکت اجزای زیستبوم فناوری و نوآوری کل کشور، ۱۷ و ۱۸ آبانماه در دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری یزد برگزار میشود.
وی محور اصلی کنفرانس را “توسعه نوآوری منطقهای؛ نقش دولت، دانشگاه، بخش خصوصی و جامعه” عنوان کرد و گفت: این کنفرانس در ۱۱ محور جزیی شامل مدل همکاری چهارجانبه دولت، بخش خصوصی، دانشگاه و جامعه در توسعه نوآوری منطقهای و ملی، آیندهنگاری؛ چالشها و فرصتهای زیست بوم نوآوری و نقش آن در سیاستگذاری علم، فناوری و نوآوری، نوآوری در برنامههای ملی توسعه و برنامه هفتم توسعه کشور، کارکرد عناصر حکمرانی در توسعه نوآوری منطقهای، نقش نظامهای آموزشی در توسعه نوآوری؛ لزوم تغییر رویکرد از پژوهش محوری به تقاضا محوری، جامعه، فرهنگ و نوآوری؛ نقش انجمنهای مردم نهاد، خیرین فناوری و جوامع محلی در توسعه نوآوری منطقهای، منابع انسانی در سازمانهای نوآوری، شرکتهای فناور، بورس و فرا بورس، تنوع بخشی به پارکهای علم و فناوری و خصوصی سازی، نهادهای مالی خصوصی و نیمه خصوصی در زیست بوم نوآوری، گذشته، حال و آینده و بازنگری در فرآیندهای توسعه فناوری؛ شبکهسازی در زیست بوم نوآوری و فناوری برگزار میشود.
دکتر میرغفوری هدف از برگزاری این رویداد ملی را ارائه آخرین دستاوردهای علمی کاربردی که در حوزه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور اتفاق افتاده و تبادل تجربیات عناصر زیست بوم نوآوری، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، صندوقهای پژوهش و فناوری و مراکز نوآوری بخش خصوصی و دولتی است.
رییس پارک علم وفناوری یزد تصریح کرد: برنامه ریزی برگزاری این کنفرانس از سال گذشته انجام شد و اردیبهشتماه سال جاری فراخوان آن منتشر و در ۲ مرحله مهلت ارسال مقاله نیز تمدید شد.
وی یادآور شد: برای کنفرانس مذکور ۶۱ مقاله پس از ارزیابی در کمیته داوری جهت ارائه پذیرفته شد که از این تعداد ۴۴ مقاله به صورت حضوری و ۱۷ مقاله به صورت پوستر در قالب ۱۲ پنل ارائه خواهد شد.
وی از حضور ۱۶ سخنران کلیدی در مراسم افتتاحیه و پنلهای تخصصی این کنفرانس خبر داد و گفت: تاکنون ۲۰۰ نفر از کل کشور در این رویداد ثبت نام کردند که شامل برخی روسای پارکهای علم وفناوری، صندوقهای پژوهش و فناوری و همچنین محققان و پژوهشگران و صاحبان مقاله در این حوزه، هستند.
وی اذعان کرد: ۳۵ حامی این کنفرانس دوروزه از بخشهای خصوصی (شرکتهای خصوصی حوزه فناوری و نوآوری) و دولتی (پارکهای علم و فناوری و صندوقهای پژوهش و فناوری) هستند.
دکتر میرغفوری افزود: مراسم افتتاحیه صبح روز چهارشنبه ۱۷ آبانماه در محل تالار دکتر جلیل شاهی دانشگاه یزد برگزار خواهد شد و در ادامه این کنفرانس عصر روز چهارشنبه و صبح روز پنجشنبه ۱۸ آبانماه پنلهای مربوطه در محل تالار افتخار و تالار آفرینش پارک علم و فناوری یزد برگزار میشود.
وی همچنین از برپایی نمایشگاه آخرین دستاوردهای حامیان کنفرانس در حوزه فناوری و نوآوری در حاشیه برگزاری این رویداد خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد این کنفرانس دوروزه فرصت خوبی برای تبادل تجربیات اعضای زیستبوم نوآوری باشد.
محمد قویدل دبیر اجرایی این کنفرانس نیز در این نشست گفت: در آبانماه سال گذشته که دومین دوره کنفرانس مذکور در استان گیلان برگزار شد، با اکثریت آراء استان یزد به عنوان میزبان انتخاب شد.
وی با اشاره به اهمیت میزبانی استان یزد برای برگزاری این کنفرانس گفت: این مهم، این نوید را به ما میدهد که زیست بوم فناوری کشور، چشم به زیست بوم فناوری استان دارد و خوشبختانه پارک علم و فناوری یزد به خوبی توانسته نقش خود را در راستای توسعه دانش بنیانی و نوآوری کشور ایفا کند.
وی یکی از ویژگیهای مثبت این کنفرانس را تنوع حامیان عنوان کرد و گفت: این کنفرانس فرصت خوبی است که از مقالات علمی و تجربیات مفیدی که در کل کشور به دست آمده و شبکهسازی که در این کنفرانس اتفاق افتاده، در راستای توسعه مطلوب زیست بوم استان استفاده کنیم.
قویدل اظهار کرد: نقطه عتف رشد و توسعه مفهوم دانشبنیان و نوآوری، اتصال نوآوری و سازمانهای تابعه آن به جامعه است. ما برای رشد یافتن باید دریابیم چگونه میتوان جامعه را برای توسعه نوآوری همراه کرد و در مقابل نوآوری چگونه میتواند به سطح رفاه و افزایش ثروت جامعه کمک کند.
وی تصریح کرد: برای تعیین محورهای این کنفرانس بیش از ۳۰ چالش فراروی توسعه منطقهای مورد بررسی قرار گرفت و از این تعداد ۱۱ محور توسعهای استخراج شد.
علیاکبر قیومی، معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری یزد نیز در این نشست گفت: همواره یکی از وظایف اصلی پارک علم و فناوری یزد به عنوان دبیرخانه ستاد توسعه نوآوری و فناوری استان، همگرایی و نزدیک کردن کلیه دستگاههای دخیل در زیستبوم نوآوری استان بوده است.
وی با بیان اینکه ذات فناوری منحصر به یک دستگاه نیست گفت: پارک علم و فناوری یزد با انعقاد تفاهمنامههای همکاری با ارگانها، نهادها و شرکتهای خصوصی و دولتی، همکاری با آموزش و پرورش در بحث بازدید مدارس و همچنین همکاری با ۱۲ مرکز رشد و کارآفرینی تمام تلاش خود در راستای توسعه زیست بوم فناوری استان یزد و همگرایی در این حوزه به کار گرفته است.