پارک علم و فناوری یزد در راستای رسالت خود مبنی بر حمایت از شرکت های دانش بنیان، تاکنون ضمن ایجاد و توسعه فضاهای فیزیکی و همچنین زیر ساخت های لازم جهت استقرار مؤسسات فناور، بیش از 310 شرکت را تحت قالب مراکز رشد و پردیسهای فناوری تحت پوشش قرار داده است.

یکی از پروژه های پارک یزد که منشاء تحولات اساسی در استان یزد شده، مرمت، احیاء و توسعه مرکز فناوری اقبال است. طراحی این مجموعه با استفاده از مشاورین خبره انجام و ضمن اخذ تاییدیه و مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از ابتدای سال 1383 فعالیت مرمتی و توسعه مجموعه آغاز و متناسب با بودجه تخصیصی، طرح در حال اجرا است.
اجرای این طرح مزیت های فراوانی دارد که از آن جمله می توان به قرارگیری در مرکز تجاری شهر یزد، ارزش تاریخی بنا به لحاظ زیبایی بصری، مکانی جذاب برای استقرار شرکت های دانش بنیان، وجود شریان های ارتباطی متنوع و زیر ساخت های شهری مناسب (آب، برق، گاز، مخابرات و …)، نزدیکی به مراکز علمی و دانشگاهی و امکان توسعه و تبدیل شدن به پهنه علم و فناوری با وسعت حداقل 40 هکتار اشاره کرد.

پروژه احداث ساختمان مراکز رشد اقبال شامل ۳ پروژه ساختمان مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات به مساحت 2530 متر مربع، ساختمان مرکز رشد بیوتکنولوژی و مهندسی پزشکی به مساحت 5175 متر مربع و ساختمان مرکز رشد عمومی با مساحت 3364 متر مربع است که دو مجموعه اول در حال بهره برداری و ساختمان مرکز رشد عمومی در حال احداث است.

حسین رحیمی، مدیر امور عمرانی پارک یزد، احداث ساختمان مرکز رشد عمومی را به دلیل همجواری محل احداث پروژه با ساختمان های موجود، نیاز به گودبرداری تا عمق 12 متر، احداث سیستم نیلینگ به منظور پایدار سازی دیواره های گود، احداث سازه نگهبان و در نهایت اجرای اسکلت ساختمان، از جمله پروژه های حساس به لحاظ اجرا دانست و گفت: با بهره گیری از توان مشاورین خبره و همچنین انتخاب پیمانکار مجرب به خوبی توانستیم این مشکلات را مرتفع کنیم و هم اکنون در مرحله تکمیل عملیات سفت کاری و نازک کاری مجموعه هستیم.

وی با بیان اینکه از 28 خرداد سال 97، این پروژه را آغاز نموده و امیدواریم تا اوایل اسفند سال 99 به بهره برداری برسد، گفت: در این ساختمان، 100 مترمربع در مجموع سه طبقه به فضای اداری، 1670 مترمربع به شرکت های فناور، 120 مترمربع به سالن آمفی تئاتر 70 نفره، 100 مترمربع به فضای کار اشتراکی، 374 متر مربع به فضای (tech show) و 400 متر مربع به سالن همایش های 200 نفره اختصاص یافته است.

مدیر امور عمرانی پارک یزد، عدم تامین و تخصیص کامل اعتبار را یکی از چالش های مهم این پروژه دانست و گفت: با توجه به محدودیت اعتبارات عمرانی پارک، بخشی از اعتبار پروژه مذکور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین شده است.
وی افزود: از این محل تاکنون مبلغ 21000 میلیون ریال نیز تخصیص یافته و نیاز است مانده اعتبار که مبلغ 39000 میلیون ریال است سریعاً به پروژه اختصاص یابد.
رحیمی با اشاره به قول مساعد مسوولین استان مبنی بر تخصیص اعتبار به پروژه گفت: پارک یزد به منظور عدم وقفه در فعالیت پروژه، اخیراً نسبت به اخذ وام بانکی به مبلغ 20000 میلیون ریال اقدام نموده است اما به منظور تکمیل بموقع پروژه نیاز به حداقل ۴۰۰۰۰ میلیون ریال دیگر خواهد بود.