همکاری پژوهش سراهای دانش آموزی برای برگزاری پرشور مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی

مدیران پژوهش سراهای دانش آموزی استان روز سه شنبه 14 دی 1400، با حضور در پارک علم و فناوری، از نزدیک با فعالیت بخش های مختلف آن آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد در نشستی که به منظور معرفی مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی و بررسی راه های همکاری پژوهش سراها با پارک علم و فناوری یزد در این حوزه، برگزار شد، دکتر لطفی، رئیس پارک علم و فناوری یزد پژوهش سراها را روح آموزش و پرورش دانست و گفت: پژوهش سراها باید داخل خود مدارس و در ذهن معلمین و دانش آموزان باشد.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط پژوهش سراها با مدارس، گفت: این ارتباط و شبکه سازی خیلی مهم تر از فضای فیزیکی و تجهیزات است.

لطفی تصریح کرد: الگوی ارتباط میان مرکز نوآوری پارک و مدارس باید تعریف شده و یک نماینده برای ایجاد ارتباط میان پژوهش سراها و پارک انتخاب شود.

شکوهی، معاون فناوری و نوآوری پارک، گفت: پارک علم و فناوری یزد و اداره کل آموزش و پرورش از دیرباز ارتباطات خیلی خوبی داشته و امیدواریم پژوهش سراهای دانش آموزی به عنوان پل ارتباطی میان پارک و دانش آموزان، در برگزاری پرشور سیزدهمین دوره مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی ما را یاری کنند.

کارآموز، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان نیز با اشاره به رتبه دوم فعالیت پژوهش سراهای استان یزد در کشور،گفت: این پژوهش سراها در همه مناطق استان وجود داشته و در طول سال تحصیلی جاری در زمینه حدود 10 رویداد آموزشی دانش آموزی مانند مسابقات، جشنواره ها و مشابه آنها فعالیت داشته اند.

وی با تاکید بر لزوم همکاری بخش های مختلف آموزش و پرورش برای برگزاری مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی گفت: این نشست و بازدید با هدف آشنایی مدیران پژوهش سراها با این دوره از مسابقات و بررسی راه های همکاری طرفین تدارک دیده شده است.

در ادامه،نخعی، مدیر عامل شرکت داده پردازان ورتا با اشاره به فعالیت این شرکت از سال 95 در زمینه آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان، گفت: با شیوع ویروس کرونا نیاز دانش آموزان به آشنایی با فضای مجازی و دارا بودن سواد دیجیتالی و رسانه ای بیش از پیش احساس شد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه دو سالی است که در سند تحول آموزش و پرورش این موضوع دیده شده و درس برنامه نویسی به عنوان یکی از دروس بچه ها و دانش‌آموزان از سال ۱۴۰۰ تعریف شده است، ابراز امیدواری کرد: ارتباط بین پژوهش سراها و پارک علم و فناوری یزد موجب شناسایی دانش آموزان علاقه مند و با استعداد در حوزه برنامه نویسی و پرورش آن ها بشود.

در ادامه، سید امین درخشان، مدیرعامل شرکت پارسان الکترونیک و مسئول اجرایی مسابقات، ضمن ارائه گزارشی از تاریخچه مسابقات، خواستار همکاری پژوهش سراها برای معرفی دانش آموزان علاقه مند و مستعد و ترغیب آن ها برای شرکت در مسابقات شد.

در پایان نشست مقرر شد شرکت داده پردازان ورتا تقویم اجرایی و برنامه حضورخود در پژوهش سرا های استان را جهت ابلاغ به مدیران این مجموعه ها اعلام و پژوهش سراها با دبیرخانه این مسابقات همکاری شایسته داشته باشند.

مدیران پژوهش سراها پس از این نشست، از بخش های مختلف پارک علم و فناوری یزد از جمله مرکز نوآوری و شرکت داده پردازان ورتا بازدید نموده و سپس با حضور در پردیس علوم انسانی و هنر پارک با فعالیت شرکت های جاوید نگاه آریائی و مهارت گستر کیسان ایساتیس آشنا شدند.