بیان دغدغه های شرکتهای فناور و دانش بنیان در نشست مشترک با استاندار یزد

ادامه خبر قبل

محسن شریفی، مدیرعامل شرکت درخشان صنعت در نشست هم اندیشی شرکتهای دانش بنیان و فناور استان با استاندار یزد، با بیان اینکه از سال ۸۵ پارک علم و فناوری یزد در انتظار به نتیجه رسیدن طرح های مصوب توسعه است، با تاکید بر لزوم توجه ویژه به طرح جامع پارک، پیشنهادهایی چون کمک به عملیاتی کردن فضای کارگاهی پارک علم و فناوری یزد در طرح جامع، ارائه تسهیلات برای ساخت و ساز اراضی این طرح و کمک به تامین زیرساخت های مجموعه مثل برق، آب، اینترنت و تلفن را مطرح کرد.

در ادامه علیرضا فرخ نیا، مدیر عامل شرکت ایده گستر صنعت، یکی از اتفاقات خوب پارک علم و فناوری یزد را رفع نیازهای شرکت‌ها با استفاده از کارگزاران دانست و گفت: حدود ۲۵۰۰ نفر در پارک علم و فناوری یزد اشتغال دارند که از این تعداد ۱۸۷ نفر فارغ التحصیل در مقطع دکترا هستند.

وی افزود: سرمایه گذاری درست در پارک علم و فناوری یک هزینه پرسود بوده و اشتغال بالای ۳۵ درصدی زنان یکی از مزیت های این مجموعه است.

رفیعی فرد، مدیرعامل شرکت نویان سیستم نیز اقتصاد دانش بنیان را یکی از محورهای توسعه استان و تنها راه حل برون رفت از مسائل و محدودیت ها دانست و گفت: متاسفانه به دلیل محدودیت ها در این ۲۰ سال پارک علم و فناوری یزد نتوانست آنگونه که شایسته است رشد کند و نیازمند یک اقدام انقلابی برای رشد و توسعه است .

وی در ادامه پیشنهادهایی چون ایجاد یک نهاد و شورا در سطح استان با موضوع اقتصاد دانش بنیان به ریاست استاندار و دبیری پارک علم و فناوری، حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و فناور، تقویت صندوق پژوهش و فناوری استان یزد و تنوع بخشی به نهادهای تامین مالی را مطرح کرد.

ابوالفضل میرحسینی، مدیر مرکز توسعه فناوری های معدنی نیز با بیان اینکه خاستگاه مراکز توسعه فناوری کشور، استان یزد بوده و اولین مرکز توسعه سرامیک در سال ۹۵ در یزد به صورت پایلوت ایجاد شده است،گفت: اهداف این مراکز استفاده از بخش خصوصی توانمند و دارای زیرساخت های مالی و فناوری، مشارکت در تامین زیرساخت ها و ارائه خدمات تخصصی و تبدیل شدن به یک الگوی موفق در استان و کشور بوده است.

وی با اشاره به ایجاد مرکز توسعه فناوری انیمیشن، مرکز توسعه فناوری های معدنی و مرکز توسعه فناوری های نساجی و گردشگری در سالهای ۹۶، ۹۹ و ۱۴۰۰ توسط پارک علم و فناوری یزد، پیشنهادهایی از جمله حمایت از ایجاد زیرساخت‌ها، تعریف ردیف بودجه در بستر قانونی برای جذب تسهیلات و ارتباط با صنایع بزرگتر و رفع موانع ضوابط قانونی ارگانهای دولتی را مطرح کرد.

مجتبی مرآت،مدیرعامل یکی دیگر از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری یزد با تاکید بر لزوم رشد اجزای اکوسیستم نوآوری همزمان با رشد و توسعه شرکت‌ها، گفت: متاسفانه قوانین حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور در استان اجرا نمی شود که دلیل آن نبود فرهنگ و شناخت از مباحث دانش بنیان و فناوری است.

وی در ادامه پیشنهاد داد قوانین و کمیسیون های مستقل برای شرکت های دانش بنیان و فناور در ارگان های مختلف از جمله ادارات دارایی، بیمه، گمرک و غیره تدوین و ایجاد شود.

ادامه گفتگو ها در بخش بعدی خواهد آمد.