اعلام آمادگی شرکتهای فناور و دانش بنیان استان برای توسعه اشتغال و ارزش افزوده

در نشست هم اندیشی شرکت های فناور و دانش بنیان با استاندار یزد که روز چهارشنبه دهم آذر ۱۴۰۰ برگزار شد، الهام خدابنده، مدیر عامل شرکت روماک کویر با اشاره به فعالیت پردیس علوم انسانی و هنر از سال ۸۷ در استان یزد و برای اولین بار در کشور، گفت: تاکنون شرکتهای علوم انسانی و هنر با وجود توجه ناکافی به آنها، توانسته اند دستاوردهای بسیار خوبی کسب کنند که این مسئله نشان دهنده درست بودن فکر اولیه و مسیر پردیس است.

وی با تاکید بر اهمیت منابع انسانی توانمند برای شرکت‌های فناور، گفت: اگر فضا و امکانات مناسب در اختیار شرکت های علوم انسانی و هنر قرار بگیرد، ارزش افزوده بالایی در استان ایجاد می کند.

خدابنده به عنوان نماینده بانوان شاغل در پارک علم و فناوری یزد نیز با اشاره به حضور ۸۵۳ نفر از بانوان در مجموعه پارک، گفت: از شما می‌خواهیم بانوان استان را برای حضور و اشتغال در پارک به عنوان یک محل امن، سوق دهید.

میرجلیلی، مدیرعامل شتاب دهنده سرآیند افکار نو با بیان اینکه وجود شتاب دهنده ها و مراکز توسعه فناوری بخش خصوصی در کنار پارک های علم و فناوری به عنوان حلقه اتصال صنعت و دانشگاه امری ضروری به نظر می رسد، گفت: در حال حاضر دو شتابدهنده پیشگامان و سرایند افکارنو در استان فعال هستند.

وی کمبود فضای فیزیکی و عدم تامین منابع مالی را مهمترین مشکلات این حوزه دانست و گفت: کمک به تامین فضای فیزیکی مناسب و درنظر گرفتن ردیف حمایتی برای شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری و خانه های خلاق استان کمک شایانی به رشد و توسعه فناوری در استان خواهد نمود.

ابوالفضل فلاح، مدیر عامل شرکت شارستان کهن در ادامه با اشاره به اخذ اولین مجوز پهنه فناوری و نوآوری در کشور برای استان یزد، گفت: تاکنون موقعیت سنجی،امکان‌سنجی، اولویت پردازی و مطالعات تطبیقی خوبی توسط پارک در این زمینه انجام شده است.

وی در ادامه ایجاد تسهیل و شرایط مناسب برای شرکت های دانش بنیان و فناور به منظور استقرار در پهنه، استفاده از پتانسیل میراث فرهنگی با حمایت نهادهای ذیربط از جمله استانداری، شهرداری، اداره اوقاف و وجود یک مشاور جوان در حوزه فناوری و نوآوری را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.

امین دهقانی، مدیرعامل شرکت کویر تیوای یزد نیز مباحث فناوری و نوآوری را قلب و مغز توسعه استان یزد دانست و با اشاره به مهاجرت نخبگان استان در سال‌های اخیر، پیشنهاد داد شورای تصمیم سازی و تصمیم گیری فناوری، به ریاست استاندار و دبیری پارک علم و فناوری یزد ایجاد شود.

دهقانی با انتقاد از عدم تمرکز امور فناوری و نوآوری استان حول محور یک متولی، و موازی‌کاری و چند ماموریتی و کاهش بهره‌وری در این حوزه پیشنهاد کرد با تکیه بر سابقه ۲۰ ساله پارک علم و فناوری یزد، این نهاد به عنوان متولی اصلی فناوری و نوآوری در استان سکان‌دار شده و سایر نهادها در قالب یک طرح مدون، با آن همکاری کنند.

الهه افسریه، مدیر عامل شرکت پیشتازان توسعه ماهان نیز یکی از اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان را خانه های خلاق دانست و گفت: خانه های خلاق شتابدهنده هایی در حوزه صنایع خلاق هستند که رسالت آنها تقویت و ساماندهی ایده های این حوزه و تبدیل آنها به کسب و کارهای با ارزش افزوده است.

وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت بالای استان یزد در بیشتر جنبه های صنایع خلاق، لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های خلاق در استان یزد به خوبی احساس می‌شود، گفت: توسعه خانه‌های خلاق در استان می‌تواند به نگهداشت نخبگان این حوزه کمک کند.

افسریه افزود: توسعه فناوری های نرم و هویت ساز و صنایع خلاق در دوران پسا کرونا تنها راه حل مشکلات جامعه خواهند بود.

محمدرضا دهقان نیری نیز موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان را در ارتباط موثر با نهادهای قدرتمند و تصمیم ساز کشور دانست و پیشنهاد داد کارگروهی متشکل از نمایندگان استان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مشکلات این شرکت‌ها تشکیل شود.