شرکت پویش داده نوین یکی از شرکت های موفق در زمینه High-Tech بوده که در پارک علم و فناوری یزد مستقر است. این شرکت تاکنون محصولات و نرم افزارهای با کیفیتی را تولید و به بازار عرضه کرده است. یکی از این نرم افزارها PVM است. اخیرا در گزارشی در یکی از سایت ها ادعایی مطرح شده مبنی بر اینکه این نرم افزار کپی محصول Proxmox است. به همین بهانه به سراغ حمید رضا جعفریان، مدیرعامل شرکت پویش داده نوین رفتیم تا از صحت و سقم این مطلب آگاه شویم. وی در گفتگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد با بیان اینکه شرکت پویش داده نوین حدود 10 سال است در حوزه مجازی با زمینه کاری High-Tech فعالیت دارد، گفت: اکنون بیش از 120 مشتری در نزدیک به 15 استان کشور داریم که از جمله آن ها می توان به 5 تا از استانداری های کشور، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، دانشگاه علوم پزشکی یزد، شهرداری یزد و …. اشاره کرد.
جعفریان در خصوص نرم افزار PVM که از تولیدات شرکت است، گفت: PVM اولین و تنها سامانه بومی است که در حوزه مجازی سازی در کشور تولید شده است. PVM یک محصول زیرساختی است که در اتاق سرور سازمان ها استفاده می شود و کارش حفاظت از اطلاعات و جلوگیری از قطعی سرویس ها (مانند اتوماسیون، مالی، کارگزینی و ..( در برابر خرابی سخت افزار ، آتش سوزی و اتفاقات ناگوار از این قبیل میباشد. به طوری که در صورت خرابی سخت افزارها، فعالیت های جاری سازمانها مختل نمی شود.
وی با اشاره به ادعای یکی از سایت ها در خصوص کپی بودن این محصول، گفت: متاسفانه چندی پیش یکی از سایت هایی که در حوزه آموزش فعالیت می کنند، مدعی شدند که PVM محصول بومی نیست و کپی محصولی به نام Proxmox است.
جعفریان افزود: تمام مستندات محصول ما در پایگاه دانش شرکت موجود است در حال حاضر نیز مطلبی در سایت ما وجود دارد که در آن ما این دو محصول رو با هم مقایسه کرده ایم و هر شخصی که در امور فنی متخصص باشد با این مستندات کاملا متوجه خواهد شد که این دو محصول کاملا با هم متفاوت هستند.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های بارز شرکت پویش داده نوین تولید است، تصریح کرد: ما در مجموعه شرکت پویش داده نوین منطقمان تولید است چرا که معتقدیم وقتی شما می خواهید پشتیبانی کارفرمایان را به درستی انجام دهید، این کار بدون تولید امکان پذیر نیست.
جعفریان مبنای کار شرکت را شفافیت و صداقت در مقابل کارفرمایان عنوان کرد و اظهار داشت: برای اعتمادسازی کارفرمایان و متخصصان فنی، قسمتی از کد منبع PVM به صورت متن باز در اختیار کاربران قرار گرفته است.
وی افزود: ما همیشه شنونده انتقادات هستیم اما اینکه بدون کارشناسی تهمتی به ما زده شود، بی شک بداخلاقی صنفی است. ما به نظرات کارشناسی احترام می گذاریم در صورتی که نظرات واقعا کارشناسی باشد و اینقدر راحت با حیثیت یک شرکت بازی نشود. هرچند این گونه فعالیت ها یک فرصت بزرگ برای شرکت ما است.
جعفریان با اشاره به ادعای این سایت مبنی بر وجود شباهت هایی در رابط کاربری این دو محصول، گفت: وجود بعضی شباهت ها دلیلی بر کپی بودن محصول نیست. مثل اینکه شباهت هایی بین اپل و اندروید وجود دارد که طبیعی است و ساده تر از آن شباهت های موجود در بین دو نرم افزار ماشین حساب و نحوه عملکرد یکسان آنها دلیل بر کپی بودن آنها نیست. این در حالی است که یکی از تفاوت های فاحش بین این دو محصول این نکته است که نرم افزار Proxmox وب بیس بوده و نرم افزار PVM ویندوزی است.
مدیرعامل شرکت پویش داده نوین افزود: ما به کارشناسان IT ارادت داریم ، شفافیت داریم و حتی حاضریم کدهای محصول را در اختیارشان قرار دهیم، البته بررسی محصولی همچون PVM نیاز به دانش فنی قوی دارد و البته نگاه جانبدارانه مانع از واقع بینی و قضاوت درست در مورد این محصول است.
وی در پایان تصریح کرد: هدف اصلی ما جلب رضایت مشتریان و کارفرمایان شرکت است و در مورد این ادعاها هم‌ تمام تلاش خود را در جهت اعاده حیثیت و اثبات اصالت محصول خود انجام خواهیم داد و طرح شکایت پیگیری آن را از مراجع ذیصلاح حق پویش می دانیم.

• ۳۰ مهر, ۱۳۹۷