داریوش پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری یزد در گفتگو با روابط عمومی این پارک از برنامه ها پارک یزد در سال 96 گفت.
پورسراجیان با اشاره به اهمیت توسعه تعاملات بین المللی برای پارک های کشور از اقدامات پارک علم و فناوری یزد در این حوزه در سال 95 گفت و اضافه کرد: برگزاری تورهای فناوری از جمله این اقدامات بود که در اواخر سال 95 به افتتاح دفتر مبادلات فناوری ایران و گرجستان در پارک یزد انجامید و قرار است افتتاح همین دفتر در گرجستان به عنوان اولین برنامه سالجاری پیگیری شود.
وی ادامه داد: مدل همکاری با گرجستان در خصوص افتتاح دفتر تبادلات فناوری بین المللی قرار است با کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و هند، با همکاری دانشگاه یزد و سایر مراکز تحقیقاتی و فناوری استان دنبال گردد.
پورسراجیان انتخاب کشورهای هدف را براساس همکاری های گذشته، پتانسیل های استان، همکاری سایر نهاد های استان و ماموریت های ملی که وزارت عتف برعهده پارک علم و فناوری یزد قرار داده است، دانست و افزود: بر این اساس مذاکراتی با پارک علم و فناوری اسکولکوو (Skolkovo) روسیه صورت گرفته است و ایجاد دفاتر همکاری با این پارک نیز در دستور کار سال جاری خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری یزد، ادامه همکاری با شورای ایرانیان دبی در قالب جشنواره های تجاری سازی سالیانه را از دیگر برنامه های توسعه تعاملات بین المللی این پارک در سال 96 عنوان کرد.
پورسراجیان در بخش دیگری از سخنان خود، عملیاتی سازی طرح جامع پارک را از دیگر برنامه های پارک علم و فناوری در سال 96، عنوان کرد و گفت: مذاکرات اولیه جهت سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام گرفته و توافق اولیه نیز بدست آمده است.
تامین انرژی از طریق ایجاد مزرعه خورشیدی و تامین منابع مالی برای آغاز پروژه این طرح از طریق مشارکت با صندوق های سرمایه گذاری امسال به صورت جدی دنبال خواهد شد.
پور سراجیان رویکرد جدید پارک علم و فناوری یزد را در زمینه ساختاری و اداری، توسعه پردیس های تخصصی فناوری عنوان کرد که از طریق تقویت مراکز رشد و ارائه خدمات جدید به ویژه در بخش بازار، مشاوره و آموزش توسط پردیس های فناوری دنبال می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر راه اندازی سه پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، پردیس فناوری زیست فناوری و سیستم های پیشرفته صنعتی و پردیس فناوری های نرم در دستور کار پارک علم و فناوری یزد قرار دارد و مسئولین راه اندازی این پردیس ها نیز مشخص شده اند.
پورسراجیان نکته اصلی در شکل گیری این پردیس ها را، تقویت توان پارک در ارائه خدمات تخصصی و همچنین بازاریابی تخصصی متناظر با این زمینه ها دانست و افزود: مدیریت خدمات هر حوزه به پردیس تخصصی آن محول می شود.
وی با توجه به لزوم انعطاف پذیری ساختار سازمان ها متناسب با شرایط گفت: وظیفه هماهنگی این پردیس ها به عهده واحد برنامه ریزی و نظارت خدمات بازار پارک علم و فناوری یزد می باشد که امید است با تقویت نیروی انسانی مراکز رشد در تمام زمینه ها از جمله خدمات تخصصی بازار، آموزش و مشاوره در جهت توسعه این پردیس گام بردارد.
داریوش پورسراجیان در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه سال 96 اولین سال اجرای برنامه چهارم توسعه پارک علم و فناوری است گفت: این برنامه باید بر اساس سیاست ها و اهداف کلانی که تعریف شده پیگیری شود و تا سال 99 به مرحله اجرا برسد.
وی ارتقا سطح کیفی موسسات، تقویت مشارکت و توسعه نقش آفرینی پارک در سطح ملی و بین المللی، توسعه منابع درآمدی و فرآیند نوآوری و توسعه کمی و کیفی زیرساخت ها را از استراتژی های کلان پیشروی پارک یزد عنوان کرد.
پور سراجیان تاثیرگذاری ویژه پارک علم وفناوری یزد در نظام منطقه ای نوآوری را یکی از اهداف استراتژیک پارک دانست و خاطر نشان کرد: بهره مندی از خدمات و زیرساخت پیشرفته در کلاس جهانی، برخورداری از موسسات فناور در تراز ملی و بین المللی، داشتن سهم قابل توجه در اقتصاد استان و برخورداری از منابع مالی پایدار از دیگر اهداف استراتژیک تعریف شده پارک علم وفناوری یزد در برنامه چهارم توسعه است.

رئیس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری یزد، کمک به شکل گیری فعالیت های مشترک بین شرکت های فناور و موسسات مستقر در قالب تشویق ایجاد کنسرسیوم ها وتوسعه کمی و کیفی خدمات صندوق پژوهش و مشارکت بیشتر صندوق پژوهش را نیز از دیگر برنامه های پارک علم و فناوری یزد دانست.

• ۱۶ اردیبهشت, ۱۳۹۶