نشست مسوولین پارک یزد با مدیران عامل شرکت های مستقر، روز شنبه ۱۸ بهمن ۹۹ با حضور فرماندار یزد در محل پردیس جامع پارک علم و فناوری یزد برگزار شد.
در این نشست، لطفی رئیس پارک گزارشی از فعالیت های سه ماهه اخیر پارک ارائه کرد و گفت: طراحی گرنت فناوری یکی از مهم ترین اقدامات پارک در چند ماه اخیر است که امیدواریم با پیگیری های انجام شده دستورالعمل اجرایی گرنت فناوری و گرنت تحقیق و توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه به درخواست شرکت های مستقر در پارک، ارزیابی شرکت ها بر طبق روال سال های گذشته متوقف شد، گفت: تصمیم گرفته شد با هدف عارضه یابی شرکت ها جهت بهبود عملکرد خود و بهبود سیستم خدمات رسانی پارک، با استفاده از مدل ارزیابی معتبر شرکت تکچی، شرکت ها را ارزیابی کنیم.
لطفی افزود: برای ارزیابی شرکت های سال پایانی دوره رشد نیز از مدل کشوری ایرامیت استفاده کردیم.
رئیس پارک یزد با اشاره به اخذ مجوز شورای عالی عتف و وزارت علوم برای ایجاد پهنه علم و فناوری اقبال، گفت: این پهنه در فاز اول در محدوده ۴۰ هکتاری قرار دارد و قرار است با توافق با مسوولین شهری این محدوده را در ۵ سال آینده به فضای بزرگتری ارتقا دهیم، گفت: با توجه به این که معمولا نگاه مشاورین طرح تفصیلی شهر، کاربری‌های سنتی و متداول بوده و اقتضائات فناوری در نظر گرفته نمی شود، پیشنهاد دادیم برای متناسب سازی این طرح، مشاور پارک یزد نیز حضور داشته باشد.
لطفی با اشاره به ارائه طرح «جهش تولید دانش بنیان» در مجلس شورای اسلامی، گفت: در صورت تصویب این طرح، بخش قابل توجهی از دغدغه ها و مشکلات شرکت های فناور در خصوص قوانین مربوط به مالیات، قوانین کار، بیمه و …..از بین خواهد رفت.
شکوهی، معاون فناوری و نوآوری پارک یزد نیز در این نشست با اشاره به مدل ارزیابی جدید شرکت ها، گفت: برای شرکت هایی که در سال آخر دوره رشد خود بوده و یا سال اول دوره پسارشد خود را می گذرانند، مدل ارزیابی ایرامیت انجمن مدیریت فناوری کشور انتخاب شد که هزینه آن نیز برای شرکت های دوره رشد به صورت کامل و برای شرکت های پسارشد یک سوم آن توسط پارک پرداخت می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه ارزیابی توسط متخصصان این حوزه انجام شده و بازخوردهای ملی به شرکت ها داده می شود، از شرکت ها می خواهیم برای شناخت مشکلات و جایگاه خود حتما در این ارزیابی ها شرکت کنند.
شکوهی از طراحی گرنت هایی با هدف تقویت زیست‌بوم فناوری، خبر داد و گفت: یکی از این گرنت ها، گرنت جوانه است که توسط وزارت علوم و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات طراحی شده و فرصت بسیار خوبی است برای شرکت هایی که در بدنه خود عضو هیئت علمی دارند.
وی با تاکید بر استفاده از این فرصت برای تامین منابع انسانی و توسعه پروژه های شرکت ها، تصریح کرد: این گرنت که تا سقف ۳۰ میلیون هم می تواند باشد، در قالب یک پایان نامه تعریف شده توسط یکی از اعضای هیات علمی و با حضور دانشجویان و در راستای اهداف شرکت تعلق می گیرد.
شکوهی در ادامه به گرنت تحقیق و توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تا سقف سیصد میلیون اشاره کرد و گفت: این مبلغ را در دو قالب سفارش دهنده به یک شرکت دانش بنیان و مشارکت در کار پژوهشی می توان دریافت کرد.

وی از تعریف گرنت فناوری در دو حوزه توسط پارک یزد خبر داد و گفت: یکی از این گرنت ها در حوزه کارگزاران و تقویت فضای کارگزاری پارک برای ایجاد خدماتی در حوزه های انتقال فناوری، شناسایی و رصد فناوری و دیجیتال مارکتینگ در سطح بین الملل که در پارک وجود ندارد، بوده و دیگری گرنت ارتقای فناوری در داخل شرکت ها است که فراخوانش را به زودی اعلام می کنیم.
شکوهی با اشاره به اعلام فراخوان مشاوره در حوزه های مختلف توسط پارک، گفت: اقدام دیگری که انجام دادیم این بود که در پنج یا شش حوزه مانند استفاده از ظرفیت‌های وقف و ظرفیت های یزدی های خارج از یزد فراخوان مشاور دادیم و شرکت هایی که در این زمینه علاقه مند هستند، می توانند شرح خدماتشان را به پارک ارائه کنند.
وی در ادامه از اجرای طرح «آموزش شرکتی» توسط صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت:
در این طرح ۹۰ درصد هزینه ها به شرکت هایی که بیش از شش نفر از اعضای آنها در یک دوره آموزشی ثبت نام می کنند، تا سقف ۲۰ میلیون تومان پرداخت می شود.
شکوهی تصریح کرد: البته باید این دوره ها توسط کارگزاران صندوق برگزار شده باشد که خوشبختانه یکی از این کارگزاران، شرکت درایت ورزان، مستقر در پارک یزد است و می توانید به خوبی از این فرصت استفاده کنید.

• ۲۰ بهمن, ۱۳۹۹