در ابتدای جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله وحی جناب آقای دکتر ملک‌ثابت از اساتید برجسته دانشگاه یزد در خصوص شاخص‌های پژوهشی و فناوری و راهکارهای توسعه فرهنگ پژوهش و فناوری سخنانی ایراد فرمودند.

سخنران بعدی جلسه آقای دکتر میرمحمدی میبدی بود که ضمن خیر مقدم به حضار از برنامه‌های دشمنان در شناسایی نخبگان علمی کشور و ترور شهید شهریاری سخن گفت. و این را نشانه‌ای از رشد و توسعه فعالیت‌های پژوهشی و فناوری کشور دانست.

ایشان گفتند: امروز هنوز برخی از مسئولین درک نکرده‌اند که هزینه کردن در امر پژوهشی هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است.

دکتر میبدی گفت: فردا بایستی در مقابل خداوند و شهدای گرانقدر انقلاب پاسخگو باشیم در مقابل تکلیفی که امروز بر دوش ما گذارده شده است و آن جهاد علمی است.

آقای مهندس فلاح‌زاده استاندار محترم یزد در سخنانی نکات زیر را متذکر شده‌اند:

– اگر امنیت در کشوری نباشد تحقیق و پژوهش نیز ممکن نخواهد بود و امنیتی که رزمندگان در زمان جنگ به وجود آورده‌اند غنیمتی بود که امروز شما بتوانید در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری به توسعه فعالیت‌های خود بپردازید.

– اگر تاکنون پیشرفت در حوزه‌های مختلف داشته‌ایم با تکیه بر محققین دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری داخلی بوده است و دشمن نیز این نکته را خوب شناخته است.

– دشمنان، اول با اعتقادات شما مخالف است و در مرحله دوّم با پیشرفت شما به خصوص در حوزه‌های علمی مخالف است.

– پیشرفت‌های علمی همراه با رفاهیانی که برای بشر آوردند مشکلاتی مثل مسائل روانی، بهداشتی، زیست محیطی، جنگ‌ها و تهدیدهای مرتبط و غیرو را در پی داشته است و لذا توسعه و پیشرفت علمی مفید است که اخلاق،‌ کرامت، تحکیم و اتحاد و … را به دنبال داشته باشد.

بعضی از مشکلات پژوهشی را در کشور برشمردند:

– متآسفانه در کشور ما پژوهش شغل دوّم محسوب می‌شود، اساتید و حوزوی‌ها هم کار آموزشی می‌کنند و هم پژوهشی

– مراکز پژوهشی کاربردی کمتر از نیازهاست.

– متاسفانه هنوز خودباوری و خود اتکایی به صورت فرهنگ در نیامده است و جای کار دارد.

– فقدان نقشه راه و سند پژوهشی استان از مشکلات استان است مسیر هر مجموعه مشخص نیست و اولویت‌ها و نیازها مشخص نیست، بایستی مشکلات و تهدیدات را دقیق بدانیم.

– در انتهای برنامه از پژوهشگران و فناوران استان قدردانی به عمل آمد.

لازم به ذکر است از پارک علم و فناوری یزد شرکتهای زیر به عنوان فناوران برتر استان برگزیده شدند.

1- شرکت سبحان الکترونیک به مدیرعاملی آقای مجید نسیم سبحان

2- شرکت آتیه اندیشان کودک آرین به مدیرعاملی آقای جعفر همت

3- شرکت آبرون تهویه به مدیرعاملی آقای وحید یغمایی

4- شبکه پژوهش و فناوری استان دفتر تحقیق و توسعه شرکت فولاد آلیاژی را به عنوان R&D برتر استان برگزیده بود که در این جلسه از آقای مهندس فقیه‌خراسانی مدیر عامل محترم این شرکت تقدیر شد.

• ۱۱ دی, ۱۳۸۹