معاون امور بین الملل و انتقال فناوریهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین سالارآملی در رابطه با روند رو به رشد تولید علم در کشور به ویژه در میان کشورهای منطقه و جهان اظهار کرد: تشکیل زنجیره های به هم پیوسته توسعه علم و فناوری همچنان که محورهای مختلفی را در بر می گیرد، زمان های مختلفی را نیز شامل می شود.این در حالی است که اگر بخواهیم در عرصه تجاری سازی و تولید محصول قدم برداریم، ابتدا باید در تولید علم پیشرفت داشته باشیم.

در زمینه تولید علم بسیار قوی عمل کرده ایم

معاون امور بین الملل و انتقال فناوری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید براینکه کشور در زمینه تولید علم بسیار قوی عمل کرده اما در حوزه فناوری و تجاری سازی کمی ضعیف است، گفت: با این وجود در سالهای اخیر رشد فناوری و تجاری سازی در کشور نسبت به رشد تولیدات علمی و دانشگاهی کم نبوده است. به طوریکه در پنج سال گذشته بحث تجاری سازی نتایج حاصل از دانش اصلا در کشور مطرح نبود ولی در حال حاضر 6 هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند.

سالارآملی افزود: بنابراین می توان گفت درصد رشد فناوری و تجاری سازی در کشور ما منفی نیست؛‌ اگرچه قبول داریم که در بخش پژوهش و مطالعات دانشگاهی قوی تر عمل کرده ایم.

معاون امور بین الملل و انتقال فناوری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه از 80 سال قبل در بخش های دانشگاهی کشور قوانین و مقررات وجود داشته است، یادآور شد: این در حالی است که سه سال پیش با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تنها قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان به مجلس ارسال و تصویب شد. اکنون نیز صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز به کار کرده تا از این شرکتها حمایت کند.

رشد صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان به یک میلیارد دلار در سال 91

دالارآملی با تاکید بر اینکه در استفاده از مطالعات دانشگاهی تنها چند سالی است که تجربه داریم، خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ،شکل دادن به ارتباط دانش و صنعت و توسعه تجاری سازی بوده است. ما باید زمان لازم را به بخش فناوری و تجاری سازی بدهیم تا اقدامات خود را به ثمر برسانند، البته این بخشها اکنون از رشد قابل قبولی برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: در سال 1389 صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان کشور حدود 625 میلیون دلار بود که این میزان در سال 1390 به 840 میلیون دلار رسید و انتظار می رود امسال صادرات کلاها و خدمات دانش بنیان کشور به یک میلیارد دلار برسد.

معاون امور بین الملل و انتقال فناوری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: در حال حاضر 2 هزار شرکت دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و 4 هزار شرکت دانش بنیان دیگر خارج از پارکها و مراکز رشد فعالیت می کنند.

فعالیت 50 هزار شرکت دانش بنیان در افق 1404

سالارآملی با بیان اینکه براساس برنامه پنجم توسعه کشور شرکتهای دانش بنیان باید به 20 هزار شرکت ارتقاء یابند،خاطرنشان کرد: در افق 1404 نیز این تعداد به 50 هزار شرکت دانش بنیان می رسند، بنابراین روند امیدوار کننده ای پیش رو داریم و امیدوارم با به کار گیری ابزارها رشد قابل توجهی در فناوری و تجاری سازی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه دراین روند باید همیشه 2 بخش عرضه و تقاضا را با هم نگاه کرد، خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر هرچه توسعه فناوری صورت گیرد ولی تقاضا و بستر استفاده وجود نداشته باشد، به نتیجه نخواهیم رسید.

معاون امور بین الملل و انتقال فناوری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خاتمه گفت: بازار استفاده از محصول دانش بنیان باید هم تراز مراکز صنعتی و دانشگاهی با اقداماتی مانند محدودیت واردات، آمادگی پذیرش محصولات داخلی را داشته باشد تا در یک توازن قابل قبول به نتیجه مطلوب برسد.

• ۲۶ آبان, ۱۳۹۱