رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به فعالیتهای صندوق در حمایت از طرحهای پژوهشی گفت: کارگروه‌های سیزده گانه در این صندوق طرحهای پژوهشی پژوهشگران از جمله پژوهشگران رشته‌های علوم پزشکی را بررسی کرده در صورت تصویب طرح، حمایت صندوق برای به سرانجام رساندن طرح پژوهشی آغاز می‌شود.
به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در همایش دانشجویان برتر حوزه‌های علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر نقش تاثیر گذار توسعه علمی در راستای توسعه ملی اظهار کرد: حمایت صندوق برای به سرانجام رساندن طرح پژوهشی در مدارس از جمله راهکارهایی است که به پشتوانه این تلاش پایدار، زمینه برای رشد و توسعه علمی فراهم می‌شود.
ضرغام ادامه داد: حمایت از دوره‌های پسادکترا از جمله اقداماتی است که صندوق از دانش آموختگان دوره دکتری بعمل می‌ آورد و این دانش آموختگان در طی یک الی دو سال درقالب طرح پسادکترا از حقوقی معادل هشتاد درصد حقوق استادیار پایه یک، بصورت ماهانه برخوردار می‌شوند.
وی حمایت از کرسی های پژوهشی را از دیگر اقدامات صندوق برشمرد و گفت: صندوق علاوه بر حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ارتباط با برجستگان علمی کشور را از طریق اعطای کرسی پژوهشی به انجام می‌رساند؛ لذا ما درصدد هستیم تا علاوه بر کرسی پژوهشی اعطا شده، به شخصیت هایی نظیر پروفسور میرزاخانی برنده جایزه فیلدز در ریاضیات و نیز پروفسور سمیعی از دانشمندان برجسته علوم پزشکی کرسی پژوهشی اعطا کنیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افزود: اعطای پژوهانه (گرنت) با سقف مبلغ سیصد میلیون ریال از جمله اقدامات حمایتی صندوق از پژوهشگران بویژه پژوهشگران جوان است.
وی تصریح کرد: حمایت ثبت بین‌المللی اختراعات به منظور افزایش تعداد ثبت بین‌المللی اختراعات کشور و نیز کمک به پژوهشگران و فناوران برای استفاده از تسهیلات صندوق در دستور کار قرار دارد و تا کنون ده‌ها مورد ثبت بین‌المللی اختراعات با حمایت صندوق انجام شده است.
ضرغام با تشریح نقش و اهمیت پژوهش و فناوری در افزایش ثروت و رفاه اجتماعی افزود: تجربه اغلب کشورهای توسعه یافته نشان دهنده این حقیقت است که در جهان امروز به هر اندازه مبانی علمی و پژوهشی کشور مستحکم باشد آن کشور از امکان توسعه، پیشرفت، ثروت و رفاه اجتماعی بهره خواهد برد.
وی در بخش پایانی سخنانش ضمن تقدیر از شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل تصویب تغییر عنوان صندوق به بنیاد ملی علم ایران اظهار کرد: مصوبه اخیر این شورا اقدامات و فعالیتهای صندوق را توسعه خواهد دادو این در حالی است که در سال جاری حمایت از مراکز توسعه نوآوری را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و از این پس با انگیزه و توان مضاعفی به فعالیتهایمان ادامه خواهیم داد.

• ۲ آذر, ۱۳۹۳