در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان از پژوهشگران و فناوران برتر استان یزد تقدیر به عمل آمد که مجتبی مرآت مدیر عامل شرکت مشاورین علم و صنعت یزد توانست رتبه دوم شرکت های دانش بنیان و فناور استان را به دست آورد.
به گزارش پارک علم و فناوری یزد؛ مجتبی مرآت با اشاره به سابقه شکل گیری شرکت دانش بنیان مشاورین علم و صنعت یزد گفت: شرکت قبل از تأسیس پارک علم و فناوری یزد هم فعالیت داشت و در حوزه پژوهشی با همکاری هیات علمی دانشگاه یزد کار می کرد، اما بعد از اینکه پارک علم و فناوری ایجاد شد ما نیز جایگاه خود را پیدا کردیم. به همین خاطر به عنوان یک هسته فناور از بدو تأسیس یعنی حدود سال 83 در پارک علم و فناوری یزد مستقر شدیم و از حمایت های این پارک استفاده کردیم.
مرآت با اشاره به زمینه های فعالیت شرکت مشاورین علم وصنعت یزد گفت: شرکت ما در آغاز در خصوص طرح های پژوهشی و علمی و فناوری و با همکاری اساتید دانشگاه در حوزه معدن شروع به کار کرد و بعدها با تحقیق در زمینه کیفیت آب، زمین شناسی، مواد معدنی و صنایع معدنی فعالیت خود را گسترش دادیم.
وی بیان داشت: هسته شرکت از 10 تا 12 فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس تشکیل شده که در حوزه تخصصی تحقیقات میدانی و مدیریت تولید فعالیت می کنند.
مرآت گفت: هم اکنون در زمینه های فرآوری مواد معدنی، بحث فرآوری و بهسازی منابع آب، پایلوت مرکز فرآوری مواد معدنی غیرفلزی حرف های زیادی برای گفتن داریم . همچنین طرح های پژوهشی که با حمایت پارک علم و فناوری یزد به سرانجام رسید، فرآوری ماده معدنی هونتیت (گِل سفید) یا کربنات مضاعف کلسیم و منیزیم بود که با سرمایه گذاری موفق شدیم تولید این ماده را به پایلوت رسانده که نهایتاً به ثبت اختراع منجر شد.
مدیرعامل شرکت مشاورین علم و صنعت یزد با اشاره به اینکه برای تولید این محصول نیاز به تکنولوژی و دستگاه های خاص است، افزود: ساخت این دستگاه ها به صورت کامل بر عهده خودمان بود و با تکیه بر تجربه و دانش بومی خوشبختانه در این زمینه ثبت اختراع هم داشته ایم.
مرآت ادامه داد: پایلوت در سه گرید تولید تعریف شده است. گرید اول هدف اصلی آن تأمین مواد اولیه یا فرموله سازی واحدهای صنعتی رنگسازی و پلیمر است که در نتیجه آن در حال حاضر واحدهای تحقیق و توسعه دو کارخانه رنگ سازی مطرح یزد به عهده ما است. همچنین عنوان طرح برگزیده ما به همین موضوع اختصاص داشت و با عنوان فرآوری میکرونیزه پودر هونتیت جهت کاربردهای صنعتی بود. گریدهای بعدی مواد اولیه لوازم آرایشی بهداشتی و همچنین به عنوان تأخیر در اشتعال مواد پلیمری است.
وی با اشاره به نقش پارک علم و فناوری یزد در پیشرفت شرکت مشاورین علم و صنعت یزد گفت: مهمترین کمک پارک یزدحمایت های مشاوره ای، ارائه تسهیلات و معافیت های مالیاتی است که با استفاده از این مزیت ها موفق شدیم محصول خود را با کیفیت بالاتر و قیمت پایین تر عرضه کنیم.