در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، داریوش پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری یزد، در یادداشتی، تاریخچه ای از تاسیس این نهاد علمی و فناوری و فعالیت های آن در طول 17 سال را مطرح کرد:
پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری به عنوان مولفه های پیشران اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی از جمله دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی محسوب می شوند که در ایران قدمتی ۲۰ ساله دارند. مفهوم پارک‌های علم و فناوری در سال ۶۷ توسط جمعی از نخبگان یزدی در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار گرفت و پس از بررسی ها و مطالعات اولیه سرانجام در سال ۱۳۸۰ مجوز اولین پارک فناوری کشور به همراه پارک پردیس از سوی شورای گسترش آموزش عالی به استان یزد اعطا شد.
پارک علم و فناوری یزد در آغاز به عنوان حلقه واسط صنعت و دانشگاه شروع به کار نمود و پس از آن طی سال ها جایگاه خود را به عنوان شتاب دهنده و موتور محرک فناوری و نوآوری استان تثبیت نمود.

«اولین ها در پارک علم و فناوری یزد»
بسیاری از « اولین ها » در پارک های علم و فناوری کشور، در پارک یزد اتفاق افتاده و این نهاد، نقطه عطفی در شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری کشور به حساب می‌آید.
شکل گیری اولین مرکز رشد شهرستانی کشور با هدف ایجاد دسترسی نخبگان مناطق کمتر توسعه یافته و عدالت علمی و فناوری در ابرکوه، ایجاد اولین صندوق پژوهش و فناوری کشور، اولین مرکز رشد علوم انسانی، اولین مرکز نوآوری، اولین مرکز توسعه فناوری و مفاهیمی همچون پردیس فناوری، اجتماعی سازی فناوری، همگی از برکت وجود این نهاد بوده است.

ترویج و مدیریت صحیح مقوله فناوری و نوآوری با شعار «زندگی با طعم فناوری ایرانی»
کمک به شکل گیری بیش از ۸۶۰ شرکت فناور در طول ۱۷ سال فعالیت مستمر، توسعه مراکز رشد شهرستانی، مراکز همکاری دانشگاهی و حمایت از ۲۶۰ موسسه فناور و دانش بنیان، از دستاوردهای این مجموعه جوان است.
پارک علم و فناوری یزد با شعار «زندگی با طعم فناوری ایرانی»، می کوشد تا با ترویج و مدیریت صحیح مقوله فناوری و نوآوری، نقشی بسزا در توسعه همه جانبه و متوازن کشور و استان ایفا نماید.

فایل‌ها

توضیحات نسخه دریافت