پنل نهادهای علم و فناوری در اکوسیستم نوآوری استان، روز سه شنبه 7 آذر ماه در حاشیه نمایشگاه فن بازار، با حضور داریوش پورسراجیان؛ رییس پارک علم و فناوری یزد، محمد صالح اولیا؛ رئیس دانشگاه یزد، محمد سپهر؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان و چندی دیگر از مسئولان حوزه فناوری برگزار شد.
رئیس پارک علم و فناوری یزد، در این پنل با اشاره به فعالیت های پارک علم و فناوری اظهار داشت: تجربه احداث پارک های علم و فناوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان در این پارک ها، یک تجربه جهانی است و کشورهای پیشرفته دنیا برای وابسته کردن اقتصاد به دانش و تخصص نیروی انسانی در این زمینه اقدام کرده اند.
پورسراجیان، فلسفه وجودی تاسیس پارک ها و مراکز رشد را توانمند سازی و ایجاد عدم وابستگی شرکت های مستقر به دولت عنوان کرد و حمایت های هدف دار را بستر ساز رسیدن به این مهم دانست.
وی با بیان اینکه مزیت پایدار و اصلی پارک های علم و فناوری اصل هم افزایی بین عناصر آن است، خاطر نشان کرد: پایش، رصد و صیانت مستمر از شرکت های مستقر در پارک برای جلوگیری از انحراف شرکت ها و راهنمایی آنها در راه تولید محصول، از دیگر مزیت های پارک علم و فناوری است.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید ارتباط موثری بین صنعت و دانشگاه ایجاد کرد، افزود: پارک به واسطه یک مکانیزم واسط، ارتباط بین صنعت و دانشگاه را برقرار میکند و در نتیجه موجب رونق در بازار تکنولوژی می شود.
در بخشی دیگر از این پنل محمد سپهر؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با بیان اینکه ذات فناوری با ریسک همراه است، ادامه داد: تامین مالی باید متناسب با این ریسک و از روش هایی باشد که بازده بهتری داشته باشد و ریسک را کاهش دهد.
سپهر با اشاره به اینکه در صندوق پژوهش و فناوری استان 20 روش تامین مالی داریم، ادامه داد: در شکل کلی، تامین مالی مبتنی بر بدهی و یا مبتنی بر سرمایه است که شرکت های نوپا باید تامین مالی مبتنی بر سرمایه را انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه شرکت های استارتاپ در زمینه شناسایی بازار و قیمت گذاری خوب عمل نمی کنند، تصریح کرد: همین موضوع موجب شکست بسیاری از آنها می شود در حالی که همکاری آنها با سرمایه گذار خطر پذیر، این مشکل را مرتفع می کند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان در پایان با بیان اینکه صندوق در زمینه سرمایه گذاری خطر پذیر ورود کرده است، افزود: ورود صندوق به فعالیت های اینچنینی موجب موفقیت بیشتر شرکت های نوپا خواهد شد.
گفتنی است نمایشگاه فن بازار یزد تا روز پنج شنبه 9 آذر برای بازدید علاقمندان در سالن فجردانشگاه یزد برپاست.