پارک علم و فناوری یزد از سال 89 به منظور رشد خلاقیت، تقویت جسارت علمی و شناسایی استعدادهای برتر اقدام به برگزاری مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی نموده که اولین دوره این مسابقات با حضور 104 تیم در رشته های ربات فوتبالیست، ربات حل ماز و ربات های مسیریاب درسطح استان یزد برگزار شد و در دومین دوره، اسفند همان سال 135 تیم به رقابت پرداختند.

آذر ماه 90 دو رشته ربات های جنگجو و نمایشگاهی به رشته های مسابقات اضافه شده و 173 تیم در این دوره شرکت کردند. چهارمین دوره مسابقات آذر 91 با حضور 283 تیم برگزار شد و پنجمین دوره در حالی مهرماه92 اتفاق افتاد که رشته های ربات خدمتکار و گلایدر به لیست مسابقات اضافه شد.

در آبان 93ششمین دوره مسابقات با افزوده شدن رشته های زیست و شیمی در مقاطع دبستان و دبیرستان برگزار شده و بالاخره در سال 1394 با انعقاد تفاهم نامه سه جانبه میان پارک علم و فناوری یزد، وزارت آموزش و پرورش و اداره کل آموزش و پرورش استان یزد هفتمین دوره مسابقات بصورت ملی برگزار شد.

در این دوره از مسابقات 874 دانش آموز در قالب 441 تیم در رشته های رباتیک، شیمی، زیست شناسی(جراحی)، اپلیکیشن نویسی، نجوم و هوافضا به رقابت پرداختند که رشته های اپلیکیشن نویسی اندروید، نجوم و هوافضا به رشته های این دوره از مسابقات اضافه شده و استقبال خوبی از آن ها صورت گرفت. همچنین دبیرخانه دائمی مسابقات به استان یزد واگذار شد.

28 و 29 آبان 94 هفتمین دوره این مسابقات با شور و هیجانی بی نظیر در بین دانش آموزان 21 استان کشور در محل دانشگاه یزد برگزار شد و دانش آموزان برتر پس از دو روز رقابت هیجان انگیز معرفی شدند. در مراسم اختتامیه این دوره علاوه بر اعلام برگزیدگان و اهدای جوایز به آ نها، از تمبر یادبود هفتمین دوره مسابقات ملی ابتکارات و نوآوری دانش آموزی رونمایی شد.

گفتنی است، طی تفاهم نامه منعقده میان پارک علم و فناوری یزد، وزارت آموزش و پرورش و اداره کل آموزش و پرورش استان یزد هشتمین دوره این مسابقات به صورت ملی توسط پارک علم و فناوری یزد برگزار خواهد شد که البته رشته انیمیشن به رشته های این مسابقات افزوده خواهد شد.

• ۵ مهر, ۱۳۹۵