وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، دکتررضا فرجی دانا افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است ما در یک تحریم نانوشته طی طریق کردیم و آن چه در این مسیر پشتوانه فرزندان انقلاب بوده است چیزی نیست جز باور به این که «ما می‌توانیم» .
وی با بیان اینکه در ابتدا توجه ما بیشتر بر روی محصولات سخت افزاری بود، تصریح کرد: در حال حاضر نقش نرم‌افزار و مغز ‌افزار برجسته‌تر شده است و در واقع امروز دانش فنی نقش بیشتری دارد و اکنون باید موضوع دانش فنی و نرم‌افزار بر باور توانمندیهای ما رخ نماید. وزیر علوم تصریح کرد: ما در دانشگاه‌ها، آموزش خوبی داریم که این آموزش خوب ریشه پژوهش می‌شود اما باید بررسی شود که حلقه مفقوده تبدیل این دانش به تجاری سازی چیست و ضعف ما در تولید ثروت از پژوهش و رسیدن به فناوری کجاست؟
دکتر فرجی دانا اضافه کرد: در طول 10 سال گذشته شاهد ایجاد مراکز رشد و پارکهای علم وفناوری در دانشگاه‌ها بودیم و پارکهای علم و فناوری علاوه بر شکل‌گیری در استانها به صورت مستقل در کنار دانشگاه‌ها نیز شکل گرفته است و ما در نسل اول شاهد دانشگاه آموزش محور و در نسل دوم شاهد دانشگاه پژوهش محور و در نسل سوم شاهد دانشگاه‌های کارآفرینی هستیم. وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های کارآفرین و مراکز رشد با هدف تجاری‌سازی شکل گرفته‌اند اما در این خصوص باید بررسی شود که آیا به اهداف موجود دست یافته‌ایم؟
دکتر فرجی دانا در ادامه گفت: ایده‌های نوآورانه خوبی در کشور ارائه می شود لکن کسی را نداریم که از این ایده‌ها هر چند که توجیه اقتصادی و فنی داشته باشد حمایت کند بنابراین نیازمند نهادهایی هستیم که از این طرح‌ها پشتیبانی کند. که در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با مصوبه مجلس شورای اسلامی هدف ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان شکل گرفت. وی خاطرنشان کرد: به طور معمول در دنیا از هر 10 طرح و ایده، شش ایده شکست خورده و چهار ایده باقی می‌ماند که همین میزان از ایده‌های باقیمانده می‌تواند ضرر ایده‌های قبلی را جبران کند. دکتر فرجی دانا با اشاره به صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: قرار بود که طی سه سال، سه هزار میلیارد تومان توسط این صندوق توزیع شود اما تنها 25 میلیارد تومان در این صندوق وجود داشت و در جلسه هیات دولت مقرر شد 500 میلیارد تومان در این صندوق قرار گیرد و ریاست جمهور در این زمینه عنوان نمود که اگر این میزان مصرف شود در صورت لزوم و نیاز بازهم برای این صندوق اعتبار در نظر گرفته می‌شود. وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که در دوره جدید با دوری از گرایشات سیاسی، روز به روز زنجیره آموزش، پژوهش و تولید فناوری و همچنین تجاری سازی قوی‌تر شود و با ایجاد فضایی آرام در آموزش و پژوهش شاهد ارتقاء هر چه بیشتر ایران اسلامی باشیم.

• ۲۳ آذر, ۱۳۹۲