نشست خبری پارک و علم و فناوری یزد در آستانه هفته پژوهش برگزار شد و رئیس پارک به بیان دستاوردهای پارک در سال گذشته پرداخت.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری «داریوش پورسراجیان» در جمع خبرنگاران، پارک علم و فناوری یزد را از پارکهای نسل اول کشور با قدمتی 15 ساله خواند و گفت: به تناسب این قدمت جایگاه و نیازهای پارک نیز متفاوت از پارکهای جوانتر است.
وی یکی از موضوعات مورد تمرکز در پارک علم و فناوری یزد را ارتقای کیفیت خدمات پس از اقدامات ترویجی و تبلیغی سالهای گذشته ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز نظام ارزیابی عملکرد پارک بارها مورد بازنگری قرار گرفته و هر مرتبه، شرایط و شاخصهای سختگیرانهتری ملاک ارزیابیها قرار گرفته است.
وی یکی دیگر از سیاستهای پارک علم و فناوری را تمرکز روی چالشهای حوزه بازار شرکتهای مستقر در پارک عنوان کرد و یادآور شد: در سه سال گذشته 240 هسته و موسسه فناور جدید در پارک و مراکز وابسته پذیرش شده اند که این موسسات و هستهها به طور مستقیم برای 600 نفر اشتغال پایدار ایجاد کردهاند.
پورسراجیان کمک به حضور شرکتهای فناور پارک در عرصههای بینالمللی و توسعه صادرات فناوری را سومین رویکرد پارک علم و فناوری یزد برشمرد و در این باره تصریح کرد: در همین راستا نیز علاوه بر برگزاری تورهای علمی بینالمللی، ایجاد نهاد بینالمللی مبادلات فناوری را در دستور کار قرار دادهایم که اولین دفتر آن نیز در کشور گرجستان شکل گرفت.
وی در همین رابطه گفت: پیرو تفاهم همکاریهای علمی و فناوری میان پارک علم و فناوری یزد و آژانس توسعه فناوری گرجستان، افتتاح دفتر این آژانس در پارک یزد در اسفند ماه سال گذشته و برگزاری فروم مذاکرات B2B در تفلیس به انجام رسید و شرکتهای حاضر در فروم پس از مذاکرات متعدد در چارچوب همکاریهای مشترک به 40 تفاهم دست یافتند که تاکنون منجر به سه قرارداد مابین شرکتهای فناور ایرانی و شرکتهای گرجی شده است.
رییس پارک علم و فناوری یزد در همین رابطه از تلاش پارک برای گسترش دفاتر مبادلات فناوری در دیگر کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عمان خبر داد.
وی با اشاره به تمرکز چند سال اخیر پارک علم و فناوری یزد در حوزه توسعه صادرات فناوریهای بومی به دیگر کشورهای جهان، اعلام کرد: طی سه سال اخیر 6.1 میلیون دلار صادرات فناوری از طریق پارک یزد صورت گرفته که از این منظر 10 درصد صادرات پارکهای کشور را به خود اختصاص دادهایم.
در ادامه دبیر پروژه برگزاری سیزدهمین جشنواره ایده های برتر توضیحاتی درباره این جشنواره ارائه کرد.
«شهرام شکوهی» با بیان این که این جشنواره با هدف فرهنگ سازی و شناسایی ایده پردازان و توانمندسازان صاحبان ایده شکل گرفته افزود: این جشنواره از اول آبانماه کلید خورده و سامانههای ایدهگیری در حال جمعآوری ایدهها هستند.
وی با بیان اینکه استانها ایدهها را به صورت استانی دریافت میکنند، افزود: در هفته دوم آذرماه، برندگان نهایی به وزارت علوم معرفی میشوند و در هفته پژوهش از آنها تجلیل خواهد شد.
شکوهی بیان کرد: تیمهای داوری نیز با همکاری دانشگاه یزد فعالیت خود را آغاز میکنند و ایدههای برتر را انتخاب خواهند کرد.
معاون پارک علم و فناوری یزد عنوان کرد: در کنار این جشنواره، مکانیزم های توانمندساز نیز در نظر گرفته شده و تلاش میکنیم مفاهیم اولیه کسب و کار برای شرکتکنندگان تبیین شود.