میزگرد تخصصی « نقش فناوری در تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی» با حضور رضا جوادپور، مدیرعامل شرکت صافات انرژی یزد، محمد مهدی آرمان، مدیرعامل شرکت مهندسی فلات قاره و مجتبی مرآت، مدیرعامل شرکت مشاورین علم و صنعت، 16 دی 97، در محل خبرگزاری ایرنا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، به منظور بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت شرکت های فناور در بهبود فرآیند تولیدات داخلی با توجه به شعار حمایت از کالای ایرانی، میزگردی با حضور مدیران عامل شرکت های فناور در پارک علم و فناوری یزد برگزار شد که حاضران در این خصوص بحث و تبادل نظر کردند.
حمایت و ارائه تسهیلات به شرکت ها باید بر مبنای بازدهی آن ها باشد
رضا جوادپور، مدیرعامل شرکت صافات انرژی در این میزگرد، با اشاره به اینکه این شرکت حدود 10 سال است در حوزه ساخت و بازسازی قطعات نیروگاهی فعالیت می کند، گفت: مشتریان شرکت ما صنایع دفاع و وزارت نفت هستند اما متاسفانه علی رغم صحبت های فراوانی که در حوزه حمایت از تولیدات داخلی گفته می شود، اکثرا از کالاهای خارجی استفاده می کنند.
وی عدم وجود نقدینگی را یکی از مشکلات عمده دولت دانست و گفت: وعده ارائه تسهیلات برای 70 درصد شرکت ها محقق نشده است و شرکت ها برای دریافت پول خود از نهادهای دولتی در قبال انجام پروژه های خود دچار مشکل شده اند.
وی افزود: در تمام کشورهای دنیا تمرکز دولت ها برای تولید، تمرکز روی سرمایه گذاری است اما در کشور ما تمام تمرکز روی بانک‌ها است.
جوادپور با انتقاد از ملاک قرار دادن پیشرفت فیزیکی و فضای ساختمانی کارخانه ها و شرکت ها جهت ارائه تسهیلات بانکی، گفت: شرکت هایی در دنیا وجود دارند که ده برابر شرکت‌های ما سود می‌کنند اما از نظر تعداد دستگاه و فضای فیزیکی بسیار محدود هستند. ما باید روی ایده و بازدهی شرکت ها تمرکز داشته و بر مبنای آن از شرکت ها حمایت کنیم.
مدیرعامل شرکت صافات انرژی با بیان اینکه دانش‌بنیان بودن یعنی اینکه هر محصولی که شرکت تولید می کند با استانداردهای روز بین المللی هماهنگی داشته باشد، گفت: یکی از خواسته های ما از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که به شرکت‌ها کمک کنند تا محصولی که تولید می کنند استانداردهای بین المللی را دریافت کنند و در واقع به آن ها آموزش داده شود تا مطابق استانداردهای بین المللی تولید کنند.
در صورت حمایت، کالاهای ایرانی می تواند با نمونه خارجی خود رقابت کند
مجتبی مرآت ، مدیرعامل شرکت مشاورین علم و صنعت نیز در این میزگرد با اشاره به اینکه شرکت در سال 80 و همزمان با تاسیس پارک علم و فناوری یزد در این پارک مستقر شده است، اظهار داشت: در آغاز فعالیت شرکت، پارک علم و فناوری یزد با ارائه تسهیلات و کمک های معنوی از جمله در اختیار گذاشتن آزمایشگاه ها و فضاهای دیگر، کمک شایانی به پیشرفت ما نموده است.
مرآت با بیان اینکه اگر حمایت صورت بگیرد کالاهای ایرانی می توانند با نمونه خارجی خود رقابت کنند، گفت: این حمایت ها شامل اجرای قوانین مصوب برای شرکت های مستقر در پارک ها، ارائه تسهیلات و … است
وی کمبود زیرساخت های مکانی و کاهش نقدینگی و اعتبارات مالی را از جمله مهمترین چالش های حوزه علم و فناوری عنوان کرد و افزود: قرار بود پارک های علم و فناوری به سمت خصوصی سازی بروند اما تاکنون محقق نشده است.
فراهم کردن زیرساخت ها در حوزه فناوری توسط دولت مهمتر از ارائه تسهیلات
در ادامه نشست، آرمان، مدیرعامل شرکت مهندسی فلات قاره، با بیان اینکه شرکت فلات قاره فعالیت خود را از سال 80 در زمینه ساخت آب شیرین کن ها آغاز کرده است، گفت: در حال حاضر مشغول ساخت سه آب شیرین کن برای استان یزد هستیم و در این راستا برای 10 نفر به صورت مستقیم و بیش از 30 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده ایم.
وی فراهم کردن زیرساخت های مناسب در حوزه فناوری توسط دولت را مهمتر از ارائه تسهیلات و تزریق پول دانست و تصریح کرد: قوانین حمایتی و معافیت های مناسبی برای شرکت های دانش بنیان و فناور در کشورمان مصوب شده است که امیدواریم این قوانین به خوبی اجرایی شوند.

• ۳ بهمن, ۱۳۹۷