گروه داده پردازان نسل آفتاب (دپنا) با سرمایه گذاری بخش خصوصی از سال 1386 فعالیت خود را در زمینه ی فناوری اطلاعات و تولیدات نرم افزاری آغاز نمود و سپس با چندین سال تجربه در سال 1395 با ثبت شرکت درایت پویان نسل آفتاب(دپنا) به صورت رسمی خود را معرفی کرد. در هفته پژوهش سال جاری این شرکت به عنوان یکی از فناوران برتر استان انتخاب شد. با مسعود زارع، مدیرعامل این شرکت هم صحبت شدیم که حاصل آن را با هم می خوانیم:

لطفا مختصری از فعالیت های شرکت بفرمایید
شرکت دپنا از سال ۱۳۹۵ راه اندازی و در حوزه نرم افزار فعالیت می کند. شرکت در حال حاضر ۱۲ نفر بیمه شده دارد و چند نفر به صورت کارآموز و پاره وقت مشغول کار هستند.
اعتقاد داریم که برای کار کردن در جغرافیای یزد باید از صنایعی که مصارف آبی آن ها زیاد بوده و آلودگی محیط زیستی دارند خارج شد. همچنین از بعد علمی با توجه به و جود بسیاری از نخبگان در استان، پتانسیل شرکت های دانش بنیان و فناور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار بالاست.
بنابراین قصد داشتیم با توجه به پتانسیل بالا و جغرافیای شهر یزد، کار علمی قدرتمندی را انجام دهیم که هم با شرایط محیطی سازگار باشد و هم در تمام دنیا خریدار داشته باشد و در نهایت سامانه هوشمند برنامه ریزی بوستان را طراحی کردیم.

کار طراحی این سامانه را از چه زمان و به شکلی انجام دادید؟
انجام این پروژه از سال 89 و 90 آغاز شد و از سال95 به شکل جدی تر ادامه داده شد تا اواخر همان سال، شرکت موفق شد این پروژه را در دانشگاه یزد به صورت عملیاتی پیش ببرد و تا به امروز حدود ۲۰ دانشگاه کشور از این محصول استفاده می‌کنند.

کاربرد این سامانه و ضرورت استفاده از آن چیست؟
در حال حاضر در دانشگاه برای برنامه ریزی بهینه که به بهترین وجه زمان و منابع را مدیریت نیازی وجود دارد که محصول ما دقیقا برای رفع این نیاز طراحی و اجرا شده است.
در این راستا سامانه بوستان را طراحی کردیم تا امکان برنامه‌ریزی مناسب و بدون اعتراض و اتلاف منابع صورت گرفته، از فضاهای فیزیکی به بهترین شکل استفاده شده و از اثرات جانبی آن مانند ایجاد ترافیک در کلان شهرها به دلیل رفت و آمدهای بی مورد و بیش از اندازه دانشجویان جلوگیری شود.
همچنین در این سامانه محدودیت هایی در نظر گرفته شده از جمله اینکه می توان کلاس هایی را تشکیل داد که حتی الامکان در ساعت های غروب و بعد از تاریکی هوا برگزار نشود و در نتیجه در مصرف انرژی برق و گاز صرفه جویی شود. در واقع فایده اصلی این نرم افزار این است که می تواند این مسائل جانبی را هم برای استفاده کننده در بر داشته باشد.

چه مشکلاتی سر راه شرکت شما وجود دارد؟
نبود استاندارد ها باعث می‌شود خیلی از برخوردها سلیقه‌ای شده و یکی از مشکلات عمده این است که برای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید به اعتقاد بنده کسانی تصمیم‌گیری کنند که در این حوزه بیزینسی ایجاد کرده و در آن فعالیت کرده باشند. نمونه آن طرح تسهیلات اشتغال فراگیر است که از عنوان آن بر می آید که تسهیلات برای شرکت هایی است که اشتغال فراگیر ایجاد می کنند اما این تصمیمات متاسفانه سلیقه ای بوده و کسانی باید این تصمیم ها را بگیرند که خود آن ها در این حوزه فعالیت داشته و از فضا های علمی و آکادمی خارج شوند.
در حوزه صادرات نیز مشکلات فراوانی داریم ما باید دفتری در کشورهای دیگر داشته باشیم که متاسفانه نداریم همچنین با توجه به جابجایی ارزش پول، صادرات برای ما تقریبا غیرممکن شده که در این زمینه دولت باید از شرکت هایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می کنند حمایت کند تا نهایتاً محصولی را تولید کند که ارزآوری ایجاد کرده و باعث ایجاد کارآفرینی شود.

حضور در پارک یزد تا چه حد در موفقیت شما موثر بوده است؟
برداشت من از پارک های علم و فناوری و وزارت علوم بسیار مثبت است و تصور می‌کنم این اقدام و احداث پارک‌های علم و فناوری از کارهای بسیار مثبت وزارت علوم بوده است که وظیفه اصلی این پارک ها حمایت از شرکت های فناور است. پارک علم و فناوری یزد هم با داشتن تجهیزات و ریاست جدیدی که دارد، انصافا بسیار خوب از شرکت‌های مجموعه حمایت می‌کند و سهم بزرگی در موفقیت ها و دستاوردهای شرکت ها دارند. البته از همه مهمتر حمایت معنوی و دلگرمی هایی است که به شرکت ها می دهند

صحبت یا خواسته ای از مسئولین پارک یا استان دارید بفرمایید

در هر صورت ما منتظر اتفاق نمی مانیم و سعی می کنیم در شرکت دستمان را روی زانوی خودمان بگیریم و فعالیت‌ها را انجام دهیم و منتظر حمایت نمی مانیم امیدواریم که حمایت ها از بخش های دیگر هم به خوبی انجام بگیرد و بتوانیم این مسیر را بهتر پیش ببریم.

• ۶ بهمن, ۱۳۹۷