معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حاکمیت اقتصاد سنتی و تکیه براین روش را مهم ترین موانع تحقق اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، دکتر وحید احمدی در مراسم افتتاح بازار دارایی فکری با اشاره به وجود چهار میلیون و پانصد هزار دانشجو، بیش از 60 هزار عضو هیئت علمی، فعالیت 33 هزار و 300 شرکت دانش بنیان، حدود 150 مرکز رشد، پارکهای علم و فناوری و هزاران پایان‌نامه و طرحهای صنعتی در کشور اظهار داشت: مهم ترین مشکل ما اقتصاد سنتی تنیده در تار و پود در نظام ماست که تفکر ثروت ساز بودن دانش را جدی نمی‌گیریم و با وجود اینهمه منابع و زیرساختهای علمی و قوانین موجود باید دید در این حوزه چه مشکل و چالشی داریم که پیشرفت شایانی حاصل نمی‌شود. دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در بخش دیگری از سخنان خود، کنار گذاشتن مقاله از روند تولید علم را نفی کرد و گفت: مقاله، پایه و اساس توسعه فناوری را تشکیل می‌دهد و باید به تولید آن ادامه دهیم اما از طرف دیگر باید ابزارهای لازم همچون بورس و بازار دارایی فکری را برای تحقق اقتصاد دانش بنیان فراهم کنیم.
وی افزود: براساس یک مطالعه صورت گرفته در سال 2009 درخصوص دانشگاه ام آی تی، دانشگاه ام آی تی، 25 هزار شرکت دانش بنیان دارد که با تلاش فارغ التحصیلان آن راه‌اندازی شده و توانسته سه میلیون و 300 هزار شغل در این شرکتها ایجاد کند.
دکتر احمدی تاکید کرد: اقتصاد دانش بنیان صرفا تکیه بر تولید محصولات فناورانه نیست بلکه توجه به تفکر نهفته در پشت این اقتصاد است. وی با بیان اینکه ایجاد 20 هزار شرکت دانش بنیان تا سال 1404 در سند توسعه چشم انداز پیش بینی شده است، گفت: به فرض اینکه ما این تعداد شرکت دانش بنیان را هم ایجاد کردیم آیا تقاضا برای محصولات آنها در جامعه به همین اندازه وجود دارد.
وی همچنین نبود بازار مناسب برای فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان را از مهم‌ترین چالشهای موجود در این عرصه عنوان کرد و خواستار ایجاد بازارهای داخلی و خارجی برای تولیدات دانش بنیان شد.
گفتنی است بازار دارایی فکری با حضور سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، علی صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و جمعی از مدیران مسوولان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مخترعان، پژوهشگران و صاحبان سرمایه در محل همایشهای بین المللی صدا و سیما افتتاح شد.

• ۱۳ خرداد, ۱۳۹۳