نخستین نمایشگاه صادرات کالاها و خدمات فناوری نوین و دانش بنیان صبح امروز با حضور مقامات ایرانی و اقلیم کردستان عراق در اربیل آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه صادرات کالاها و خدمات فناوری نوین و دانش‌بنیان که با حضور وزیر صنعت اقلیم کردستان عراق، استاندار اربیل عراق و استاندار آذربایجان شرقی ایران برگزار شد؛ دکتر علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: 80 شرکت ایرانی برای به نمایش گذاشتن توانمندیهای خود در زمینه فناوریهای نوین و دانش بنیان در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر و به ویژه در دولت جدید ایران توجه ویژه‌ای به مسایل علمی و فناوری شده است، بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان ایرانی ظرفیت تولید و صادرات کالا و خدمات فناوری نوین و دانش‌بنیان را دارند که قابلیت‌شان برای رقابت با کشورهای دیگر در سطح بالایی قرار دارد.
دلیری ادامه داد: از آنجاییکه در منطقه اقلیم کردستان نیاز به فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات به چشم می‌خورد؛ امیدواریم که با برگزاری این نمایشگاه صادرات کالاهای فناوری نوین و دانش‌بنیان از ایران به این منطقه افزایش یابد.
سیدعظیم حسینی، سرکنسول ایران در اربیل نیز با ابراز امیدواری از اینکه این نمایشگاه به بهبود روابط دو کشور منجر شود، عنوان کرد: اکنون بیش از پنج سال است که روابط دوجانبه بین ایران و اقلیم کردستان روند روبه رشدی داشته است و برگزاری چنین نمایشگاهی قدمی بزرگ در راستای پیشبرد هرچه بیشتر این روابط دوجانبه خواهد بود.
همچنین قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی به بهبود روابط سیاسی بین اقلیم کردستان اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع و مشکلات موجود، شاهد گسترش روابط اقتصادی باشیم.
دکتر دلیری، همچنین در ادامه برگزاری نخستین برگزاری نمایشگاه کالا و خدمات دانش‌بنیان ایران در اربیل با حضور در غرفه شرکتهای فعال حاضر در نمایشگاه که با حضور وزیر صنعت اقلیم کردستان، استاندار اربیل و استاندار آذربایجان غربی همراه بود، با مسئولان این شرکتها دیدار و گفتگو کرد.
وی همچنین در جلسه ای مشترک با تجار و بازرگانان ایرانی و عراقی و نیز پارکهای علم و فناوری در محل دفتر بازاریابی کالاهای دانش‌بنیان حضور و به سوالات آنان پاسخ داد.

افزایش ارتباط با اقلیم کردستان
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه این حضور، در دیدار با استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی بالایی در تولید کالاها و خدمات دانش‌بنیان برخوردار است و با توجه به اینکه حمایت از تولید داخل و ارتقای فناوری از جمله رویکردهای دولت جدید جمهوری اسلامی ایران است؛ به همین منظور در تلاش هستیم ضمن حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان، صادرات کالا و خدمات آنان به کشورهای همسایه را گسترش دهیم.
وی افزود: با توجه به اینکه اربیل عراق بازار خوبی را برای شرکتهای ایرانی ایجاد کرده است؛ به همین منظور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درصدد است تا با شناسایی نیازهای این منطقه روابط دو جانبه‌ای را برای گسترش فعالیت شرکتهای دانش‌بنیان برقرار سازد.
دلیری با اشاره به اینکه شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات بیش از سایر حوزه‌ها در اولین نمایشگاه صادرات کالا و خدمات فناوری نوین و دانش‌بنیان حضور دارند، عنوان کرد: حضور این شرکتها در کشور عراق و به ویژه اقلیم کردستان می‌تواند تحول بزرگی را در صادرات این نوع کالاها ایجاد کند.
استاندار اربیل عراق نیز گفت: اقلیم کردستان عراق مشتاق حضور شرکتهای دانش بنیان برای ارایه کالاها و خدمات مبتنی بر علوم و فنون جدید در این منطقه است و در این راستا آمادگی خود را برای هرگونه همکاری به منظور توسعه این روابط اعلام می‌کند.
نخستین نمایشگاه اختصاصی کالاها و خدمات دانش بنیان جمهوری اسلامی ایران، 18 الی 21 خرداد ماه به مدت چهار روز و با حضور 80 شرکت دانش‌بنیان ایرانی ارایه کننده کالا و خدمات دانش‌بنیان، در اربیل عراق برگزار می‌شود.

• ۱۹ خرداد, ۱۳۹۳