نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار انکارناپذیر است و بدون تردید می توان آن را به عنوان نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست. اما علی رغم اعتراف و اذعان نسبت به اهمیت مقوله پژوهش، این حوزه با دشواری‌های ساختاری و عملکردی فراوانی مواجه است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه، روز 25 آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، به نام روز پژوهش نام گذاری شد. وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز از سال 1379 چهارمین هفته آذر ماه را به نام هفته پژوهش نام گذاری کرد و از سال 1384 این نام به «هفته پژوهش و فناوری » تغییر یافت.
تجلیل از پژوهشگران برتر، شناسایی و طرح مشکلات و چالش‌های پیش روی و ارتقاء سطح پژوهش و فناوری در کشور از جمله اهداف این اقدام بود. در این راستا هر سال مراسم هفته پژوهش با مشارکت بیشتر دستگاه‌های اجرایی کشور برگزار می‌شود. تقدیر از مقالات برتر، تقدیر از پژوهشگران‌ نمونه، تقدیر از مدیر تحقیق نمونه، تقدیر از پروژه‌های برتر و انتشار کارنامه پژوهشی در هر سال از مهم‌ترین برنامه‌های هفته پژوهش است.
پارک علم و فناوری یزد نیز هر سال به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش برگزاری برنامه ها و پروژه های متعددی را در دستور کار خود قرار می دهد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
برگزاری نمایشگاه فن بازار در یزد
پارک علم و فناوری یزد با همکاری دانشگاه یزد با هدف پیوند و ارتباط بیشتر میان مراکز علمی و صنعت استان یزد و تولید محصولات فناوری متناسب با نیاز جامعه، نمایشگاه فن بازار را به صورت سالانه و همزمان در سراسر کشور در این استان برگزار می کند.
تجلیل از فناوران و پژوهشگران برگزیده، برگزاری پنل های تخصصی و رونمایی از دستاوردهای فناوری از برنامه های جانبی این نمایشگاه ها بوده است.
امسال نیز این نمایشگاه همزمان با هفته پژوهش 27 تا 29 آذر ماه در یزد برگزار خواهد شد و مدیریت برگزاری نمایشگاه که به معرفی جدیدترین دستاوردهای فناوری دستگاه‌ های دولتی و خصوصی می پردازد، به پارک علم و فناوری یزد سپرده شده است.
برخی از دستاوردها و اقدامات پارک علم و فناوری یزد در برگزاری نمایشگاه فن بازار یزد در سال های گذشته :
غرفه پارک علم و فناوری یزد؛ غرفه برگزیده نمایشگاه فن بازار 96 شد.
براساس ارزیابی های صورت گرفته در نمایشگاه فن بازار 96، غرفه پارک علم و فناوری یزد مشترکا با غرفه بسیج پژوهشی و فناوری توانست رتبه سوم این نمایشگاه را کسب نموده و در مراسم اختتامیه تجلیل از پژوهشگران برتر و اختتامیه نمایشگاه فن بازار استان، از غرفه پارک علم و فناوری یزد به عنوان غرفه برتر تجلیل شد
برگزاری پنل نهادهای علم و فناوری در اکوسیستم نوآوری استان در حاشیه نمایشگاه فن بازار 97
پنل نهادهای علم و فناوری در اکوسیستم نوآوری استان، روز سه شنبه 7 آذر ماه 96 در حاشیه نمایشگاه فن بازار، با حضور داریوش پورسراجیان؛ رییس پارک علم و فناوری یزد، محمد صالح اولیا؛ رئیس دانشگاه یزد، محمد سپهر؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان و چندی دیگر از مسئولان حوزه فناوری برگزار شد.
حضور در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار هر ساله همزمان با هفته پژوهش با حضور پارک های علم و فناوری و مراکز علمی کشور به صورت ملی برگزار می شود. در این نمایشگاه پارک ها و مراکز علمی از سراسر کشور، محصولات و یافته های خود را به نمایش می گذارند.
پارک علم و فناوری یزد نیز هر سال با برپایی غرفه و ارائه محصولات و اختراعات شرکت های خود در این نمایشگاه شرکت می کند. تاکنون هیجده دوره از این نمایشگاه برگزار شده و امسال نیز قرار است نوزدهمین دوره این نمایشگاه در تهران برگزار شود.
برخی از دستاوردهای پارک یزد در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار در سال های گذشته:
انتخاب غرفه پارک علم و فناوری یزد به عنوان یکی از غرفه های برتر هجدهمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری
در مراسم اختتامیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که با حضور وزیر علوم، تحقیقات، فناوری، معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف و جمعی از مسئولین برگزار شد؛ غرفه پارک علم و فناوری یزد به عنوان یکی از غرفه های برتر نمایشگاه انتخاب شد.
امضای قرارداد شرکت صافات انرژی و شرکت تعاونی کارکنان نیروگاه یزد در نمایشگاه سال 96
قرارداد شرکت صافات انرژی (مستقر در پارک علم و فناوری یزد) و شرکت تعاونی کارکنان نیروگاه یزد، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به امضای مدیران عامل این شرکت ها رسید.

• ۱۱ آذر, ۱۳۹۷