به نقل از مرکز رشد طبس

روز گذشته همزمان با آغاز هفته پژوهش، مراسم رونمایی از دو دستگاهطراحی و ساخته شده توسط شرکت های تحت حمایت مرکز رشد فناوری طبس انجام پذیرفت. این مراسم با حضور امام جمعه شهرستان، فرماندار شهرستان، نمایندگانی از پارک علم و فناو ری یزد وهم چنین تنی چند از مسئولین محلی و دانشجویان دانشگاه پیام نور، در محل سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور شهرستان طبس برگزار گردید. در ابتدای مراسم پس از تلاوت قرآن و نواخته شدن سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران، آقای شفیعی دبیر ستاد هفته پژوهش در سخنانی کوتاه به اهمیت پِژوهش و پرورش علم در شهرستان اشاره نمود.

سپس آقای سجادی، مدیر مرکز رشد فناوری طبس، به تشریح رویکرد مرکز رشد طبس به پژوهش و بیان برنامه های مرکز در هفته پژوهش پرداخت. وی گفت هم زمان با هفته پژوهش مرکز رشد فناوری طبس اقدام به برگزاری جشنواره ایده های کسب و کار خواهد نمود، که دسنرسی به اطلاعات بیشتر در مورد آن و نحوه شرکت از طریق مراجعه حضوری به مرکز رشد یا مراجعه به پایگاه اینترنتی http://tabas.ystp.ac.ir امکان پذیر خواهد بود. در ادامه وی به برنامه های بلندمدت مرکز رشد فناوری طبس اشاره نمود، که از جمله این برنامه ها راه اندازی کتابخانه رشدکسب و کار با همکاری اداره امور کتابخانه ها است.

سجادی در انتهای سخنان خود ضمن تقدیر از امام جمعه و فرماندار شهرستان و نمایندگان پارک علم و فناوری یزد به جهت حضور در مراسم، از توجه ویژه فرماندار جدید شهرستان ، آقای بهزادی، به مرکز رشد فناوری طبس و بازدید سرزده ایشان از آن مرکز طی روزهای گذشته تشکر نمود. وی هم چنین از زحمات آقای عابدی، نماینده مردم شهرستان طبس در مجلس شورای اسلامی و آقای جلالی، سرپرست سابق مرکز رشد طبس به خاطر زحمات فراوان ایشان در شکل گیری و راه اندازی آن مرکز تقدیر و تشکر بسیار نمود.

در ادامه، مراسم رونمایی از دو دستگاه طراحی و تولید شده توسط شرکت های تحت حمایت مرکز رشد فناوری طبس، توسط امام جمعه شهرستان، فرماندار و نمایندگان پارک علم و فناوری یزد انجام پذیرفت. پس از این قسمت مراسم طراحان هر دو دستگاه به بیان پاره ای توضیحات پیرامون دستگاه های تولیدی خود پرداختند. در ابتدا داوود مهران، مخترع دستگاه گریس پمپ هیدرولیک و مدیرعامل شرکت مبتکران کوه رود کویر، ضمن معرفی فنی محصول خود، از مزایای بکارگیری آن و نحوه ایجاد این اختراع صحبت نمود، وی در خصوص اختراع خود اینگونه گفت:” دستگاه طراحی شده یک نوع گریس پمپ سیلندر پیستونی هیدرولیک است که بنا به نیاز احساس شده در شرکت تجهیز معادن زغال سنگ طبس طراحی و سال گذشته ثبت اختراع شده است و دارای تاییدیه فنی از دفتر فنی شرکت زغال سنک طبس می باشد. این دستگاه جهت گریس کاری نقاط متحرکی که نیاز به فشار و دبی بالا دارند استفاده میشود و قابل هماهنگ سازی و طراحی برای کلیه دستگاه های کوچک و بزرگی است که نیاز به گریس کاری دارند می باشد. این دستگاه می تواند کمتر از ده ثانیه
یک کیلوگرم گریس را در سیستم تزریق کند. هم چنین قابل ذکر است که این دستگاه نمونه مشابه داخلی ندارد.”

سپس، باغبان نیکو، مدیر عامل شرکت مهندسی خانه هوشمند کویر گلشن به نکاتی در مورد مشخصات فنی و عملکرد دستگاه مدیریت مصرف انرژی خانگی تولیدی شرکت خود اشاره کرد، او در این رابطه گفت: دستگاه تولید شده توسط شرکت مهندسی خانه هوشمند کویرنمونه بهینه سازی شده و بومی سازی شده دیگر دستگاه های مشابه است که با توجه به نیاز های منطقه ای طراحی شده است. در طراحی این دستگاه تلاش بر این بوده است تا با هماهنگ سازی توانایی دستگاه با نیازهای کاربران نسبت به کاهش هزینه طراحی آن اقدام شود که نتیجه آن کاهش بسیار زیاد دستگاه تولیدی در قبال نمونه های خارجی مشابه است. شرکت آمادگی دارد تا در راستای مدیریت مصرف انرژی خانگی با بکارگیری این دستگاه و توان فنی به طراحی سیستم های برق خانگی و ادارات پرداخته و هم میهنان عزیز را در مدیریت انرژی یاری رساند. عملکرد و مشخصات این دستگاه بسیار مورد توجه مسئولین حاضر در جلسه قرار گرفت.

در پایان جلسه و در حاشیه مراسم رونمایی از محصولات، مسئولین حاضر در جلسه به بازدید از نمایشگاه عکس معرفی مرکز رشد فناوری طبس، و نمایشگاه توانمندی های گروه های زمین شناسی، فناوری اطلاعات و رایانه دانشگاه پیام نور پرداختند.

• ۱۱ دی, ۱۳۸۹