به گزارش روابط عمومی پارک، متن کامل این پیام بدین شرح است:

پیام سرکار خانم دکتر سلطانخواه، معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور به

نخستین جشنواره ملی کاشی، سرامیک و لعاب ایران

یزد – 3 اسفند ماه 1391

با سلام و ادب به میهمانان معظم و مدعوین محترم، شرکت کننده در نخستین جشنواره ملی کاشی، سرامیک و لعاب ایران و درود به ارواح تابناک و طیبه شهدا و روح ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و آرزوی طول عمر با عزت برای رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی)

در آغاز سخن خدای بزرگ را سپاسگزاریم که با تدبیر و تلاش گروهی از فعالان بخش صنعت و فناوری، صاحب­نظران دانشگاهی و مدیران اجرایی شاهد برپایی باشکوه نخستین جشنواره ملی کاشی، سرامیک و لعاب ایران همزمان با برپایی نمایشگاه ملی توانمندی­ها و دستاوردهای این صنعت در دارالعلم و دارالعباده یزد می­باشیم. شایسته است قبل از هر چیز از تلاش کلیه دست­اندرکاران این برنامه به ویژه استاندار محترم استان یزد، جناب آقای مهندس فلاحزاده، صنعت­گران سخت­کوش و دیگر مدیران اجرایی و نیز مجریان برگزاری پنجمین نمایشگاه بین­المللی صنعت سرامیک تقدیر و سپاسگزاری نمود.

سفال و سرامیک، فرآورده روح خلاق و آفرینش­گر انسان و حاصل هم­آمیزی و کیمیای آب، خاک و آتش است. این حرفه و پیشه از جمله صنایع تاریخی و فنون کهن بشری است که از سویی نمایانگر ذوق و توان صنعت­گران هر دیار محسوب گردیده و از سوی دیگر چون آیینه­ای است که ارزش­ها، اندیشه­ها و فرهنگ یک قوم در آن تجلی و تلألو یافته است. سابقه این صنعت در ایران، به عنوان پایگاه یکی از فرهنگ­های بزرگ و تمدن­های کهن بشری در مشرق زمین بسیار طولانی و تابناک است؛ چنانچه امروزه نیز به دلیل کارکردهای زیباشناسانه، صنعت سفال سنتی و دستی در کشور پابرجاست و سفالینه­های تاریخی ایرانی که نشانگر ذوق سرشار و هنر سرآمد ایرانیان می­باشند، زینت­بخش بسیاری از موزه­ها و مجموعه­ها در سراسر جهان است.

اما در حوزه لعاب و سرامیک صنعتی نیز با برنامه­ریزی­های صورت­گرفته و به همت تولیدگران پرتوان داخلی، قریب به 200 واحد بزرگ صنعتی فعالیت می­نمایند. حاصل تلاش این مجموعه عظیم، علاوه بر اشتغال گسترده در سطح کشور تولید نزدیک به نیم میلیارد مترمربع از انواع سرامیک صنعتی در سال می­باشد. هم­اکنون حجم تولیدات داخلی در این صنعت فراتر از نیازهای داخلی بوده و در سال­های اخیر شاهد تلاش­هایی مؤثر و موفق برای صادرات این محصول ملی به بازارهای بین­المللی بوده­ایم که امیدواریم با توجه به مزیت­های ملی در این بخش و نیز رفع موانع موجود و افزایش قدرت رقابت صنایع داخلی در بازارهای خارج از کشور، شاهد توسعه صادرات و افزایش توان تولید داخلی باشیم.

توسعه بیش از گذشته این صنعت با توجه به سابقه تاریخی، مزیت­های بزرگ ملی، حجم بالای نیاز در بازارهای داخلی و خارجی و نیز توانمندی­های کسب شده قابل توجه در داخل کشور می­تواند به عنوان یکی از ضرورت­ها و اولویت­ها در دستور کار مراکز متصدی قرار گیرد. در این راستا کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، سرامیک و لعاب ایران به عنوان مغز متفکر و مجری تدوین و راهبری طرح­های استراتژیک در جهت توسعه صنعت کاشی، سرامیک و لعاب کشور با محوریت و مرکزیت استان یزد، به عنوان پایتخت سرامیک ایران تأسیس شده است. مأموریت کانون­های هماهنگی دانش و صنعت در ابعاد ملی، ساختار فرابخشی، ترکیب هم­افزایانه دولت، صنعت، دانشگاه و فناوری در این تشکل و نیز عزم جدی دولت در حمایت از کانون­های هماهنگی دانش و صنعت، افق­هایی روشن در جهت توسعه آنها پدید آورده و دولت و صنعت­ را برای ادامه این مسیر مصمم­تر و امیدوارتر ساخته است.

خوشبختانه کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، سرامیک و لعاب ایران، به عنوان یکی از کانون­های نمونه کشور در گام نخست با به­کارگیری گروه گسترده­ای از کارشناسان صنعتی، دولتی و دانشگاهی نسبت به تهیه نقشه­راه توسعه صنعت کاشی، سرامیک و لعاب کشور اقدام نموده است. این اقدام شایسته، به­موقع، ارزشمند و شایسته تقدیر مدیران کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، سرامیک و لعاب ایران، مسیر را برای فعالیت­های بعدی در این حوزه هموارتر ساخته است. در این سند ملی، به خوبی راهبردهای توسعه دراز مدت و کلان این صنعت دیده شده است و با تکیه بر توانمندی­ها برجسته و ظرفیت­های بزرگ داخلی چشم­انداز بلند دست­یابی به جایگاه دوم صادراتی جهان در افق 1401 دیده شده است.

بدون تردید دست­یابی به این هدف بلند جز در پرتو تلاش مضاعف کلیه دست­اندرکاران خصوصی، دولتی و دانشگاهی این صنعت امکان­پذیر نیست و کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، سرامیک و لعاب ایران در مقام تشکلی فراگیر و سیاست­گزار می­تواند بسترهای لازم برای تجمیع امکانات دولتی و خصوصی و هم­افزایی اجزاء و عناصر گوناگون فعال در این صنعت را در مسیر تحقق اهداف نقشه راه توسعه صنعت کاشی، سرامیک و لعاب ایران فراهم آورد.

در پایان بار دیگر از کلیه دست­اندرکاران این جشنواره امیدآفرین و خجسته تقدیر و سپاسگزاری نمده و برای همه این عزیزان آرزوی بهروزی و سرافرازی دارم. امیدواریم در سایه خردورزی و تلاش­گری دانشمندان، دولت­مردان، صنعت­گران و فناوران عرصه سفال و سرامیک شاهد دست­یابی به جایگاه شایسته کشور در این بخش و تعالی و توسعه روزافزون ایران اسلامی باشیم. انشاالله

السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

• ۷ اسفند, ۱۳۹۱