معاون علمی و فناوری رییس جمهور

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، نسرین سلطانخواه با اشاره به اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت، دبیر کارگروه حمایت از صادرات و کارگروه حمایت از تولید داخل است، گفت: با مساعدت دکتر غضنفری تاکنون دو کمیته تخصصی حمایت از صادرات کالاهای دانش بنیان و حمایت از تولید کالاهای دانش بنیان، ذیل این دو کارگروه درمعاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری تشکیل شده است.

رییس بنیاد ملی نخبگان اظهار امیدواری کرد که بتوان از ظرفیتهای این دو کارگروه برای افزایش صادرات کالاهای دانش بنیان و حمایت بیشتر از تولید محصولات و خدمات دانش بنیان استفاده کرد.

سلطانخواه در خصوص نحوه‌ حمایت از محصولات دانش بنیان و فراهم کردن شرایط صادرات برای آنها گفت: می‌توان در ازای صادرات محصولات دانش بنیان به همان مقدار به شرکت‌های تولید کننده این محصولات اجازه واردات تجهیزات و مواد اولیه را داد و یا برای این شرکتها در مشوق‌هایی برای حضور در بازارهای بین‌المللی فراهم آورد.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید از ورود مواد اولیه که به تولیدات شرکتهای دانش بنیان ضربه می‌زند، ممانعت به عمل آورد و برای ورود کالاهای مشابه که توسط شرکت‌های دانش بنیان در کشور تولید می‌شود، تعرفه‌ی بالایی در نظر گرفت تا فضا برای رشد شرکتهای دانش بنیان در کشور و ورود به بازارهای بین‌المللی فراهم شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به تشکیل ستادهای فناوری‌های راهبردی در این معاونت مبتنی بر نقشه جامع علمی کشور گفت: در دهه‌ 80 اولین ستاد در حوزه‌ی فناوری‌های راهبردی در بخش فناوری نانو تشکیل شد. پس از آن برنامه 10 ساله فناوری نانو در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که بر این اساس، ایران جزو 30 کشور دنیا قرار گرفت که برای توسعه‌ی فناوری نانو، سند تدوین کرده است.

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: به دنبال شکل‌گیری ستاد فناوری نانو و بر اساس تعیین فناوری‌های اولویت‌دار در نقشه جامع علمی کشور تشکیل ستاد توسعه‌ زیست فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و پس از آن برنامه 10 ساله حوزه زیست فناوری کشور نیز مورد بازنگری قرار گرفت. به گفته سلطانخواه در سال جاری نیز سند علوم و فناوری شناختی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ستاد مربوطه نیز در معاونت علمی و فناوری تشکیل شد.

معاون علمی وفناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: در حال حاضر اسناد گیاهان دارویی و طب ایرانی، سلول‌های بنیادی، میکروالکترونیک و انرژی‌های نو در دستورکار ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور جهت تصویب قرار گرفته است. البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تمامی این فناوری‌ها ستادهای مورد نظر را جهت نهادینه کردن این فناوری‌ها در عرصه‌ی علم و فناوری کشور شکل داده است.

سلطانخواه با اشاره به لزوم ایجاد نظام ملی نوآوری حسب تاکید مقام معظم رهبری گفت: در نظام ملی نوآوری، فرآیند ایده تا محصول در عرصه‌ی علم، فناوری و نوآوری به طور کامل دیده شده است. البته راه رسیدن به نوآوری راه بسیار سختی است و لزوما رسیدن به توسعه‌ی علم و فناوری نوآوری را به دنبال نمی‌آورد اما دستیابی به نوآوری حتما توسعه‌ علم و فناوری را به دنبال خواهد داشت.

• ۱۶ مهر, ۱۳۹۱