محمدحسین پورشمسی بندرآباد گفت: یکی از معضلات حوزه فناوری های نرم این است که خروجی آن ها را مقالات و بحث های آکادمیک می دانند در حالیکه شرکت ها کار عملی و اجرایی انجام می دهند و همین تفکر، منشا کاهش درآمد شرکت ها می شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، شرکت مادرتخصصی همکاران صنعت شمس از سال 89 و به منظور ایجاد یک تحول بنیادین در حوزه کسب وکار با استفاده از خرد استراتژیک، خرد کیفی و مالی برگرفته از خرد جمعی ایجاد شد.
محمدحسین پورشمسی بندرآباد در خصوص ضرورت تاسیس این شرکت اظهار داشت: مدل های کسب و کار در دنیا براساس 9 محور اساسی مطرح می شوند که این محورها در کشورما مورد غفلت قرار گرفته اند و ضرورت تاسیس این شرکت، احیای این محورها بود که موفق شدیم درسه محور مدیریت مالی، سرمایه گذاری و برنامه ریزی وتدوین استراتژیک و تحلیل سیستم های اقتصادی و اجتماعی مجوز بگیریم.
وی ادامه داد: با توجه به گستردگی کار، 11 شرکت به عنوان زیرمجموعه در شهرستان های یزد ایجاد شد و قرار بود حمایت ویژه ای برای فعالیت آنها در نظر گرفته شود که این اتفاق صورت نگرفت.
پورشمسی، تدوین سند راهبردی خرد مالی و اخذ مجوز مرکز مشاوره و اطلاع رسانی کسب و کار را از فعالیت های ابتدایی این شرکت عنوان کرد.
وی افزود: در محور مدیریت مالی نیز راهبردهایی برای حل مشکل فروش، تولید و نقدینگی در شرکت های مختلفی مانند الکترو کویر، فولاد غدیر و سپند، سیمینه بافت و… آزمایش کردیم که نتیجه موفقیت آمیز بود.
وی خاطر نشان کرد: در محور توسعه منابع انسانی نیز از سال 93 کار تحقیقاتی انجام شد که ماحصل آن تدوین برنامه ای جامع در توسعه منابع انسانی توسط شرکت همکاران صنعت شمس بود و در این برنامه جامع، بررسی و ارزیابی نیروی انسانی بر مبنای شرایط روحی و روانی شغل مدنظر قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت همکاران صنعت شمس در ادامه اظهار داشت: چاپ کتابچه شاخص های مزیت شرکت های مستقر در پارک علم وفناوری بر مبنای قوانین رایج حاکم، به عنوان سند راهبردی برای پارک علم و فناوری یزد تدوین شد که در آن به حل مشکل پرداخت مالیات شرکت های مستقر پرداخته شد. همچنین نحوه ارزیابی شرکت ها جهت اخذ معافیت های مالی نیز از دیگر فعالیت های این شرکت برای پارک علم وفناوری یزد بوده است.
پورشمسی عنوان کرد: در حوزه کسب و کار کشاورزی و باتوجه به بحران آب استان، دستگاه تولید میوه خشک با توانایی بازیافت آب مصرفی در میوه ها تحت خلا ساخته شد که در آینده ای نزدیک این دستگاه در پارک علم وفناوری یزد مستقر خواهد شد.
وی شرایط اقتصادی و عدم حمایت مسئولان استانی برای پرداخت وام را از دلایل عدم پیشرفت صددرصدی به اهداف و استراتژی های شرکت دانست و گفت: مجموع این شرایط موجب شد تا تنها به نیمی از اهداف اولیه شرکت دست یابیم.
پورشمسی یکی از موارد مغفول مانده در حوزه فناوری های نرم را توانمند سازی شرکت ها عنوان کرد و گفت: آزاد کردن نیروی درونی افراد برای کسب دستاوردهای شگفت انگیز یکی از موارد بسیار مهمی است که مانع از روزمرگی شدن شرکت های فناور می شود.
وی در خصوص عملکرد پارک علم و فناوری یزد اظهار داشت: ساختار پارک ساختار حاکمیتی و ساختار شرکت ها، اجرایی است و اگر این تفاوت و تناقض درک شود، پارک ها می توانند به اهداف کلان خود دست یابند و شرکت ها نیز به سودآوری ورضایت از عملکرد پارک برسند.
پورشمسی در پایان بیان کرد: تعامل و ارتباط بسیار سازنده ای با پارک یزد داریم و اگر شرکت ها بتوانند ارتباط نزدیکی با مجموعه ستادی پارک داشته باشند، می توانند به یک رابطه برد- برد واقعی برسند.

• ۳۱ اردیبهشت, ۱۳۹۶