سومین جشنواره روابط عمومی ها و خبرنگاران برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سه شنبه 15/6/90در تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

وزیر علوم در سومین جشنواره روابط عمومی ها و خبرنگاران برتر وزارت علوم با بیان اینکه وظیفه رسانه نقد کردن است، گفت: رسانه‌ها نقد منصفانه را مطرح کنند و در کنار آن نقاط قوت را نیز بگویند.
دکتر دانشجو افزود: ما به اطلاع رسانی در جوامع متمدن نیاز داریم تا مردم از واقعیت ها با خبر شوند. در این میان رسانه و روابط عمومی می تواند تصویری را در ذهن مردم ایجاد کند که گاهی این تصویر منصفانه و واقعی و گاهی غیرمنصفانه و غیرواقعی است.

وی یادآور شد: وظیفه رسانه نقد کردن است و در عین حال روابط عمومی دنبال تعریف است. روابط عمومی‌ها به دنبال طرح نقاط قوت و رسانه‌ها به دنبال بیان نقاط ضعف هستند. در این زمینه، هر دو می‌توانند صحیح عمل کنند یعنی هم روابط عمومی‌ها در نقاط قوت اغراق نکنند و هم رسانه‌ها نقد منصفانه را مطرح کنند و در کنار آن نقاط قوت را نیز بگویند.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه نقدها و تعریف‌ها باید منطقی و منصفانه باشد، گفت: اگر رسانه و روابط عمومی در اعلام نقاط ضعف و نقاط قوت اغراق کنند حتماً تخریب صورت می گیرد چرا که اعتماد از میان می رود.
وی گفت: برآیند کار رسانه و روابط عمومی باید در راستای امید بخشیدن به جامعه باشد و نه گرفتن امید از مردم.
دانشجو اظهار داشت: دیدن نقاط ضعف و قوت در کنار هم و بیان نقد منصفانه کار اصلی رسانه است چرا که رسانه آینه مسئولان است و آینه آنچه را که واقعی است نشان می دهد.
وی با بیان اینکه رمز عاقبت به خیری، ولایت مداری است، گفت: رمز عاقبت به خیری ولایتمداری است؛ اگر کسی تا آخر عمر ولایتمدار باشد و بماند عاقبت به خیر می‌شود اما کسانی وجود دارند که در تدین از ما بالاترند اما متأسفانه در عملکرد خود از ولایت زاویه گرفته و به قهقهرا رفتند.
وزیر علوم تاکید کرد: رمز عاقبت به خیری این است که نگاه ما به انگشت اشاره مقام معظم رهبری باشد.

در بخش دیگری از این برنامه، پایگاه خبری تحلیلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با نام “عتف” با حضور وزیر علوم رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، این پایگاه خبری به منظور ارائه اخبار، گزارش ها و مقالات مرتبط با حوزه آموزش عالی و وزارت علوم راه اندازی شد.

پایگاه خبری “عتف” با نشانی اینترنتی www.atfnews.ir آخرین اخبار دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشگاهها را ارائه می دهد.
عباس طائب، مشاور عالی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری نیز در مراسم سومین جشنواره روابط عمومی‌های برتر دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری و سازمان‌های تابع وزارت علوم و تجلیل از خبرنگاران برتر این حوزه با بیان اینکه اگر خبرنگاری تشخیص داد که انعکاس خبری باعث التهاب در جامعه می‌شود می‌تواند آنرا سانسور کند، در ادامه از تحصیل چهار میلیون و 111 هزار و 105 دانشجو در کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دارای دو هزار و 191 دانشگاه و موسسه آموزش عالی هستیم، گفت: 111 دانشگاه وابسته به وزارت علوم، 47 دانشگاه مربوط به وزارت بهداشت، 165 موسسه مربوط به آموزش و پرورش، 249 دانشگاه و موسسه مربوط به غیرانتفاعی‌ها، 41 موسسه مربوط به سایر دستگاه‌های اجرایی، 424 موسسه مربوط به دانشگاه آزاد و 516 موسسه مربوط به دانشگاه پیام نور و همچنین 633 مرکز مربوط به دانشگاه جامع علمی کاربردی است.

طائب تصریح کرد: در حال حاضر دارای بیش از 62 هزار عضو هیات علمی هستیم که در دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند.

در این مراسم روابط عمومی های برتر در گروه دانشگاه های «الف» و «ب» و مراکز پژوهشی فناوری و سازمان های تابعه وزارت علوم تحقیقات وفناوری برگزیدگان و همچنین خبرنگاران بخش های سراسری و استانی مطبوعات، خبرگزاری ها و سازمان صدا وسیما و قدردانی شدند.

• ۲۹ شهریور, ۱۳۹۰