معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، دکتر نسرین سلطانخواه در جلسه با دبیران ستادهای فناوری راهبردی با معرفی دکتر خیام‌نکویی به عنوان سرپرست جدید معاونت فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: دکتر خیام نکویی دارای سابقه همکاری با ستاد توسعه فناوری نانو، زیست فناوری، کانون‌های هماهنگی دانش‌وصنعت و بنیاد ملی نخبگان است که امیدواریم با همکاری ستادها این معاونت به توفیقات بیشتری دست یابد.

وی با اشاره به تغییر در رویکردهای توسعه علم و فناوری تصریح کرد: روزی هدف ما در توسعه‌ی علم و فناوری تنها تربیت نیروهای متخصص، ایجاد دانشگاه‌ها و بالا بردن تعداد دانشجویان به ویژه در دوره‌های تحصیلات تکمیلی بود پس از آن ارتقاء و تولید مقاله در مراکز علمی و دانشگاهی به اهداف توسعه‌ی علم و فناوری کشور اضافه شد اما امروز با تحول در اهداف توسعه‌ی علم و فناوری ثروت‌زایی، ایجاد اشتغال پایدار و تولید دانش‌بنیان به عنوان محورهای اساسی تغییر نگرش در اهداف توسعه‌ی علم و فناوری مطرح هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور افزود: این تغییر نگرش موجب شده که به حوزه‌ی علم و فناوری به صورت تک لایه نگاه نشود و گستره‌ی علم و فناوری را تنها در دانشگاه‌ها مشاهده نکنیم اگر چه کانون این تحولات مراکز علمی هستند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: چند لایه دیدن عرصه‌ی علم وفناوری مخاطبان جامعه‌ی علم و فناوری را بسیار گسترده کرده و وقتی صحبت از تجاری سازی، اشتغال و تولید دانش‌بنیان به میان می‌آید یک پایه‌ی مهم این مسائل علم و فناوری خواهد بود و هر کدام می‌تواند یکی از لایه های عرصه های علم و فناوری باشند. در این صورت علم و فناوری منحصر به دانشگاه‌ها نخواهد بود.

دکتر سلطانخواه ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری را در ادامه‌ی تغییر اهداف عرصه‌ی علم و فناوری دانست.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از سیاست گذاران و برنامه ریزان کشور متوجه این تغییر رویکردها نشده‌اند،خاطرنشان کرد: دراین راستا وقتی صحبت از حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود نمی‌توانند درک درستی از این فضا داشته باشند تا نسخه خوبی را برای آن بپیچند.

دکتر سلطانخواه تصریح کرد: بنابراین یکی از وظایف ستادهای فناوری‌های راهبردی این است که این فضای ذهنی را در سیاست گذاران و برنامه ریزان بشکنند. البته چنانچه تاکنون ادبیات جدیدی در این حوزه خلق شده است به دلیل ظهور جریان‌های ناشی از فعالیت های ستادهاست.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ستادهای فناوری‌های راهبردی نشان داده اند که ساختار های موفقی در مقابل ساختارهای قبلی به نام شورای‌های عالی هستند، تصریح کرد: فعالیت‌های ستادهای فناوری‌های راهبردی نشان می‌دهد که در مقایسه با شورای‌های عالی نسخه موفقی به شمار می روند بنابراین برای موفقیت در فعالیت‌های بین بخشی باید از نسخه ستادهای فناوری‌های راهبردی استفاده کرد.

به گفته وی ایجاد همانگی و هم‌افزایی بین بخشی از دیگر موفقیت‌های ستادهای فناوری‌های راهبردی محسوب می شود.

دکتر سلطانخواه تصریح کرد: باید برای بهتر نشان دادن نسخه ستادها، ساختارهای قانونی آنها را تحکیم کرد که اسناد برخی از ستادها در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است که در سال جاری باید پیگیر تصویب سایر اسناد ستادهای فناوری های راهبردی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ستادها می‌توانند از ظرفیت کارگروه تولید و صادرات دولت که کمیته‌های تخصصی در حوزه محصولات دانش‌بنیان آنها به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری محول شده است در جهت رفع مشکلات حوزه خود استفاده کنند.

• ۲۰ تیر, ۱۳۹۱