به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، مهدی نژاد با اشاره به حمایت معاونت راهبردی و برنامه ریزی ریاست جمهوری از طرحهای کلان مصوب این شورا، افزود: در این راستا معاونت راهبردی ریاست جمهوری اعتباراتی جدید بالغ بر 5 میلیارد تومان به اجرای طرحهای کلان ملی اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: به منظور تقسیم این اعتبارات در دبیرخانه شورای عتف عملکرد طرحهای مصوب را مورد ارزیابی و بررسی قرار دادیم و اعتبارات بر اساس عملکرد دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بر اساس میزان پیشرفت تقسیم شد.
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه این اعتبارات از میان بیش از 60 دانشگاه میان 21 دانشگاه که بیشترین پیشرفت را در اجرای پروژه‌های کلان داشتند تقسیم شد، ادامه داد: اختصاص این اعتبارات شور و نشاط را در اجرای پروژه‌های کلان ایجاد کرده است.
وی همچنین با اشاره به بودجه پژوهشی مصوب وزارت در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بر اساس این بودجه که از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شده است، حدود 200 میلیارد تومان منابعی اختصاص داده شده که مشروط نیست و این بودجه برای اجرای طرحهای پژوهشی به ویژه در حوزه طرحهای کلان اختصاص داده شده است.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درآمدهای مازاد از محل فروش نفت را از دیگر منابع مالی برای اجرای طرحهای پژوهشی در این وزارتخانه نام برد و در این باره گفت: علاوه بر این اعتبارات ذکر شده، مبلغ 400 میلیون دلار از محل مازاد درآمدهای نفتی پیش بینی شده است که امیدواریم محقق شود.
وی اختصاص این اعتبارات به پروژه‌های پژوهشی را جهش بی سابقه و تاریخی دانست و ادامه داد: اختصاص این اعتبارات در سال جاری در حوزه پژوهشی هم موجب افزایش سهم پژوهشی از درآمد ناخالص ملی می‌شود و هم حجم فعالیت‌های پژوهشی در مراکز پژوهشی را 10 برابر خواهد کرد.
دبیر شورای عتف از بررسی اولین طرح کلان ملی در حوزه علوم انسانی در این جلسه خبر داد و یادآور شد: طرح کلان ملی “سیر مفهومی فلسفه سیاسی اسلامی” که یکی از دو طرح کلان در علوم انسانی است که دو سال گذشته بدون نام تصویب شد.
وی با بیان اینکه این طرح با محوریت موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه تعریف شده است، ادامه داد: این طرح قبلا در کمیسیون تخصصی شورای عتف مورد تایید قرار گرفت و در جلسه کمیسیون دایمی نیز بر ضرورت و اهمیت آن تاکید شد ولی در برخی از جزئیات آن مانند نحوه ارائه، نهادهای بهره بردار و دروس دانشگاهی ایراداتی بود که بر این طرح وارد شد.
مهدی نژاد اضافه کرد: بر اساس ایرادات وارد شده قرار شد طرح در کمیسیون تخصصی علوم انسانی مطرح شود و پس از برطرف شدن این اشکالات به عنوان یکی از دو طرح کلان علوم انسانی اجرایی شود.
به گفته وی برای این طرح اعتبارات پیش بینی شده حدود 1.5 میلیارد تومان است که بخش از اعتبارات آن پرداخت شد. وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص قطع وابستگی کشور به نفت خاطر نشان کرد: در این راستا طرحی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد تا بر اساس آن با یکسری اقدامات پژوهشی و عملی در حوزه صنعت و معدن در جهت قطع وابستگی به نفت حرکت کنیم.

• ۴ تیر, ۱۳۹۲