مدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تدوین آئین‌نامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر اسماعیل قادری‌فر مدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تصویب آئین‌نامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی از سوی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، گفت: آئین‌نامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی از طریق شرکتهای دانش بنیان تابعه با هدف تشویق دانشگاه‌ها به تجاری‌سازی فناوریهای توسعه‌ یافته خود از طریق شرکتهای دانش‌بنیان براساس پیشنهاد معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری، تدوین و از سوی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصویب شد.
وی با اشاره به نقش اساتید و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که اقدام به تاسیس شرکتهای دانش‌بنیان و تجاری‌سازی فناوری می‌کنند، بیان کرد: بر اساس آئین‌نامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی از طریق شرکتهای دانش بنیان تابعه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معادل 5 درصد از فروش محصولات دانش‌بنیان تابعه دانشگاه را به صورت جایزه پرداخت می‌کند.
قادری‌فر ادامه داد: چنانچه طراحی، توسعه و تولید یک محصول حاصل همکاری محققان دو یا چند موسسه مشمول طرح باشد؛ معادل 5 درصد از کل فروش آن محصول، به عنوان اعتبار تشویقی برای توزیع بر اساس نسبت مجموع سهام محققان هر موسسه در شرکت محاسبه می‌شود.
مدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دریافت سهام شرکتها توسط مؤسسه که براساس سرمایه‌گذاری نقدی مؤسسه در شرکت مذکور حداکثر تا33 درصد از کل سهام صورت گرفته است، مشمول ممنوعیت این آیین‌نامه نمی‌شود.
وی اظهار کرد: سهم مؤسسه در شرکت نباید حاصل از فروش به شرکت یا قدر‌السهم ناشی از فروش یا سود باشد. نحوه دریافت سهام از شرکت در این تبصره باید با ارائه مستندات و مدارک مثبته به تصویب و تائید معاونت برسد.
به گفته مدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری این آئین نامه ابتدا به صورت آزمایشی در چند دانشگاه بزرگ اجرا خواهد شد و سپس به صورت سراسری در دستور کار معاونت قرار خواهد گرفت.

• ۲۴ خرداد, ۱۳۹۳