محمدمهدی لطفی، رئیس پارک علم و فناوری یزد روز یکشنبه 11 تیر 99 در یک نشست آنلاین با مدیران عامل شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در سه ماه اخیر، در جریان دغدغه ها و مشکلات شرکت ها قرار گرفت و پاسخگوی سوال های فناوران شد.
لطفی با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شرکت ها و بخش اداری پارک برای در امان ماندن از ویروس کرونا، گفت: تلاش ما در مجموعه پارک این است که از تمام ظرفیت‌ها و امکانات استفاده کنیم تا تاثیر این ویروس را بر کسب و کارهای شرکت‌های فناور به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه سعی داریم جلسات آنلاین را هر فصل برگزار نموده و گزارشی از فعالیت های انجام شده ارائه کنیم، گفت: فعالیت های پارک در سه بخش تامین زیرساخت‌ها، اقدامات حوزه فناوری و خدمات به موسسات، و طرح‌ها و برنامه‌های پشتیبانی فناوری انجام شده است.
لطفی با اشاره به اقدامات پارک در زمینه فراهم کردن زیرساخت ها، گفت: تشکیل کمیته سیاست گذاری طرح جامع متشکل از هیئت رئیسه، مدیران پردیس ها و نمایندگان موسسات و برگزاری دوازده جلسه آن با هدف پیشبرد تمام امور مربوط به آماده سازی، تامین امکانات و نحوه واگذاری، پذیرش موسسات و ارزیابی آنها در پردیس جامع پارک، پیشرفت فیزیکی ساختمان مرکز رشد با ظرفیت استقرار ۳۰ شرکت، پیگیری الحاق فضای شش هزار متری منفک شده از کارخانه اقبال و برنامه ریزی برای استقرار مرکز توسعه فناوری‌های نوین معدنی در آن، از اقدامات زیرساختی پارک در سه ماه اخیر بوده است.
وی افزود: در پی اعلام فراخوان مرحله دوم واگذاری زمین‌ها توسط کمیته سیاست گذاری طرح جامع پارک، درخواست های فراوانی از سوی شرکت های فناور و دانش بنیان داخل و خارج پارک و بیرون از استان ارائه و پس از ارزیابی فنی و مالی توسط کارگزاران، واگذاری بخشی از قطعات در حال تعیین تکلیف است.
لطفی تصریح کرد: بحث تامین انشعاب ها به ویژه آب و برق به شدت در حال پیگیری است و نخاله برداری زمین ها با پیگیری نماینده پارک رو به پایان است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد، ایجاد فضای کار اشتراکی اقبال با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور را از اقدامات مهم و تاثیرگذار پارک دانست و گفت: این فضا با هدف استفاده شرکت هایی که به طور موقت افزایش نیرو داشته و یا در یک بازه زمانی برای توسعه فناوری نیاز به فضای بیشتری دارند، کمک به پرورش ایده هایی که موفق به پذیرش در پارک نشدند و تقویت مرکز نوآوری پارک ایجاد شده و تا هفته آینده افتتاح خواهد شد.
لطفی، طرح فاخر سازی سالن موسسات و تجهیز آن و نیز تجهیز سالن 50 نفری ساختمان مرکز رشد را از دیگر اقدامات زیرساختی اخیر پارک برشمرد و با بیان اینکه در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به یزد موفق شدیم اعتبار ۲۵۰۰ متر مجموعه کارگاهی پایلوت فناوری را بگیریم، گفت: هدف از ساخت پایلوت فناوری این است که شرکت‌های کوچک پارک که توان مالی ساخت و ساز را نداشته و نیاز به فضای کاری پایلوت دارند در آن به صورت استیجاری مشغول به کار شده و در زمان مناسب نسبت به خرید و ساخت و ساز اقدام کنند.
وی در دومین بخش گزارش خود به اقدامات حوزه فناوری و تعامل با موسسات در سطوح پیش رشد، رشد و پسارشد اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدام در این بخش، تقویت و توسعه خدمات مختلف فناوری پارک به شرکت ها از طریق افزایش و ارتقاء تعداد کارگزاران است.
لطفی افزود: در حال حاضر 12 کارگزار در حوزه های مختلف از جمله خدمات مالی، اطلاع رسانی و روابط عمومی، ارزیابی، مالکیت فکری و بازار فعالیت نموده و 9 کارگزار در مرحله انعقاد قرارداد همکاری هستند.
رئیس پارک علم و فناوری یزد با بیان اینکه همه تلاش ما تقویت شبکه ارائه خدمات اکوسیستم به شرکت هاست، گفت: در قالب یک طرح، نیاز سنجی بخش های مختلف اکوسیستم انجام می شود و برنامه داریم چند کارگزار در بخش ملی هم اضافه کنیم تا شرکت های خارج از پارک هم بتوانند از شبکه خدمات آن استفاده کنند.
وی برگزاری دوره‌های آموزشی با حضور اساتید برتر کشور، پیگیری و معرفی 9 شرکت برای اخذ تسهیلات تجاری سازی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و ارزیابی و داوری 40 شرکت برای دریافت گرنت پارک فاوا را از دیگر برنامه های حوزه فناوری پارک برشمرد و گفت: طی ماه های اخیر بازدیدهایی از شرکت‌های دانش بنیان و فناور داخل و خارج از پارک و شرکت های بزرگ صنعتی مثل شرکت بازرگانی شیررضا، کارخانجات شیشه اردکان و یزد پولیکا انجام شده و سعی داریم این بازدید‌ها را با حضور تعدادی از شرکت ها که مرتبط با حوزه فعالیت این صنایع هستند، توسعه بدهیم تا ارتباط بین پارک با شرکت های صنعتی بیشتر شود.
لطفی در سومین بخش گزارش خود به اقدامات پارک در حوزه پشتیبانی اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف ما این است که تعامل با شرکت‌ها را بهبود بخشیده و آن ها را نظام مند کنیم.
وی با اشاره به الکترونیکی کردن فرآیندها توسط پارک، گفت: شرکت ها اطلاعات خود را به صورت کامل در سامانه جدید وزارت علوم ثبت کنند چون در غیر این صورت پارک و شرکت های آن متضرر خواهند شد.
رئیس پارک یزد تصریح کرد: به زودی وب سایت جدید پارک علم و فناوری یزد که یک سایت شرکت محور و خدمات محور است راه اندازی می شود.