معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، محمد مهدی نژاد اظهار داشت: بحث تحریم های اقتصادی آخرین ترفند دشمنان است که خود از آن به عنوان تحریم های فلج کننده وبی سابقه یاد کرده اند.
وی افزود: هدف اصلی دشمن از اعمال تحریمها خسته کردن مردم بود که نه تنها موفق نشد بلکه نتیجه آن برعکس بود و ملت ایران نشان دادند که بیش از پیش پشتیبان نظام هستند.
مهدی نژاد با اشاره به پیشرویهای دانش و پیشرفت علم و فناوری در کشور گفت: جامعه علمی ما با انجام اموری از قبیل دستیابی به غنی سازی 20 درصد، پیشرفت در حوزه فضایی، پرتاب ماهواره، ساخت هواپیما در حوزه پژوهشی بسیار موفق عمل کرده است .
وی در ادامه اظهار داشت:ارتباط دانشگاه و صنعت یکی دیگر از دستاوردهای سال 91 است و ارتباط دو جانبه با وزارتخانه های مختلفی از جمله نفت، صنعت و معدن، محیط زیست و وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات با دانشگاه ها و وزارت علوم برای برطرف سازی نیازهای کشور انجام شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در ادامه سخنان خود به پروژه تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد وگفت: از دیگر فعالیتهای پژوهشی در سال91، پروژه کارشناسی ارشد که هر دو سال یک بار و پروژه دکتری که هر چهار سال یک بار اجرا می شود، می باشد و طی دو سال گذشته بالغ بر 2 هزار و 500 پروژه دکتری پژوهش محور به سمت نیازهای کشور هدایت شده است.
وی افزود: آیین نامه پذیرش بورس موسسات یکی از شیوه های پذیرش دکتری پژوهش محور است که در مهرماه سال آینده اجرایی خواهد شد و امید واریم 1500 دانشجو در این دوره ها پذیرش شوند.
مهدی نژاد با اشاره به اعتبار 50 میلیارد تومانی تجهیزات پیشرفته دانشگاهی، خاطرنشان کرد: 50 میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پیشرفته به دانشگاه ها پرداخت کرده ایم . وی همچنین به تعداد قطبهای علمی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 153 قطب علمی در دانشگاه های کشور فعال است که وظیفه مرجعیت علمی کشور را بر عهده دارند و در سال جاری مبلغ 10 میلیارد تومان برای این قطبهای علمی اختصاص یافته و امیدواریم در سال آینده مسئولین ، اساتید و دانشجویان توجه بیشتری به این قطبهای علمی داشته باشند.
معاون وزیر علوم با اشاره به بیمه تامین اجتماعی قراردادهای پژوهشی گفت: در سال جاری برای بهینه سازی زیر ساختهای قانونی کارگروه خاصی با عنوان صنعت و دانشگاه در مجلس شورای اسلامی تشکیل داده ایم که این کارگروه در خصوص بیمه قراردادهای پژوهشی فعالیت خواهد کرد. مهدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص کمیسیون عالی شورای عتف گفت: در این کمیسیون سیاستها و اولویتهای پژوهشی را هدفمند کردیم و گزارش عملکرد پژوهشی سالانه جهت آسیب شناسی و ارزیابی برای سومین بار به شکل حرفه ای به مجلس ارائه شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم همچنین به قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این قانون در سال 91 امضا شده است و سال 92امیدواریم شاهد فعالیتهای برجسته و افزایش شرکتهای دانش بنیان باشیم. وی در ادامه سخنان خود با اشاره به تولید علم ایران در سطح جهان و منطقه گفت: بر اساس آخرین آمار در پایگاه اسکوپوس و آی اس ای مربوط به 20 اسفند ماه1391 ، ایران در سال 2013 در پایگاه اسکوپوس با تولید6 هزار و900 مقاله، رتبه 15 دنیا و اول در منطقه و بر اساس پایگاه آی اس آی با تولید 2هزار و 925مقاله، رتبه 17 دنیا و اول منطقه را کسب کرده است، همچنین در سال 2012 بر اساس آمار پایگاه آی اس آی رتبه 20 دنیا و دوم منطقه و بر اساس آمار اسکوپوس رتبه 17 دنیا و اول منطقه را کسب کرده بود.
مهدی نژاد با اشاره به برنامه های سال 92 معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در سال 92 سیاستهای پژوهشی یکی از مولفه هایی است که در اقتصاد دنیا مورد توجه قرار می گیرد.
وی همچنین با اشاره به عملکرد وزارت علوم در خصوص توسعه شبکه شاعا (شبکه آزمایشگاه علمی ایران) گفت: این شبکه در بستر شبکه علمی ایجاد می شود که در حال حاضر نرم افزار آن آماده شده و امیدواریم با همکاری وزارت ارتباطات بتوانیم در سال آینده شبکه علمی و شبکه آزمایشگاهی را در کشور توسعه دهیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در خصوص بودجه پژوهشی سال 92 نیز گفت: بودجه پژوهشی تقریباً در سال 92 بیش از سه هزار میلیارد تومان است که هم ردیف با بودجه پژوهشی سال 91 است که امیدواریم با تعاملات بیشتر با مجلس شورای اسلامی و دولت این ارقام افزایش یابد. وی در خصوص اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز افزود: امسال دولت به طور اختصاصی مبلغ 75 میلیارد تومان برای این صندوق اختصاص داده است. مهدی نژاد با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی متفاوت است، گفت: در اقتصاد مقاومتی ما به دنبال استفاده از ظرفیت ها و ابداع فرصتهای جدید هستیم. معاون وزیر علوم توسعه نشریات علمی پژوهشی را از دیگر برنامه های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه تعداد نشریات باید نسبت به تعداد نشریات در برنامه چهارم دو برابر شود.
وی تعداد نشریات علمی تا پایان برنامه چهارم را 50 نشریه اعلام کرد و اظهار داشت: در سال91 مجوز103 نشریه علمی پژوهشی و 14 نشریه علمی ترویجی صادر شده است .

• ۳۰ اسفند, ۱۳۹۱