معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شعار پنجمین دوره جشنواره علم تا عمل را «تبلور تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و فناوری» اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر محمود شیخ زین‌الدین، معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و رییس پنجمین جشنواره ملی علم تا عمل درباره این دوره از جشنواره توضیح داد: بعد از انقلاب اسلامی ایران فعالیتهای علمی با شتاب به جلو حرکت کرد و با این حرکت می‌توان ادعا کرد که هم‌اکنون در زمینه ایجاد خروجیهای پژوهشی از جمله چاپ مقالات در وضعیت مناسبی قرار داریم.
شیخ زین الدین تصریح کرد: اما در زمینه تجاری‌سازی فناوریها و بهره‌برداری اقتصادی از این پیشرفتها، شرایط مان با شرایط مطلوب فاصله دارد. این تولیدات علمی و از جمله مقاله‌ها باید به محصول تبدیل شود تا به واسطه آن به حل مشکلات کشور کمک کند. تنها در این صورت است که از سرمایه گذاری انجام شده در زمینه توسعه علمی نتیجه مطلوب حاصل می‌شود.

پژوهش شرط لازم پیشرفت است اما کافی نیست
وی افزود: البته ناگفته نماند که تولید علم و انتشار مقالات مختلف به حرکت و پویایی در دانشگاه‌ها و جامعه علمی کمک فراوانی می‌کند که این موضوع در جای خود باعث افتخار است و اگر نباشد نمی‌توانیم به سمت مراحل بعدی حرکت کنیم؛ بنابراین ما مخالفتی با فعالیتهای پژوهشی منجر به چاپ مقالات باکیفیت نداریم اما این موضوع شرط لازم است و کافی نیست.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به جشنواره علم تا عمل یادآور شد: جشنواره مذکور قصد دارد این موضوع را بررسی کند که چه میزان از فعالیتهای علمی کشور به یک خروجی کاربردی که جنبه اقتصادی دارد تبدیل شده است. در واقع کدام یک از تولیدات علمی به محصولی تبدیل شده است که قابل عرضه به بازار باشد. با این نگاه می‌توان نتیجه کار علمی را متبلور دید و از آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور بهره برد.
شیخ زین الدین تصریح کرد: ما از مدتها قائل به یک مدل خطی شامل آموزش، پژوهش و فناوری بوده‌ایم اما این مدل وقتی کامل می‌شود که به یک چرخه تبدیل شود. چرخه‌ای که شامل آموزش، پژوهش، فناوری و صنعت می‌شود که بعد از صنعت دوباره بحث آموزش به میان آید.
رییس پنجمین دوره جشنواره ملی علم تا عمل، شعار امسال جشنواره علم تا عمل را تبلور تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و فناوری اعلام کرد و گفت: در این جشنواره به دنبال آن هستیم تا ببینیم چگونه یافته‌های علمی و پژوهشی خودمان را متبلور کنیم. ما در ابتدای راه تجاری‌سازی قرار داریم و برایمان مهم است تا نمونه‌های متبلور علمی را به نمایش بگذاریم.
معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: محصولات علمی می‌تواد شامل کالا یا خدمات شود چون قسمتی از دستاوردهای علمی می تواند در قالب خدمات برای مردم ایجاد رفاه کند مانند استفاده از فناوری برای ایجاد دولت الکترونیک که نتیجه کوچک آن کنترل ترافیک است.

نگاه کیفی جایگزین کمی نگری در جشنواری علم تا عمل می شود
دکتر شیخ زین‌الدین درباره وجه تمایزات جشنواره امسال توضیح داد: نگاه ما در پنجمین جشنواره علم تا عمل نگاهی کیفی جایگزین کمی نگری شده است، در کنار نگاه کیفی به طرحهای بزرگ توجه ویژه شده است. همچنین در پی تعامل با استانداریها قصد داریم از ظرفیت کل کشور برای برپایی جشنواره استفاده کنیم.
وی افزود: تمام استانها هم اعلام آمادگی کرده اند که نخستین جلسه با نمایندگان استانداریها، 2 آذرماه برگزار خواهد شد که این یک رخداد، در سطح ملی است و هدف جشنواره هم، رخ داد چنین موضوعاتی است و البته مانعی برای بین‌المللی برگزار کردن جشنواره وجود ندارد.

• ۲۸ آبان, ۱۳۹۳