به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، محمد مهدی‌نژاد نوری با اشاره به تحصیل 5/4میلیون دانشجو در کشور گفت: یکی از بهترین جاه‌هایی که زمینه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌های وجود دارد شرکت‌های دانش بنیان هستند.
وی افزود: با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان می‌توانیم محصولاتی را تولید کنیم که ارزش افزوده زیادی داشته باشند و با صادرات این محصولات ثروت ملی کشور را افزایش دهیم و بازدهی و بهره وری این شرکت‌ها از بسیاری بخش‌های دیگر نظیر کشاورزی سنتی بسیار بیشتراست.
مهدی نژاد نوری اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در تکمیل چرخه علم نوآوری یعنی تبدیل یک ایده نوآورانه به فناوری و تبدیل آن به یک محصول نهایی نقشی اساسی داشته باشند که در این زمینه نیازمند تسهیلات مالی هستند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به ابلاغ قانون تشکیل شرکت‌های دانش بنیان در سال 89 گفت: در اجرای این قانون با برخی مشکلات روبرو هستیم که موضوع معافیت مالیالتی این شرکت‌ها از جمله این آنهاست و علیرغم تصریح ماده 3 این قانون، نهادهای مالیاتی در این زمینه همکاری خوبی ندارند.
وی مشکل پوشش بیمه‌ای شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر مشکلات برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد و گفت: فعالیت محققان این شرکت‌ها باید مورد حمایت بیمه قرار بگیرد تا در صورت شکست برخی از پروژه‌ها امکان جبران خسارت فراهم باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در ادامه با اشاره به سخنان امام راحل (ه) و مقام معظم رهبری بر نقش تمدن سازی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های ما به نسل سوم و چهارم ارتقا پیدا کنند یعنی به دانشگاهی کار آفرین و مهارت آموز تبدیل شوند.
وی با تاکید بر کارکرد پژوهشی دانشگاه‌ها گفت: امر پژوهش باید در دانشگاه‌ها باید بسیار جدی گرفته شود و همانگونه که اعضای هیات علمی بر اساس ضوابط مشخصی موظف به کار آموزشی هستند، انجام حد مشخصی کار پژوهشی نیز برعهده آنها قرار گیرد.
مهدی نژاد نوری ضمن اشاره به ایجاد دوره‌های دکتری پژوهش محور در دانشگاه‌ها که براساس سفارش یک کارفرما و در راستای حل مشکلات کشور راه‌ اندازی می‌شود گفت: دانشجویان در این دوره‌ها بطور واقعی درگیر کارهای پژوهش می‌شوند و زمینه اشتغال آنها در آینده نیز با استفاده از تجربیات این فعالیت‌ها فراهم می شود.
وی گفت: همچنین با تصویب 41 طرح کلان ملی در شورای عالی عتف، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در راستای او لویت‌های اساسی کشور به کار گرفته شدند و با ایجاد پژوهشگاه‌های دانشگاهی امکان حضور همه افراد متخصص حتی افراد غیر دانشگاهی و بازنشسته در کارهای پژوهشی فراهم شد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به انعقاد قرار دادهای همکاری این وزارت و دانشگاه‌ها با حوزه‌های کاربرد و تدوین دو هزار پایان نامه دکتری در رابطه با این طرح‌ها گفت: ارتباط با حوزه کاربرد در دولت دهم چندین برابر دوره‌های قبل رشد کرد.
مهدی نژاد ضمن اشاره به رشد جایگاه علمی ایران از نظر تولید علمی در جهان گفت: انجام طرح‌های کاربردی برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و به همین لحاظ در آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی بیشترین امتیازات به طرح‌های پژوهشی کاربردی داده می شود.
وی تاکید نمود: باید نیازها و اولویت‌های کشور در حال، میان مدت و آینده دور شناسایی شود و در راستای این او لویت‌ها کار پژوهشی انجام شود.

• ۱۷ تیر, ۱۳۹۲