معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:

به گزارش روابط‌عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، دکتر نسرین سلطانخواه در جمع اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری با بیان اینکه گفتمان علم و فناوری باید به گفتمان عمومی در سطح مردم تبدیل شود، افزود: توجه به توسعه و پیشرفت علم و فناوری یک توجه بسیار جدی ، با اولویت و ضروری است که بارها رهبر فرزانه انقلاب بر این امر تاکید داشتند و دارند.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری ادامه داد: از سوی دیگر باید روند پیشرفت در عرصه علم و فناوری شتاب بیشتر و جدی‌تری به خود بگیرد و دامنه شد این شتاب باید وسیع تر شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان اینکه برای اینکه گفتمان علم و فناوری را به گفتمان غالب در جامعه تبدیل کنیم باید دو کار مهم انجام شود،افزود: ابتدا باید بتوانیم علم و فناوری را به صورت عمومی بین آحاد مردم ترویج کنیم و در مرحله دوم هم بتوانیم آثار این پیشرفت علم و فناوری را در تغییر و بهبود زندگی روزمره مردم نشان دهیم.

وی با اعلام اینکه برای تحقق این دو امر مهم بخش‌های مختلفی نقش و مسئولیت دارند،گفت: حوزه رسانه می تواند اثرگذارترین نقش را در این بخش ایفا کند که اعم از رسانه های دیداری، شنیداری و مکتوب است.

دکتر سلطانخواه تحقق کامل تسلط گفتمان علم و فناوری در جامعه را نیازمند کارهای بزرگ و زیادی دانست و خاطرنشان کرد: از این رو جشنواره رسانه، علم و فناوری یک فعالیت بسیار مهم است در کنار ده‌ها کار بزرگ دیگری که باید انجام شود که برگزاری برنامه های آموزشی مفصل برای خبرنگاران در کنار جشنواره می تواند یکی از این موارد باشد.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری در پایان با ابراز امیدواری از اینکه اقداماتی همچون برگزاری این جشنواره بتواند به شکل‌گیری ژورنالیسم علمی و تربیت ژورنالیست‌های علمی متبحر و کارآزموده در همه عرصه‌ها منجر شود، گفت: برای این اهداف نیازمند همکاری سیاستگذاران و برنامه‌ریزان حوزه رسانه به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداو سیما هستیم.

در ابتدای این جلسه، پرویز کرمی دبیرکل نخستین جشنواره رسانه، علم و فناوری با بیان اینکه شاخص‌های مهم حوزه علم و فناوری توجه به 3شاخص تولید علم، انتشار علم و ترویج علم است گفت: اهمیت نشر و ترویج علم کمتر از تولید علم نیست، کشور ما در تولید علم دارای بالاترین رتبه ها در جهان به اذعان آمار و گزارش مراکز معتبر جهانی است اما امیدواریم با تلاشی که انجام می‌شود در ترویج علم هم در بین سایر کشور ها در رتبه بالایی قرار بگیریم.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: در اهداف کلان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بر هدایت، سیاستگذاری، نظارت در حوزه علم، فناوری و نوآوری تاکید شده است. از همین رو مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت در راستای این سیاستگذاری موضوع ترویج علم و فناوری توسط رسانه ها در جامعه را به عنوان یکی از مسائل کمتر دیده و توجه شده در دستور کار قرار داد.

وی در پایان تصریح کرد: تبیین اهمیت و جایگاه علم و فناوری در پیشرفت کشور، گسترش کمی و ارتقاء کیفی سطح محتوا و مطالب رسانه‌ای در ارتباط با موضوعات علم و فناوری، جهت‌دهی رسانه‌ها در راستای مسئله‌ها و اولویت‌های نظام علم و فناوری کشور، افزایش انگیزه در فعالان رسانه‌ای برای ترویج و پوشش و انعکاس مطلوب موضوعات علمی و فناوری و ترویج علم از جمله اهداف برگزاری جشنواره به شمار می رود.

همچنین دکتر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری با اعلام اینکه برگزاری این جشنواره در نوع خود ابتکار خوبی بود که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری انجام می شود، گفت: باید این کار بزرگ مستندسازی و ثبت شود تا دستاوردهای این جشنواره بتواند در آینده برای دو حوزه علمی و فناوری و رسانه مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر خیام نکویی معاون فناوری و نوآوری معاونت و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری هم با اعلام اهمیت برگزاری این جشنواره در آینده گفت: این جشنواره برای اولین بار و به صورت سازمانی در حوزه علمی و فناوری انجام می‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود هم سازمان صدا و سیما و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این کار را به عنوان یک جریان ادامه‌دار در برنامه های کاری خود قرار دهند.

وی ابراز امیدواری کرد اختتامیه جشنواره رسانه، علم و فناوری بتواند افتتاح و شروع فعالیت‌های تازه و نو در حوزه علمی و فناوری باشد.

بیژن مقدم، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری با اعلام اینکه نباید از این جشنواره که برای اولین بار در کشور برگزار می شود، انتظار یک جشنواره با سابقه طولانی را داشت، افزود:‌ پیشنهاد می کنم همانگونه که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری این جشنواره را پایه گذاری کرد مقدمات ماندگاری آن را با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره رسانه، علم و فناوری انجام دهد. وجود این دبیرخانه قطعا برای فعالان عرصه‌های علمی و رسانه‌ای برکت خواهد داشت.

دکتر صاحبکار مدیرکل دفتر سیاستگذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عضو دیگر شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری نیز از آغاز تعامل بیشتر دو جریان علم و فناوری و رسانه به عنوان فلسفه اصلی جشنواره رسانه، علم و فناوری نام برد و افزود: این امر به هم‌افزایی دو طرف می‌انجامد و مهمترین خروجی این جشنواره می تواند ایجاد و بالا بردن نوع مطالبه‌های رسانه از فعالیت‌های علمی و فناوری باشد. چرا که ابزار رسانه بسیار کار ساز است و امیدوارم تعامل‌های موجود بتواند به بهبود روند کار این حوزه بیانجامد.

دکتر سیدی، معاون علمی و پژوهشی معاونت و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره رسانه، علم و فناوری با تأکید بر راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره رسانه، علم و فناوری گفت: نگاه بیشتر ما در تعامل علم و فناوری با رسانه صرفا تبلیغی نیست یلکه به صورت ترویجی است یعنی باید علمی فکر کردن و علمی کار کردن صحیح در جامعه ترویج شود و سپس ترویج علمی و فناوری هم باید به تغییر درست رفتار مردم بیانجامد. امیدوارم این جشنواره در دوره‌های آینده بتواند نوع رویکرد و عملکرد افرادی که در حوزه رسانه فعالیت می کنند با توجه به این معیارها تغییر دهد.

• ۲ مرداد, ۱۳۹۲