مدیر عامل شرکت محیط پرداز یزد؛

شرکت محیط پرداز یزد در اواخر سال 1381 با هدف انجام پروژه های تخصصی در ارتباط با تهیه و توسعه داده های مکان مرجع دیجیتال با کاربرد در برنامه ریزی فضایی و با استفاده ازفناوری های سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS)، سنجش از دور(RS) و سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS)تاسیس گردید. این شرکت در سال 1385 از طرف پارک علم و فناوری یزد به عنوان شرکت چند مستاجره پذیرش شد و از آن سال تاکنون در مرکز فناوری اقبال مستقر است. شرکت محیط پرداز یزد با تکمیل کادر تخصصی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری خود موفق شد در سال1386 گواهینامه تخصصی صلاحیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مطالعات جغرافیایی و برنامه ریزی فضایی و در سال 1392 گواهینامه تخصصی سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) را اخذ نموده و در این دو زمینه به فعالیت خود ادامه دهد. متن زیر،حاصل گفتگو با رضا صدیقی مدیرعامل این شرکت است که با هم می خوانیم:

– هدف از تاسیس این شرکت چه بوده است؟

این شرکت در بدو تاسیس در نظر داشت به نحو موثری نسبت به تولید و آماده سازی اطلاعات مکان مرجع با استفاده از فناوری های ژئوماتیک اقدام کرده و این اطلاعات را در اختیار بخش های مختلف دولتی و خصوصی قرار دهد. در حال حاضر با اخذ صلاحیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی علاوه بر فعالیت در زمینه فناوری GIS در زمینه بهره گیری از این فناوری در طرح های مطالعاتی و پژوهشی و برنامه ریزی در سطوح روستایی و منطقه ای نیز مشغول می باشد.

– سرمایه ی اولیه تان برای شروع به چه صورت بود؟

سرمایه اولیه در حد اجاره فضای کاری در حدود 40 متر مربع و اغلب به صورت تجهیزات و همچنین مبلغ اندکی سرمایه در گردش جهت امور جاری شرکت بوده است.

– مختصری از زمینه های فعالیت شرکت بگویید.

تهیه، تولید و توسعه بانک اطلاعات مکان مرجع (جغرافیایی) با استفاده از فناوری های GIS، سنجش از راه دور و GPS برای کلیه دستگاه های دولتی مرتبط با این نوع اطلاعات، انجام مطالعات، پژوهش و برنامه ریزی روستایی، شهری و منطقه ای با بهره گیری از فناوری های GIS، تهیه بسته های نرم افزاری کاربردی در محیط GIS

– مختصری از دستاوردها و افتخاراتتان تاکنون بگویید.

انتخاب شرکت به عنوان موسسه برتر سال 1386, انجام بیش از 150 طرح برنامه ریزی توسعه روستایی و گردشگری با فناوری GIS, تهیه و پیاده سازی حدود 10 پایگاه اطلاعات مکان محور مبتنی بر فناوری های ژئوماتیک, ارائه مقالات متعدد در مجلات پژوهشی و همایش ها از جمله دستاوردها و افتخارات این شرکت به شمار می رود.

– این شرکت می تواند تنها با اکتفا به دانش فعالیت کند و یا سرمایۀ مادی خاصی هم نیاز دارد؟

سرمایه عمده شرکت ،متکی بر نیروی انسانی متخصص بوده و امکانات مادی به صورت ابزار هایی جهت استفاده متخصصین عمل می کند. سرمایه مادی مورد نیاز شامل امکانات سخت افزاری و نرم افزاری معمول و نیز دستگاه GPS از نوع دستی و دو فرکانسه می باشد. علاوه بر این جهت ارتقای سطح دانش لازم است سرمایه گذاری خوبی در زمینه تحقیق و توسعه در شرکت صورت گیرد .

– از عملکرد شرکت در سال گذشته بگویید و اینکه در سال جدید تاکنون با چند درصد پیشرفت روبرو بوده اید؟

رکود حاکم بر بازار کار و سرمایه از دو سال قبل شروع شده و بدلیل وابستگی گسترده بخش خصوصی به پروژه های دولتی و وابستگی دولت به درآمد نفت،گریبانگیر شرکت های خصوصی نیز بوده است. در این سال ها تلاش شرکت بر حفظ دستاورد های موجود در بازار کار و انسجام نیرو های متخصص بوده و توانسته است با تکیه بر مزیت های نسبی شرکت و مدیریت مناسب هزینه، به این مهم دست یابد.

– در استان یزد تا چه اندازه مباحث دانش بنیانی شناخته شده است و به آن بها داده می شود؟

استان یزد به نسبت سایر استان ها از سطح دانش و تخصص بالایی برخوردار است و به همان نسبت مباحث دانش بنیان جایگاه بهتری دارد.

– آیا راهکاری برای شناخت بیشتر شرکت های دانش بنیان به عموم مردم استان دارید؟

مردم باید نتیجه و خروجی کار شرکت های دانش بنیان را در زندگی جاری خود بصورت ملموس ببینند. برگزاری نمایشگاه های عمومی و تخصصی و نیز حمایت از محصولات و ایده ها در این زمینه می تواند موثر باشد

– در حال حاضر چند ایده از این شرکت مورد قبول واقع شده است؟

ایده اصلی شرکت تهیه سامانه مدیریت و تحلیل فضایی مبتنی بر مرز بندی های سیاسی و منطقه ای جهت برنامه ریزی بهتر می باشد.

-مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر بر سر راه شرکت قرار دارد چیست؟

– در پایان اگر درخواستی از مسئولین پارک و استان دارید، بفرمایید؟

ضمن تشکر از مدیران پارک علم و فناوری یزد، برگزاری دوره های آموزشی و ارائه خدمات تخصصی مشاوره ای جهت ارتقای توان مدیریتی و نیز اشراف بر قوانین مالیات و بیمه می تواند به شرکت ها کمک نماید و به نظر می رسد در پارک باید توجه بیشتری به علوم انسانی شود و لازم است تلاش بیشتری از طرف شرکت ها و مدیران ارشد جهت ایفای نقش اساسی این علوم در فرایند توسعه و پیشرفت صورت گیرد.

• ۵ خرداد, ۱۳۹۵