معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از وزارت علوم، محمد مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی تعداد مقالات علمی ایران تنها 500 مقاله بود که این تعداد در سال 2012 به 37 هزارمقاله افزایش یافت و ایران رتبه 17 دنیا از نظر پیشرفت علمی را کسب کرد.
وی گفت: در شش ماهه اول سال 2013 نیز تعداد 17هزار مقاله علمی از محققین ایرانی در پایگاه بین المللی اسکوپوس به ثبت رسیده و ایران در این پایگاه رتبه 15 دنیا را بدست آورده است . دکتر مهدی نژاد نوری افزود : در میان مقالات منتشرشده در مجلات معتبر جهان، در حوزه شیمی بیشترین مقاله را داشته ایم همچنین در حوزه فنی مهندسی مخصوصا مکانیک ، الکترونیک و هوافضا و علوم نو در حوزه نانو،فناوری های زیستی و اطلاعات و ارتباطات رتبه بالایی در تولید علم را به خود اختصاص داده ایم.
مهدی نژاد نوری با بیان اینکه طی سی سال گذشته و از سال 1995 تا سال 2009 سرعت رشد علمی ایران 11.5 برابر دنیا بوده گفت: این رشد علمی مدیون ارزش ذاتی اهمیت علم در اسلام و توجه جمهوری اسلامی ایران و تاکیدات مقام معظم رهبری بر علم و همچنین سرمایه گذاریهای دولت و توسعه زیر ساختهای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.
وی ضمن اشاره به نقش پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان در جهت تبدیل فناوری به کالا و خدمات گفت: پارکهای علم و فناوری از سال 1381 در کشور به عنوان گزینه مناسب جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان شروع به کار کرده و در تکمیل چرخه تبدیل علم به فناوری و محصول نقش مهمی دارند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به وجود3 هزار و 200 شرکت دانش بنیان در 31 پارک علم و فناوری کشور افزود: 10پارک علم و فناوری که ردیف بودجه نداشتند امسال در ردیف بودجه مجلس شورای اسلامی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه در تولید علم نگاه کاربردی به علم و نیز حل مشکلات کشور باید مدنظر باشد، گفت: در این خصوص از ابتدا باید نیازهای حال و آینده کشور بررسی شود که در این زمینه توجه به اولویتهای نقشه جامع علمی کشور ضروری است.
مهدی نژاد نوری به تصویب 45 طرح کلان ملی پژوهش و فناوری مورد نیاز حوزه کاربرد و اجرای آن با همکاری دستگاه‌های اجرایی و 52 دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال 1390 با حضور دستگاه‌های اجرایی، این طرحها به تصویب شورای عتف رسیده و در ابتدای 91 اولین بودجه به آنها تعلق گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در خصوص جایگاه علوم انسانی در بخش های آموزشی و پژوهشی کشور گفت : ظرفیت حوزه‌های مختلف علوم انسانی در کشور بسیار بالا می باشد و از مجموع 45 طرح کلان ملی، پنج طرح متعلق به حوزه علوم انسانی می باشد.هرچند برای پیشرفت در علوم انسانی هنوز راه طولانی در پیش می باشد.
وی گفت: برای صعود در حوزه‌های مختلف علوم انسانی اقدامات مهمی در بخشهای آموزشی و پژوهشی کشور انجام شده که شورای عالی انقلاب فرهنگی با 10 کار گروه در جهت تببین برنامه‌ها برای پیشرفت در حوزه‌های علوم انسانی تلاش می‌کند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: وزارت علوم با استفاده از ظرفیت نهادهایی نظیر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با به کار بستن رهنمود های رهبر معظم انقلاب در جهت توسعه حوزه‌های پژوهشی و آموزشی علوم انسانی گام بر می‌دارد.
مهدی نژاد نوری در خصوص لوازم موردنیاز رشد علمی کشور تاکید کرد: همانند حماسه سیاسی که دارای چهار رکن در خواست رهبری،حضور مردم، رسانه و دولت بود، پیشرفت علم نیز به این چهار رکن نیاز دارد و رسانه ها باید تلاش خود را در این زمینه بیش از پیش انجام دهند.

• ۱۱ تیر, ۱۳۹۲