اولین رویداد استارتاپ ویکند یزد با حضور 120 شرکت کننده در دانشگاه یزد و با حمایت مالی و معنوی گروه تعاونی پیشگامان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از روابط عمومی گروه تعاونی پیشگامان، در این برنامه شرکت کنندگان پرانگیزه‌ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، علاقه مندان استارت آپها، بازاریابهای حرفه‌ای و طراحان گرافیک در قالب 13 گروه 8 تا 10 نفره همگی در یک فضای مشترک قرار گرفته و طی زمان ۵۴ساعت، 13ایده برتر را به پروتوتایپ و یا حداقل محصول قابل ارائه تبدیل نمودند.

این 13 ایده از میان 74 ایده ارائه شده توسط شرکت کنندگان در روز چهارشنبه عصر از طریق رأی گیری از همه شرکت کنندگان انتخاب شدند. این رویداد برای اولین بار در یزد برگزار گردید و کلیه بلیطهای آن طی مدت 2 هفته به فروش رسید و ثبت نام از سایر متقاضیان به رویداد بعدی موکول شد.

روز اول (چهارشنبه 6 اسفندماه) برنامه با قرائت قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد با حضور ۱۲۰ شرکت کننده، چندین عکاس و بیش از 40 مهمان آغاز گردید. سخنرانیهای کلیدی در ابتدای مراسم توسط آقایان محمدحسین ابویی مسؤول دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه یزد، محمدرضا رضایی نژاد مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان و خانم دکتر کوثر نعیم، مشاور کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان کنفرانس‌های اسلامی (COMSTECH) و عضو هیأت مشاوران کمیسیون سازمان ملل متحد در توسعه علوم و فناوری از پاکستان آغاز گردید. بعد از آن با حضور آقای علوی، نماینده جهانی استارت آپ ویکند ادامه یافت.

آقای علوی به معرفی رویداد و برنامه کاری این سه روز پرداختند. سپس از شرکت کنندگان دعوت گردید برای ارائه ایده هایشان در صف قرار گیرند.

شرکت کنندگان با شور و هیجان وصف ناپذیری علاقه مند به ارائه ایده‌های خود بودند. 74 ایده از بین۱۲۰ شرکت کننده مطرح گردید که به نوبه خود رکوردی جدیدی در تعداد افراد دارای ایده در استارتاپ ویکند جهانی محسوب می‌شود. افراد طی یک دقیقه (۶۰ثانیه) ضمن معرفی خود مختصری درباره مشکلی که ایده آنها راه حلی برای آن ارائه می‌نماید توضیح دادند و در پایان از مهارتها و افرادی که برای اجرای ایده‌هایشان لازم داشتند دعوت می نمودند.

ایده‌ها بر روی دیوار بیرون سالن قرار گرفت و هر یک از شرکت کنندگان به ۳ ایده برتر رای دادند. پس از شمارش آرا ۱2 ایده برتر اعلام گردید و 1 ایده هم تقاضای تشکیل تیم مستقل داده بنابراین جمعا ۱3 نفر از صاحبان ایده به تشکیل تیمهای اجرایی خود پرداختند.

روز دوم (پنجشنبه 7 اسفندماه) تیمها پس از کارگاه آموزشی دو ساعته آقای علوی، نماینده جهانی استارتاپ ویکند، به محل استقرار تیمهای خود رفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مربیان با حضور در جمع تیمها، تجربیات و دانش خود را در محیطی صمیمی به اشتراک می گذاشتند.مربیان این رویداد آقایان محمد چنگانی، امید پیله ور، تقی فرهنگ نیا، محمدکاظم کشورشاهی، محمد دهقان، محمد آقاباقری، علیرضا رنجبر، علی کریمی زارچی و خانم پریسا استواری بودند که در روز پنجشنبه همواره از تیمها بازدید کرده و راهنماییهای لازم را ارائه می نمودند.

در روز سوم (جمعه 8 اسفندماه) تیمها همچنان بر روی ارائه پروژه‌ها کار کردند تا خود را برای ارائه به هیأت داوران آماده نمایند. در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر به همراه میهمانان، عکاسان و خبرنگاران در سالن منتظر قائم دانشگاه یزد حاضر شدند و برنامه راس ساعت ۵ بعدازظهر با قرائت قران و پخش سرود ملی آغاز شد.

این مراسم با سخنرانی دکتر میزانیان آغاز گردید و در ادامه مهندس قنبرپور مدیر فن بازار ملی ایران، مهندس سمیعی و مهندس تجملیان به ایراد سخنرانی پرداختند. مراسم با گزارش اجمالی آقای علوی درباره روزهای گذشته و لزوم حفظ ارتباط شرکت کنندگان بعد از اختتام این مراسم وارد مرحله داوری طرحها شد. سپس تیمها ارائه پروژه‌ها و محصول خود را به هیأت داوران آغاز نمودند. سپس داوران به مشورت و تبادل نظر با یکدیگر پرداخته و 5 تیم برتر را از میان گروه‌های استارتاپ ویکند یزد انتخاب کردند.طرح تله پیامک مقام اول را کسب نمود و سه طرح خانه هوشمند ایرانی، اتوبوس من کجاست و همکلاسی مشترکاً به مقام دوم رسیده و شبرنگ هم به عنوان تیم سوم انتخاب گردید. داوران این رویداد آقایان سمیعی، میزانیان، تجملیان و خانم اخوان بودند که با هیجان وصف ناپذیری به قضاوت از میان گروه‌ها پرداختند.

برخی از جوایز و حمایتهایی که از تیمهای برتر صورت خواهد گرفت عبارتند از: تأمین فضا، مشاوره و استفاده از امکانات گروه تعاونی پیشگامان برای تجاری سازی طرح برای تیم اول، پذیرش بدون نوبت در مرکز رشد پارک علم و فناوری یزد و استفاده از تسهیلات مربوطه برای سه تیم اول، عضویت رایگان در باشگاه مشتریان گروه تعاونی پیشگامان برای کلیه اعضای تیم های برتر.

در پایان تمامی شرکت کنندگان و حضار به گرفتن عکس یادگاری و بریدن کیک تولد اولین استارتاپ ویکند یزد به تلاش 54 ساعته خود پایان دادند.

• ۱۳ اسفند, ۱۳۹۳