شرکت مطالعات و پژوهش های اقتصاد دانش بنیان در سال 1388 با هدف نهادینه سازی اقتصاد دانایی محور در استان یزد توسط چندتن از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد دانشگاه های معتبر کشور و مشاوره اساتید صاحب نظر اقتصاد کشور تاسیس شد. در هفته پژوهش سال جاری این شرکت به عنوان فناور برتر استان یزد انتخاب و در مراسم اختتامیه نمایشگاه فن بازار یزد از مدیران آن تجلیل شد. به همین بهانه با یونس میرجلیلی، مدیرعامل این شرکت هم صحبت شدیم تا با فعالیت های فناورانه آن که منجر به این انتخاب شده است، بیشتر آشنا شویم:

لطفا مختصری از فعالیت های شرکت بفرمایید

در سه سال اخیر، این شرکت، عمده فعالیت خود را در حوزه های تهیه و تدوین طرح های توجیهی فنی و اقتصادی (امکان سنجی)، انجام مطالعات و پژوهش های اقتصادی، مشاوره مالی و بانکی، تهیه بسته های سیاستی توسعه و بسته های سیاستی نوسازی و تحول صنعتی متمرکز نمود.

در این راستا این شرکت با کسب مجوزها و رتبه بندی های مختلف برای شرکت و اعضاء آن، گذراندن دوره های آموزشی پیشرفته در سطح عالی با استفاده از اساتید داخلی، ارتباطات سازنده و موثر، ارائه فعالیت با کیفیت بسیارعالی و قیمت تمام شده بسیار مناسب توانست به شرکتی صاحب نام و معتبر در سطح استان و کمابیش در سطح کشوری مطرح شود.

محصول یا فعالیت بارز شرکت شما چیست؟

زمینه های کسب و کار این شرکت شامل انجام تحقیقات بنیادی توسعه ای و کاربردی در زمینه علم اقتصاد، تهیه و تدوین طرح های توجیهی فنی و اقتصادی و امکان سنجی، برنامه ریزی و کنترل پروژه و نظارت طرح های سرمایه گذاری و ارائه خدمات فنی و مهندسی،  انجام مطالعات و پژوهش های اقتصادی در تمامی زمینه ها از جمله صنعت، خدمات، کشاورزی و مصنوعات و ارائه خدمات انرژی و مطالعات نوسازی صنایع و معادن است.

شما به عنوان یکی از فناوران برتر استان یزد در سال 97 انتخاب شدید لطفا بفرمایید نظرتون در مورد این انتخاب و دلایل اون چیه

بله. خوشبختانه امسال در زمینه فناوری‌های نرم رتبه برتر رو گرفتیم  و در زمینه فناور برتر سال ۹۷ رتبه دوم را کسب کردیم. به نظر بنده این انتخاب با توجه به سابقه ی شرکت در انجام پروژه هایی در جهت توسعه استان و هم سو با چشم انداز های آن بوده است.

مثلا ایده تغییر تکنولوژی در صنعت آجر استان با توجه به ایجاد آلودگی فراوان توسط کوره های آجرپزی و جایگزینی کوره های شاتل را ارائه کردیم که از محاسن این ایده، حذف نیروی غیر بومی، عدم استفاده از خاک رس، کاهش مصرف آب، تنوع در طرح و رنگ آجرها، صادرات آسانتر و در نهایت ایجاد ارزش افزوده بالاتر و … است.

همچنین با توجه به وجود فارغ التحصیلان فراوان در بخش کشاورزی در استان و کمبود آب، به بحث های صنایع نوین، فناوری و تولیدات فناوری های پیشرفته در بخش کشاورزی، ایجاد گلخانه های مدرن و تغییر وضعیت تکنولوژی در بخش کشاورزی وارد شدیم.

شما در نمایشگاه فن بازار امسال شرکت داشتید؟ نظرتون رو در مورد کیفیت نمایشگاه بفرمایید

بله شرکت داشتیم. نمایشگاه خوبی بود اما در بحث ایجاد زیرساخت ها مشکلاتی وجود داشت. مثلا بهتر بود بروشوری از اطلاعات موسسات فناور شرکت کننده در نمایشگاه تهیه شود تا بازدیدکنندگان هنگام بازدید از غرفه ها، اطلاعات کلی در مورد آن ها داشته باشند.

چه مشکلاتی سر راه شرکت وجود دارد؟

انحصاری کردن پروژه های امکان سنجی توسط مدیران بانکی و با شرکت های با روابط بالا که البته این شرکت با ارائه گزارش ها و مطالعات دقیق و قابل فهم، بخشی از این موانع را رفع نموده است.

حضور در پارک یزد تا چه حد در موفقیت شما موثر بوده؟

پارک علم و فناوری یزد در زمینه ارائه تسهیلات فوری برای ساماندهی شرایط مالی شرکت، امکان استفاده از ترک تشریفات مناقصه در اخذ قراردادهای دولتی و امورات اداری کمک های قابل توجهی نموده است.

صحبت یا خواسته ای از مسئولین پارک یا استان دارید بفرمایید

تنها توقع ما از پارک علم و فناوری یزد، حل مسئله مالیات و امکان استفاده از مزایای مناطق آزاد برای شرکت های مستقر در پارک است. البته مسائل رفاهی هم مشکلاتی دارد که باید برطرف شود. اما در حوزه استانی با توجه به اینکه در حال حاضر از زمان تصمیم گیری برای سرمایه گذاری تا به بهره برداری رسیدن پنج سال طول می کشد و سرمایه گذاران در این فاصله پروژه را رها می کنند فکری یه حال کم کردن این فاصله بکنند و مشکل دیگر عدم هماهنگی بین سازمان های استان در صدور مجوزها و مسائل دیگر است که امیدواریم با حمایت مسئولین برطرف شود