صندوق پژوهش و فناوری استان یزد در 2 سال گذشته علاوه بر اصلاح فرآیندها، توسعه خدمات جدید و اصلاح چارت سازمانی، رشد کمی و کیفی چشمگیری داشته است و با افزایش 100 درصدی سرمایه ثبتی، رشد 3 برابری میزان تسهیلات اعطایی، افزایش بیش از 30 برابری در میزان سرمایه گذاری در طرحهای فناورانه توانسته توسعه قابل توجهی داشته باشد و در سال 96 به عنوان صندوق برتر پژوهش و فناوری کشور برگزیده شد
.
به همین بهانه سراغ مدیر عامل این صندوق «محمد سپهر» رفتیم و درباره فعالیت های صندوق پژوهش و فناوری استان یزد و نقش پارک علم و فناوری در توسعه آن به گفتگو نشستیم.
محمد سپهر عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه امام جواد (ع) و از سال 94 مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری است. همچنین با رای مثبت هیات مدیریه در 11 شهریور امسال دوره مدیریت وی تا سال 98 تمدید شد.
در مورد سابقه صندوق پژوهش و فناوری استان یزد توضیحاتی بفرمایید.
صندوق پژوهش و فناوری استان یزد در سال 83 با سرمایه 10 میلیارد ریال و با ترکیب 49 درصد بخش دولتی شامل دولت جمهوری اسلامی ایران، پارک علم و فناوری یزد، دانشگاه یزد، دانشگاه علوم پزشکی یزد و 51 درصد بخش خصوصی به ثبت رسید و از ابتدای سال 1385 فعالیت اجرایی خود را در زمینه اعطای تسهیلات آغاز کرد.
این صندوق جزو اولین صندوق های پژوهش و فناوری کشور است و در حال حاضر سرمایه خود را به 70 میلیارد ریال رسانده است و تا سال آینده آنرا به 105 میلیارد ریال افزایش می دهد.
صندوق پژوهش و فناوری استان یزد هم اکنون با 6 نفر پرسنل در مرکز فناوری اقبال (پارک علم و فناوری یزد) مستقر، و به فعالیت خود در چارچوب اساسنامه و آئین‌نامه‌های اجرایی ادامه می‌دهد.
عموم خدماتی که در این مجموعه ارائه می دهید چیست؟
خدماتی که ما در این صندوق ارائه می دهیم اعطای تسهیلات به شرکت¬های فناور، سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه های فناورانه، صدور ضمانت نامه برای شرکت ها و ارائه خدمات کسب و کار همچون برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره در زمینه کسب و کار است.
شما از چه نوع شرکت هایی حمایت می کنید؟
گستره حمایتی ما تنها شامل شرکت ها نمی شود و حتی از اشخاص حقیقی نیز می توانیم حمایت کنیم. پارامتر اصلی ای که با توجه به آن به افراد و یا شرکت ها خدمات ارائه می دهیم معرفی طرحی فناورانه ای است که از محل همان طرح توان بازپرداخت تسهیلات را داشته باشند.
چه عواملی شما را در حمایت های مالی بیشتر ترغیب می کند؟
در صورتی که مجموعه های تحت چتر حمایتی ما فعال و دارای طرح های بیشتری باشند، طرح ها را بهتر انجام داده و سابقه های مالی بهتری داشته باشند، در زمینه مبلغ پرداختی و سود دریافتی همکاری بهتری با آنها خواهیم داشت.
چه برنامه هایی برای بهبود شرایط صندوق دارید؟
با توجه به اینکه در انتخابات 11 شهریور امسال بنده به عنوان مدیر عامل در مجموعه ابقا شدم، چندین برنامه برای 2 سال آتی مدیریت خود دارم. اولین و اصلی ترین برنامه جذب منابع مالی بیشتر برای صندوق است. از دیگر برنامه ها تاسیس صندوق سرمایه گذاری فناورانه و گسترش فعالیت های تخصصی شرکت در زمینه سرمایه گذاری است. برنامه بعدی مجموعه تقویت خدمات کسب و کار همچون خدمات مشاوره با بهره گیری از مشاوران برجسته است. همچنین در صدد هستیم خدمات جدیدی همچون لیزینگ در حوزه توسعه بازار تعریف کنیم.
صندوق پژوهش و فناوری استان یزد در ارزیابی و رتبه بندی صندوقهای کشور براساس شاخصهای مدیریتی و مالی، به عنوان صندوق برتر کشور انتخاب شد. دلیل این انتخاب چه بوده است؟
در 2 سال گذشته فعالیت های زیادی برای ارتقا صندوق انجام دادیم. در ابتدا کلیه فرآیندهای اجرایی صندوق را اصلاح کردیم. در قدم دوم چارت سازمانی صندوق را بازنگری کلی کردیم. پس از انجام این تغییرات بنیادی موفق شدیم سرمایه صندوق را از 35 میلیارد در سال 94 به 70 میلیارد در سال 96 افزایش دهیم. همچنین با رشد 3 برابری میزان تسهیلات اعطایی، افزایش بیش از 30 برابری در میزان سرمایه گذاری در طرحهای فناورانه و … توانستیم توسعه قابل توجهی ایجاد کنیم.
تاکنون چه میزان تسهیلات به اشخاص و شرکت ها ارائه کرده اید؟
در 2 سال گذشته میزان تسهیلاتی که ارائه کردیم پیشرفت چشمگیری داشت. به طوری که این تسهیلات از 270 مورد، به ارزش 58 میلیارد ریال در سال 93 به 473 مورد تسهیلات به ارزش بیش از 190 میلیارد ریال در سال 95 رسید.