مدیرعامل شرکت سامان آوران توسعه:

شرکت سامان‌آوران توسعه در سال 1379 با همکاری جمعی از متخصصین و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها تأسیس شد. این شرکت در حال حاضر فعالیت‌های خود را در قالب مشاوره، آموزش و پژوهش، ساماندهی و ارائه می نماید.
متن زیر حاصل گفتگو با عباس زارع، مدیر عامل این شرکت است که با هم می خوانیم:
– هدف از تاسیس این شرکت چه بوده است؟
شرکت سامان آوران با هدف رشد و اشاعه‌ی فرهنگ مشاوره و کمک به صنایع، سازمان‌ها و ارگان‌ها‌ی مختلف جهت حل مشکلات تولیدی، کیفی و سازمانی و رشد و توسعه‌ی بیشتر با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های جدید علمی‌ و همچنین فراهم‌سازی بستر‌ مناسب جهت مدیریت مشارکتی و بهره‌وری بیشتر از منابع و نیروی‌ انسانی تشکیل شده است.
– سرمایه ی اولیه تان برای شروع به چه صورت بود؟
سرمایه اولیه مورد نیاز عمدتا از محل آورده ی سهامداران شرکت تامین گردیده است.
– مختصری از زمینه های فعالیت شرکت بگویید.
فعالیت های شرکت سامان آوران در حوزه های مختلف مدیریت و مهندسی در قالب مشاوره، آموزش و پژوهش ارائه می شوند. در حال حاضر این شرکت فعالیت های مشاوره ای، آموزشی و پژوهشی خود را در شش زمینه ی تخصصی مطالعات مالی و اقتصادی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازار و ارتباط با مشتری، مدیریت استراتژیک و عملکرد، مدیریت دانش و مدیریت کیفیت، ساماندهی و متمرکز نموده است
– مختصری از دستاوردها و افتخاراتتان تاکنون بگویید
ارزشمند ترین افتخار شرکت سامان آوران، اجرایی شدن طرح ها و پروژه های شرکت و خدمت رسانی به جامعه است
همچنین انجام مطالعات و همراهی با برخی از طرح های برتر استانی نظیر طرح منطقه ویژه علم و فناوری تا مرحله تایید ملی و اجرایی شدن آن ها و برج فناوری اطلاعات یزد تا مرحله تایید و حمایت از سوی دولت، کسب عنوان واحد برتر فنی مهندسی و تحقیق و توسعه استان در دوره های مختلف، کسب گرید برتر در بین شرکت های حوزه نرم در پارک علم و فناوری در سال های گذشته، کسب رتبه و تایید صلاحیت از مراجع مختلف ملی در حوزه های گوناگون نظیر کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی کشور و همچنین انجام طرح های امکان سنجی و طرح های آماری مرکز ملی آمار، عضویت نماینده شرکت در هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه، هیئت مدیره انجمن تحقیق و توسعه و هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان و دستاوردهای دیگری از قبیل چاپ ده‌ها کتاب و مقاله از جمله فعالیت های ارزشمند پژوهشی شرکت در سال های گذشته بوده است.
– این شرکت می تواند تنها با اکتفا به دانش فعالیت کند و یا سرمایۀ مادی خاصی هم نیاز دارد؟
طبعا مهمترین سرمایه برای شرکت های مشابه این شرکت، سرمایه انسانی و دانش آن ها است. البته سرمایه های مادی هم در پیشبرد هر چه بهتر فعالیت ها تاثیر گذار بوده است.
– از عملکرد شرکت در سال گذشته بگویید و اینکه در سال جدید تاکنون با چند درصد پیشرفت روبرو بوده اید؟
در مجموع، شرکت سامان آوران با همت مدیران و کارشناسان خود از سال های گذشته تاکنون همواره از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است. تقویت گروه‌های تخصصی، حضور در بازارهای خارج از استان و مواردی از این قبیل، ضامن رشد پایدار شرکت خواهد بود.
– در استان یزد تا چه اندازه مباحث دانش بنیانی شناخته شده است و به آن بها داده می شود؟
با توجه به اینکه استان یزد از نظر کمیت و کیفیت شرکت های دانش بنیان و فناور دارای جایگاه ویژه ای در کشور است و همچنین در برنامه ها و اسناد کلان استان نیز جهت گیری ها عمدتا پشتیبان این حوزه می باشد، به نظر می رسد که این عوامل و مواردی مانند جایگاه ملی استان در شاخص انسانی، نخبگی و… موجب مطرح شدن عنوان دانش بنیانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جامعه شده است. اما با عنایت به ظرفیت های این حوزه و نیز اهمیت بالای آن در شرایط کنونی، هرچه بیشتر به آن پرداخته شود بهتر است. نکته ی حائز اهمیت این است که در کنار حمایت ها و بستر سازی های دولت و مسئولین، تلاش و فعالیت اساسی و هوشمندانه‌ی نخبگان و شرکت ها نیز در این حوزه مهم بوده و خود زمینه ساز بستر مناسب و جذب بیشتر حمایت های بخش دولتی و خصوصی به این حوزه خواهد شد.
– آیا راهکاری برای شناخت بیشتر شرکت های دانش بنیان به عموم مردم استان دارید؟
ابتدا باید هدف از شناساندن شرکت های دانش بنیان به مردم مشخص باشد وسپس متناسب با هر هدف، راهکارها شناسایی و اتخاذ گردند. به عنوان مثال، اگر هدف، جذب کمک و سرمایه مردمی و یا گرایش نخبگان و نیروی انسانی تحصیل‌کرده به این حوزه باشد، هر کدام اقدامات خود را می طلبد. این اقدامات می تواند شامل ایجاد بستر های نوین برای جذب منابع مالی، ایجاد مراکز جذب و توسعه انسانی و برنامه های ترویجی باشد.
– مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر بر سر راه شرکت قرار دارد چیست؟
خوشبختانه مشکل اساسی وجود ندارد و امیدواریم در آینده با بهبود شرایط کشور، برای شرکت هایی از جنس سامان آوران، فضای بهتر و جذاب تری برای فعالیت در سطح ملی و بین المللی فراهم گردد.
– در پایان اگر درخواستی از مسولین پارک و استان دارید، بفرمایید؟
با توجه به اینکه جهت گیری های کلان استان به سمت اقتصاد دانش بنیان است و سرمایه های انسانی یکی از مولفه های بسیار مهم در اقتصاد دانش بنیان محسوب می گردد؛ از مسئولین استان و پارک می خواهم به شرکت های فعال در حوزه های نرم، نگاه سرمایه ای داشته باشند. به عبارت دیگر، مسئولان این شرکت ها را به عنوان سرمایه های استان بپذیرند. یک مسئول در قبال سرمایه های موجود باید پاسخگو باشد و بهترین حفاظت و حمایت را از این سرمایه ها داشته باشد. طبیعتا این نگاه موجب قدرتمندی بیشتر این حوزه و نقش آفرینی پررنگ تر در سطح ملی و بین المللی خواهد شد.
  • ۱ تیر, ۱۳۹۵