دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه مراسم رونمایی از ده محصول فناور برتر استان یزد، ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و تبریک به مناسبت فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پارک علم و فناوری یزد را یکی از پارک های برتر کشور دانست که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نگاه ویژه ای به آن دارد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، در جلسه ای که در حاشیه رونمایی از ده محصول فناور برتر استان یزد، 14 بهمن 97 با حضور زینی وند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد، داریوش پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری یزد و جمعی از مدیران استانی در مرکز فناوری اقبال برگزار شد، دلیری با بیان اینکه شرکت های یزدی در بسیاری از زمینه ها جایگاه اول را در کشور دارند، گفت: باید بسترهای لازم برای ایجاد تحول در استان یزد فراهم شود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی لازم برای کمک در این حوزه را دارد.
وی ضمن استقبال از ایجاد منطقه نوآوری در استان یزد، گفت: باید ظرفیت های مختلف استان را شناسایی کرده و آنها را ادغام کنیم و البته در این راه پارک علم و فناوری و دانشگاه یزد و صندوق پژوهش و فناوری استان یزد می توانند کمک فراوانی به ما بکنند.
دلیری فعال کردن مراکز شتاب دهنده و ایجاد بسترهای سرمایه گذاری در استان یزد را از راهکارهای دیگر توسعه استان برشمرد و گفت: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاران بزرگی در استان یزد وجود دارند باید سعی کنیم توجه آن ها را جهت سرمایه گذاری روی ایده های جدید جلب کنیم.
وی با بیان اینکه در گذشته یکی از مشکلات موجود در کشور عدم بهره برداری از علم با وجود تولید مناسب آن و نخبگان و فارغ التحصیلان و نیروی انسانی برتر بوده است، گفت: با وجود اینکه در اکثر حوزه ها در تولید علم در منطقه برتر بوده و هستیم در سال ۲۰۱۴ در حوزه نوآوری در بین 140 کشور، جایگاه صد و بیست و پنجم را داشتیم .
وی افزود: از آن زمان تصمیم گرفته شد تحولی ایجاد کنیم و در تحقیقاتمان متوجه شدیم بین اقتصاد، صنعت و دانشگاه فاصله محسوسی وجود دارد به طوری که آموزش ها بسیار تئوری محور بوده و دانشجویان درگیر فعالیت های اقتصادی، فناورانه و تولیدی نمی شدند.
دلیری با بیان اینکه حل این مسئله به عنوان اولویت اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت، تصریح کرد: استارت آپ هایی را به طور مداوم در دانشگاه ها و مراکز علمی از جمله در سیستان و بلوچستان و کهنوج استان کرمان برگزار کردیم و بزرگترین شرکت های اثر گذار از دل همین مراکز بیرون آمدند .
وی افزود: بنابر این فضا عوض شد چون به جوانان اعتماد کردیم و به آنها بها دادیم و یک مدل برنامه ریزی مشخص برای آنها تعریف کردیم و بالاخره هفته قبل اعلام شد که جایگاه نوآوری ما به رتبه چهل و هفتم دنیا ارتقا پیدا کرده است. البته ما بایدتلاش کنیم جزو اولین ها در این حوزه باشیم.