معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد:

به گزارش روابط عمومی پارک و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسرین سلطانخواه با تبریک اعیاد شعبانیه و خلق حماسه سیاسی توسط مردم آگاه ایران اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری و شورای های شهر و روستا اظهار کرد که ان شاءالله این حرکت سرآغازی برای خلق حماسه اقتصادی مورد نظر مقام معظم رهبری باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد:‌ اقتصاد مقاوم و مقتدر زمانی رقم خواهد خورد که پایه‌های آن بر پایه اقتصاد دانش و نفوذ دانش و فناوری قرار گیرد.

سلطانخواه با اشاره به تمام شدن دوره ایجاد اشتغال از طریق بنگاه های زودبازده تصریح کرد: امروز برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاه ها در بخش‌های خصوصی و بازارهای خصوصی باید در مسیر اشتغال دانش بینان حرکت کنیم تا زمینه برای جذب نیروی انسانی متخصص فراهم شود.

به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهور، طی پنج سال گذشته با راه اندازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه های نفوذ دانش و فناوری در صنعت، اشتغال و به کارگیری دانش و فناوری در مسیر پیشرفت کشور فراهم شده است.

وی با بیان اینکه راه اندازی ستادهای فناوریهای راهبردی یکی از برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دراین سالها بوده است، گفت:‌ تا سال 84 تنها یک ستاد با عنوان ستاد توسعه فناوری نانو فعال بود که طی پنج سال اخیر 10 ستاد دیگر در این معاونت راه اندازی شد که از جمله آن‌ها می توان به ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد که برنامه اصلی این ستاد حمایت از طرح های تحقیقاتی محصول محور دانشگاه‌ها در این حوزه است.

سلطانخواه تصریح کرد:‌ یکی دیگر از ماموریتهای ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات حمایت از ایجاد آزمایشگاه‌ها و پشتیبانی برای شکل گیری شرکت های دانش بنیان در این حوزه از فناوری است. دراین راستا حدود 40 شرکت دانش بنیان مورد حمایت ستاد قرار گرفته اند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به بازارهای بین المللی گفت: باید به بازارهای بین المللی نیز توجه داشته باشیم چرا که اگر توان رقابت با بازارهای بین المللی را نداشته باشیم عمر محصول‌های بومی در بازارهای داخلی هم زیاد نخواهد بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: یکی از راه‌های توسعه فناوری و تولید دانش بنیان طراحی و راهبری اجرای طرحهای کلان ملی فناوری و نوآوری با هماهنگی سایر دستگاه‌های اجرایی کشور و استفاده از بخش عظیمی از جامعه علم و فناوری به عنوان مجریان طرح هاست که تاکنون 27 طرح کلان با اعتباری بیش از 210 میلیارد تومان طی چند سال گذشته توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا شده است.

وی افزود: از جمله آنها می توان به بهره برداری از دو ابررایانه، تعدادی رادیودارو و داروهای وارداتی و تولید تجهیزات پزشکی اشاره کرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور یکی از بخش های مهم فن‌آوری در کشور را فناوری ارتباطات و اطلاعات خواند و گفت: امروز با پشتیبانی دکتر نامی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – اقدامات مناسبی در جهت بومی شدن دانش و توسعه کسب و کار دانش بنیان در کشور توافقاتی به عمل آمده که زمینه های اجرایی شدن آن امضای این توافقنامه است.

وی در خصوص جزئیات این توافقنامه گفت: طراحی طرحهای کلان فناوری و نوآوری اولویت دار مورد نیاز کشور، حمایت از بومی سازی دانش فنی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، کمک به توسعه شرکتهای دانش بنیان برای ایجاد بازار از جمله مفاد این توافقنامه محسوب می شود.

سلطانخواه با بیان اینکه در سال 84 صادرات کالا و خدمات دانش بنیان کشور 161 میلیون دلار بود، تصریح کرد: این در حالی است که در سال 91 علیرغم تحریم‌های دشمن میزان صادرات کالاها و خدمات دانش بنیان به 900 میلیون دلار رسید. به گفته وی، رشد صادرات کالا و خدمات دانش بنیان در سال 91 نسبت به سال 90، 8.6 درصد بوده است.

سلطانخواه خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس این توفقنامه قرار است که از وجوه اداره شده کمیته وام وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات مبلغ 200 میلیارد ریال برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و اجرای طرحهای کلان فناوری و نوآوری اختصاص یابد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز این آمادگی را دارد به همین میزان برای توسعه فعالیت های موجود حمایت کند.

• ۸ تیر, ۱۳۹۲