سامانه‌های آزاد فناوری اطلاعات ایده‌آل آینده ایرانیان (سافا)

رزومه

معرفی

شرکت دانش‌بنیان سافا با سهامداری گروه تعاونی پیشگامان و دانشگاه آزاد اسلامی(واحد تفت) و حضور تعدادی از اساتید و متخصصین به نام به عنوان سهامداران حقیقی در راستای تحقق ارتباط دانشگاه و صنعت با استفاده از ایده‌های نو و خلاقانه فعالیت خود را آغاز نمود. این شرکت از بدو تاسیس با نگرش آموزش، تولید و ارائه نرم‌افزارها و سخت‌افزارای آزاد(FLOSS) با پشتوانه تیم فنی متشکل از کارشناسان و متخصصین با تجربه خود توانسته گام‌های مؤثری در جهت گسترش فرهنگ نرم‌افزارهای آزاد و متن باز در کشور بردارد. طراحی و تولید نرم افزار و سخت افزارهای تخصصی، مبتنی بر ایده های نو و خلاقانه، خط مشی اصلی این شرکت می باشد.
در این راستا این شرکت نرم‌افزار‌هائی تخصصی در حوزه‌های مدیریت اطلاعات مکانی(GIS) و شهرالکترونیک را در بسترهای وب و تلفن همراه طراحی و پیاده‌سازی نموده است. همچنین برگزاری دوره‌های آموزش حرفه‌ای در استفاده از نرم‌افزارهای آزاد در دانشگاه‌ها و برخی سازمان‌ها از دیگر دستاورد‌های شرکت دانش‌بنیان سافا می‌باشد. طراحی و تولید سخت‌افزارهای مرتبط با مدیریت منابع انرژی و سخت‌افزارهای خاص‌منظوره مبتنی بر ایده‌های نو موفقیت‌های دیگر این شرکت می‌باشد.

خدمات و محصولات

-GeoTajak: سامانه‌ نرم افزاری مدیریت اطلاعات مکانی (GIS) و زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) در دنیای امروز نقش به‌سـزائی در رشـد و توسـعه پایدار کشورها و بالابردن بهره‌وری سازمان‌ها ایفا می‌کنند. شرکت دانش‌بنیان سافا با درک این واقعیت که موفقیت سازمان‌ها جز با جمع‌آوری و بروزرسانی سیستماتیک داده‌ها، تحلیل آنها و برنامه‌ریزی دقیق ممکن نیست و از سوی دیگر داده‌ها و اطلاعات مکانی، از مهمترین و زیرساختی‌ترین نوع از داده‌ها، جهت برنامه‌ریزی کلان ملی و سازمانی است، ضرورت توجه ویژه به عدم استفاده کشور از سامانه‌های نرم‌افزاری مالکانه و غربی غیرایمن (که متأسفانه اکثر سازمان‌ها، ارگان‌ها و ادارات دولتی از آن‌ها استفاده می‌کنند) را در دستور کار خود قرار داده و با انجام مطالعات تخصصی و اقدامات فناورانه 5 ساله، سامانه جامع نرم‌افزاری مدیریت اطلاعات مکانی با نام تجاری GeoTajak را بعنوان محصولی کاملاً بومی و مبتنی بر ابزارهای متن‌باز و آزاد توسعه داده ‌است.
-TajakSDI: نسخه ابتدایی GeoTajak می باشد و توضیحاتی که برای محصول ژئوتاژک داده شده است. در اینجا مصداق دارد.
-نقشه تاژک(TajakMaps): با استفاده از قابلیت‌های این سامانه نرم‌افزاری، گردشگران می‌توانند به راحتی مکان خود و یا مکان‌‌هایی دیگر را برای دیگری با استفاده از پیامک و سایر شبکه‌های اجتماعی ارسال نموده و نرم‌افزار، کاربر دوم را به سوی کاربر اول هدایت نماید. این قابلیت می‌تواند برای مسافرانی که در شهر با یکدیگر فاصله گرفته‌اند بسیار کارآمد باشد.
همچنین این سامانه با دسته‌بندی اطلاعات شهری می‌تواند مسافران را جهت یافتن، پیمایش و بررسی اماکن تاریخی، عمومی و ... راهنمایی نماید.
-باشگاه ابری تاژک: با توجه به گسترش شهری و افزایش تعداد باشگاه ها، شرکت با هماهنگی سازمان ورزش و جوانان جهت ارتقا سطح ورزش کشور اقدام به راه اندازی سامانه یکپارچه باشگاه های کشور برروی بستر اینترنت نموده است.
-فروشگاه تاژک (TajakStore)(سامانه نرم‌افزاری فروشگاه اینترنتی): با توجه به تغییرات روزافزون در سیستم های فروش و تمایل به فروش از طریق اینترنت و پررنگ شدن نقش مشتری و ویژگی های خاص مورد نیاز مدیران فروشگاه‌ها برای ارایه خدمات به مشتریان این نرم افزار ارائه شده است تا امکان مدیریت انواع فروشگاه های تحت وب از سطح ساده تا پیچیده و تخصصی را با امکان سفارشی سازی براساس نیازها و سیساست های ویژه هر فروشگاه در اختیار مدیران قرار دهد.
-کلید هوشمند کولر آبی: با توجه به آب و هوایی کشورمان، کولرها به عنوان یک وسیله مهم برای ایجاد سرما در فصل تابستان مورد استفاده قرار می گیرد. تاکنون هیچگونه تدبیری جهت بهینه‌سازی در عملکرد و کاهش مصرف آن صورت نپذیرفته و آن را به یکی از وسایل پر مصرف انرژی مبدل کرده، این شرکت اقدام به طراحی و تولید کلید الکترونیکی کولرهای آبی نموده که نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی آب و برق و نیز استفاده مناسب و صحیح از کولرهای آبی دارد. با توجه به استفاده از این کلید و نمونه جدید طراحی شده به دلیل اینکه مصرف کننده امکان تنظیم زمان خاموش و روشن نمودن کولر را دارا می باشد پس از خنک شدن مکان در دمای مورد نظر کولر به صورت اتوماتیک خاموش می گردد، میزان صرفه جویی آب و برق بسیار قابل توجه می باشد و کاهش چشمگیر هزینه آب و برق مصرفی را برای مصرف کننده در پی دارد که با توجه به هدفمند شدن یارانه ها نیز حایز اهمیت می باشد .
-سامانه هوشمند رزرواسیون تابلوهای تبلیغات شهری: این سامانه با مدیرت فرایند ثبت درخواست استفاده از تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر، یکی از زیرساخت های ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان است.

اعضا

احسان فرشادی